Showing questions tagged: Show all questions

Characters not displaying on Firefox for linux

After removing and downloading Firefox again recently, I have begun to run into characters not displaying on websites. Nearly every site is subject to this issue, where c… (read more)

After removing and downloading Firefox again recently, I have begun to run into characters not displaying on websites. Nearly every site is subject to this issue, where characters display as little boxes with numbers inside them. After looking around, I have verified that I am allowing sites to specify their own font, and that I don't have any fonts blocked under about:config. I am running Firefox 80.0.1 on Ubuntu 18.04.3 LTS.

Asked by calvin.nefzger 6 days ago

table elements grows non stop when hover over the table or over the mozilla inspector

Hi, i am using mozilla 80 with Ubuntu 18.04. I am developing a website and use some CSS :hover. When i am hovering over the elements of a table where i :hover applied, th… (read more)

Hi, i am using mozilla 80 with Ubuntu 18.04. I am developing a website and use some CSS :hover. When i am hovering over the elements of a table where i :hover applied, the cells are growing non-stop and the size is not restoring if i stop hovering. The same happens, if i hover over the firefox inspector where the html code is shown.

With the same code in Opera, it is not happening.

Can u help?

Cheers,

Simón

Asked by simongolpe 2 days ago

Dropdown Menus in Firefox Wont Stay Open

I am seeing problems identical to https://support.mozilla.org/en-US/questions/1273349 When I click a menu it briefly appears and then immediately disappears. Turning on "… (read more)

I am seeing problems identical to https://support.mozilla.org/en-US/questions/1273349

When I click a menu it briefly appears and then immediately disappears.

Turning on "Disable popup auto-hide" solves the issue, but this is a work around not a solution.

Restarting Firefox with a clean brand new profile resolves the problem. So it seems nothing to do with any of my plugins.

But after I click on a link from within emacs, the first time I open a menu it is fine. Then the 2nd time I try to open a menu it disappears immediately. There might be other conditions that do this also, but this is the most reliable way I have found to date.

I believe emacs is calling firefox, by default, using "xdg-open". If I manually use this command from a command prompt to open a web page. It works fine. Huh???

I changed emacs to explicitly invoke Firefox. At first this seemed to have solved this problem. But now it has come back again.

This has been ongoing for some time, over a large range of Firefox versions. Currently I can reproduce with 68.11.0 ESR and 80.0.1

Sometimes I have done something and I think I have magically resolved the issue, but then it comes back again.

This is currently Debian/buster and Debian/bullseye using the i3 window manager. In the past I have also had the same issue with Debian/stretch. I have multiple monitors. I doubt any of this is relevant, but just in case.

Unlike the previous referenced post I have not been able to reproduce this under OSX. Although I don't often click links from emacs either. So wonder if that is significant.

Asked by Brian May 6 days ago

Unable to play livestream videos

I am unable to play any sort of livestream. I can watch normal youtube videos fine, but live videos come up with "Your browser does not currently recognize any of the vid… (read more)

I am unable to play any sort of livestream. I can watch normal youtube videos fine, but live videos come up with "Your browser does not currently recognize any of the video formats available." twitch comes up with "This video is either unavailable or not supported in this browser. (Error #4000)" I have tried clearing the cache, running firefox in safe mode with all add ons turned off, turning off my VPN, and have re-installed firefox but nothing has worked I am on firefox 80.0.1 (64-bit) for Ubuntu, canonical 1.0 any help would be appreciated, thank you

Asked by asterlesbean 6 days ago

Problem with Sync

Hello, I am running Firefox on my Windows 10 desktop, where I have many bookmarks. I am now also using Firefox on a laptop running Linux (Kubuntu) and would like to sync … (read more)

Hello,

I am running Firefox on my Windows 10 desktop, where I have many bookmarks. I am now also using Firefox on a laptop running Linux (Kubuntu) and would like to sync it with the desktop, so that all my bookmarks are available on the Linux laptop. I have set up Sync settings, and clicked on Sync Now; then when I hover mouse on the Sync Now button it says "Last sync: 5 seconds ago". But nothing changes on the laptop -- no added bookmarks. I must be missing something, can you help? Many thanks.

Asked by kenarton10 2 days ago

Firefox without address bar and in a new window

So, I want to run Firefox from the command line withoug address bar and in a new window. I found that I can enable ssb and try it with: firefox -ssb http://127.0.0.1:6680… (read more)

So, I want to run Firefox from the command line withoug address bar and in a new window. I found that I can enable ssb and try it with: firefox -ssb http://127.0.0.1:6680/ This doesn't work, so I tried: firefox -ssb -url http://127.0.0.1:6680/ This opens it, not in a new window but in a new tab of an already existing session, and the ssb argument doesn't seem to work. Then, I tried: firefox -new-window http://127.0.0.1:6680/ This does work but again, there's still the address bar. The -ssb argument works with websites like google.com etc. but not local sites like the address I mentioned there. What do I do?

Asked by Nanda Gopal 6 days ago

zoom setting, Change Ramdomly from My Settings, 90 %

While Playing Elvenar, My Screen size will Randomly Change from my SET 90%... All of a Sudden i'm Trying to *SEE* the Screen... @50%.. WTH?? I Have to Switch outta the Ga… (read more)

While Playing Elvenar, My Screen size will Randomly Change from my SET 90%... All of a Sudden i'm Trying to *SEE* the Screen... @50%.. WTH?? I Have to Switch outta the Game and Reset.. At some Point Later... It Switches again.. to 150% (Now I'm Looking at a BLADE of Grass on my Map Screen...) This Keeps Happening... I can't Figure out... WHY... am I BEING HACKED??

Asked by TnTiger61 4 days ago

Last reply by TnTiger61 4 days ago

no sound on Blitzortung.org

When I view the blitzortung.org (live lightning map) website I do not hear any sounds associated with the lightning strikes. The normal sound is a very short duration "cl… (read more)

When I view the blitzortung.org (live lightning map) website I do not hear any sounds associated with the lightning strikes. The normal sound is a very short duration "click". The sound is present when using other browsers but I really hate using Chromium (don't like Google). I am running Debian Linus 10 and I nominally use Firefox ESR. I have downloaded the regular Firefox and the problem occurs with Firefox 80 as well as with ESR 68.12.0.

By opening the PulseAudio mixer while the blitzortung site is opened I have observed that there is a brief flash of the AudioIPC server that coincides with the lightning strike "clicks". My guess is that the AudioIPC server response time is the issue.

Is there any way to get around this issue.

Sound works fine for every other web site.

Asked by jsamcr 2 days ago

Last reply by jsamcr 1 day ago

How to transfer tabs from firefox to another firefox on the same dual boot laptop

How to transfer tabs from Firefox to another Firefox on the same dual boot laptop going from Window 10 to Linux MInt 20. And the history of those tabs also, if possible.… (read more)

How to transfer tabs from Firefox to another Firefox on the same dual boot laptop going from Window 10 to Linux MInt 20. And the history of those tabs also, if possible.

Asked by jbsmwd 12 hours ago

Urdu font is broken firefox (version 80) ubuntu 20.04

Urdu words are broken on `Firefox` (`version 80`) and `ubuntu 20.04` on Facebook and main search window (They are alright in wikipedia). Chromium and Chrome are rendering… (read more)

Urdu words are broken on `Firefox` (`version 80`) and `ubuntu 20.04` on Facebook and main search window (They are alright in wikipedia). Chromium and Chrome are rendering them properly.

I changed the font settings in firefox and selected the same fonts as they were in Chrome but it didn't solved my issue. I've also installed and used Nafees font package as indicated [here](https://askubuntu.com/a/542683/864585). It corrected the shape of characters but words are still broken. Similar [thread](https://forums.linuxmint.com/viewtopic.php?t=222388) on `linuxmint` forum provided an answer. It uses same fonts as that of chromium but there's an extra option of `"Text encoding for legacy content"` and uses Arabic in that. I can't find this option in my version of mozilla (I'm attaching picture of option available in my mozilla?


Can someone please suggest a solution or can help me to find the option `"Text encoding for legacy content"`.


 [1]: https://i.stack.imgur.com/1tSdv.png

Asked by Naeem12 1 day ago

Browsing history

The browsing history works fine, with one exception: once you click on an older link to reuse it or even to simply look at it, the older link is removed an replaced by th… (read more)

The browsing history works fine, with one exception: once you click on an older link to reuse it or even to simply look at it, the older link is removed an replaced by the new one.

This is very disturbing whenever you need the older link's timestamp as a proof you accessed the corresponding page at a given time.

Is there any possibility for the user to avoid this behavior?

Asked by pebredai 5 hours ago

Disabling title bar makes Firefox slow

Hello! I have recently installed Xubuntu Focal Fossa, and noticed that Firefox became slow along the way. At first, I didn't know what was the reason, but now, after havi… (read more)

Hello! I have recently installed Xubuntu Focal Fossa, and noticed that Firefox became slow along the way. At first, I didn't know what was the reason, but now, after having purged it and reinstalled it again for the second time, I am pretty sure that it is disabling the title bar which is causing the problem. Enabling it again and restarting the browser makes everything smooth once more. Is there a solution to this? Thank you very much!

Asked by realnameperson 1 day ago

Previous Sessions disappear often

I am having this issue for about a year now. It happens once a month that my Firefox does not restore the previous session and I lose all the tabs in the process. This ha… (read more)

I am having this issue for about a year now. It happens once a month that my Firefox does not restore the previous session and I lose all the tabs in the process. This has happened enough times that it has become a major issue. I want to know how I can fix this problem.

Asked by tanveerakarim 1 hour ago

Problem with @ sign in forms

Hello, I have the problem that when filling out "email" in a form on a website everytime I write the @-sign everything written in front of it get's deleted. I found out t… (read more)

Hello, I have the problem that when filling out "email" in a form on a website everytime I write the @-sign everything written in front of it get's deleted. I found out that when I press the "Alt-Gr"-key the word I wrote get's marked and of course then the @ deletes the marked word. How can I keep "Alt-Gr" from marking the active word? :-) Also the same word marking happens when pressing the "Alt"-key. The same happens in Thunderbird when trying to write a new email. I'm working with Ubuntu, but I doubt it has to do with Ubuntu, because when filling out a form in Opera it works just fine. Any help appreciated! Cheers! Formicula

Asked by formicula 1 hour ago

disabling private browsing using `policies.json` seems not work

I followed https://support.mozilla.org/en-US/questions/1229792#question-reply about, disabling private browsing using `policies.json`, but that seems not work. PS: am usi… (read more)

I followed https://support.mozilla.org/en-US/questions/1229792#question-reply about, disabling private browsing using `policies.json`, but that seems not work.

PS: am using ubuntu 18.04

Asked by lubegasimon 5 days ago

Last reply by lubegasimon 1 hour ago

Persistent performance problems starting ~6 weeks ago

Hey there, I and my colleagues who use Linux have all started seeing massive performance decrease & tabs frequently reporting "a web page is slowing down your browser… (read more)

Hey there, I and my colleagues who use Linux have all started seeing massive performance decrease & tabs frequently reporting "a web page is slowing down your browser" issues starting around August 5 or 6 of this year. I started a complaint thread in my company slack about this on August 6, and unrelated to that, someone else started a similar thread on august 18.

At first I thought it was just me, or just some quirk of my linux distribution, or a pattern of using the software. But I actually switched Linux distros from Ubuntu to Arch to see if it would help (it didn't) and now that I've seen the behavior consistently across a whole bunch of different apps, I think it's a bug. It seems to affect heavier webapps like Quip and Slack, much more so than lighter webpages. Again, nothing was wrong before August of this year and now, depending on how I use my computer, I frequently get "a web page is slowing down your browser", cpus pegged to 100%, which ends up with me closing tabs/ sometimes restarting firefox multiple times per day.

Nobody on Chrome is complaining about similar issues.

I did run the profiler for a bit while such an issue was going on, and am happy to share it, although it has slightly-private information from one of our company slacks and I don't know if this forum is public.

Asked by lincolnq 50 minutes ago

Facebook formatting on group posts vanishes

In the list two weeks, Fire 80.01 for Linux (ubuntu Mate) suddenly stopped being able to format group posts on Facebok. I write a post in the text box and I format it an… (read more)

In the list two weeks, Fire 80.01 for Linux (ubuntu Mate) suddenly stopped being able to format group posts on Facebok. I write a post in the text box and I format it and it appears to have the H1 or bold or italic formatting. Then I press OK and the formatting doesn't appear and it gone when chose edit and I can't add it with edit either.

Asked by joesolbrig 1 day ago

Tabs on bottom of the window - Firefox 80, Arch Linux

This may be a duplicate, but I really could not find any answer that would work. As the title says, I've been trying to move Firefox tabs from the top to the bottom of th… (read more)

This may be a duplicate, but I really could not find any answer that would work. As the title says, I've been trying to move Firefox tabs from the top to the bottom of the entire window. With this I mean I'd like to move only the tab titles and nothing else (no address bar, ...), and not to move it just below the bookmarks bar. I've been trying and modifying several userChrome.css files that were told to do so (in older versions), but the only thing I could obtain was to move the tab titles below the bookmarks bar, just above the web page. I'm on Arch Linux, using dwm as Window Manager. Is there any way, any css property that could help me? Thanks in advance.

Asked by ojd2000 3 days ago