Showing questions tagged: Show all questions

TB Will not download emails for 1 account on PC, but works fine on Android

Symptom: 1. TB stopped downloading new emails for one account on PC. Solutions Tried without success: 1. Checked Email configuration and settings 2. Restart TB 3. Reb… (read more)

Symptom:

1. TB stopped downloading new emails for one account on PC.

Solutions Tried without success:

1. Checked Email configuration and settings 2. Restart TB 3. Rebuild Global Database by deleting global-messages-db.sqlite file. 4. Delete Saved passwords. 5. Delete all emails on webserver dating back to when problem began. 6. Change password on webserver.

Additional information.

Current version of TB: Version 115.9.0 Windows Version: Windows 10 Home 22H2 Email Webserver: Ionos Email Protocol: POP3

Issue Details: I use TB on my desktop to manage many different email accounts. Some from Gmail and some from Ionos. Last week, TB stopped downloading emails from one of my Ionos accounts. It still downloads from my other Ionos account and my gmail accounts. I use Aquamail on my Android device and it continues to be able to download emails for this same account. Additionally, I have a laptop with TB and it continues to download emails from this account without issue.

If you need additional information, please ask. Suggesting switching to IMAP is not useful and not a solution to my issue. I respectfully request that you Please do not go there (been down this road before). I want to fix the problem, not go around it.

Asked by Johnhoward28 1 day ago

Last reply by Matt 4 hours ago

Deleting TB emails

Previously, for years, selecting and deleting groups of emails took only seconds. For sometime now, the more emails selected to delete as a group causes the amount of tim… (read more)

Previously, for years, selecting and deleting groups of emails took only seconds. For sometime now, the more emails selected to delete as a group causes the amount of time to do so to become longer and longer. Minutes go by. It feels like instead of dealing with all of them at once, it's deleting one at a time, but that's just a guess. What can I do to get back to where it used to be? Thank you.

Asked by Gene54 1 day ago

Last reply by Matt 4 hours ago

  • Solved

Thunderbird says authentication failure while connecting to server imap.mail.yahoo.com

Started getting error April 10. I have SSL/TLS and Oauth2 set for Thunderbird account server and smtp. Looked thru lots of web messages - no joy. Via web browser I can… (read more)

Started getting error April 10. I have SSL/TLS and Oauth2 set for Thunderbird account server and smtp. Looked thru lots of web messages - no joy. Via web browser I can connect to my Yahoo email without issue. My gmail account on Thunderbird still works fine (with its unique third party password). I am on current Thunderbird release 115.9.0 (64 bit). I disabled the only add-on that Thunderbird was using. Windows 11 Pro which is up to date. Plenty of open disk space. Have rebooted my PC multiple times.

Looking for suggestions Thanks Bob

Asked by bobalston 2 days ago

Answered by bobalston 4 hours ago

Message filter setup isn't saved

I have had message filters set up for a long time. Recently I tried to make some changes (adding one filter, deleting others, changing the response). I find that if I c… (read more)

I have had message filters set up for a long time. Recently I tried to make some changes (adding one filter, deleting others, changing the response). I find that if I close Thunderbird and reopen it, all my changes are gone! How can I get the filter changes to stick?

Asked by coffent 5 hours ago

Last reply by Matt 5 hours ago

Why can't Firefox copy text anymore?

Why can't Firefox copy text to the clipboard anymore? It won't copy text from a web page, from a URL, or even from about:support "Copy text to clipboard"!!! I'm using ver… (read more)

Why can't Firefox copy text to the clipboard anymore? It won't copy text from a web page, from a URL, or even from about:support "Copy text to clipboard"!!! I'm using version 1.22 64 bit on windows 11. I've reinstalled Firefox but it doesn't make a difference. I've tried "Troubleshoot Mode" and it's still broken!!!

I can paste into Firefox but something has broken copy!

Asked by FirefoxUser73 2 months ago

Last reply by cor-el 5 hours ago

CCC ONE emails not working with Thunderbird

Anytime I attempt to send an email in the CCC ONE application, I get this error message from CCC ONE: "Unable to perform selected action while the email application is o… (read more)

Anytime I attempt to send an email in the CCC ONE application, I get this error message from CCC ONE:

"Unable to perform selected action while the email application is open. Please close your email application and try again."

This error message persists whether I do have Thunderbird open or not. I also checked Task manager while I had Thunderbird closed and found no instance of it running. Is there any way that Thunderbird is running in the background? Or could it be if Thunderbird loads at start up that it's tricking CCC into thinking it's open all the time?

I contacted CCC ONE report and they advised me to attempt to change the name of a DLL file so a new one would be created to replace it. I tried that, the issue still persists. They also told me to try and uninstall and reinstall Thunderbird, which I did, and it still won't work.

Any ideas on how to fix this?

  • Attached is a photo of the error

Asked by Caleb Bales 1 day ago

Last reply by Matt 5 hours ago

huge bloating with version 124.0.4 Linux64

latest 124.0.2 causing severe problems, it will near instantly bloat to fill all RAM and SWAP even in safe mode causes system load over 24! only solution is to reboot ve… (read more)

latest 124.0.2 causing severe problems, it will near instantly bloat to fill all RAM and SWAP even in safe mode causes system load over 24! only solution is to reboot very problematic on for ex: https://epg.pw/xmltv/epg_CA.xml hard to get a screencap since system is nearly totally unresponsive. RAM is ok SSD is ok MX Linux is ok

Asked by Galen Thurber 5 hours ago

Suddenly can't SEND Spectrum email, but can GET mail

I'm about the 100th person to have this problem, so I have spent the better part of two days looking at all the threads and possible fixes. Like all the others, with no … (read more)

I'm about the 100th person to have this problem, so I have spent the better part of two days looking at all the threads and possible fixes. Like all the others, with no warning, my TBird stopped being able to send messages through Spectrum. It did NOT start immediately after I updated TBird to 115.9.0 (in March) but just three days ago. I have three roadrunner addresses in TBird, and one other one associated with a website I have. All have the same problem. My phone and my iPad send messages just fine.

I tried all the fixes that worked for some. They didn't work for me; I continued to get various, inconsistent Send Message Errors. I have come back to the recommended Spectrum setup for the outgoing SMTP server: mail.twc.com, Security is STARTTLS, Port 587, Authentication is Normal Password, my username is my email address. Of course the problem is not fixed.

What DID work was putting TBird in Troubleshooting mode, using the Spectrum setup above. While that is adequate, I would much rather find out what is wrong. I have Matt's 10/7/23 11:56 AM answer to someone, asking for the Troubleshooting Information. I will be glad to supply that but I need an answer to this message in order to do that. Thanks! Demaris

Asked by Demaris 9 hours ago

Last reply by Matt 5 hours ago

Why don't I have contact lists?

I've got a Fastmail account, and have set up CardDav according to Fastmail's guide to get set up with Thunderbird. Once my contacts synced, I was unable to see my contac… (read more)

I've got a Fastmail account, and have set up CardDav according to Fastmail's guide to get set up with Thunderbird.

Once my contacts synced, I was unable to see my contact lists in the Thunderbird contacts sidebar, nor can I add a list (the button is greyed out). Is this a known issue? Is it Fastmail specific, or a CardDav thing?

Running macOS 14.3, Thunderbird 115.9.0

Asked by rp13 7 hours ago

Last reply by Matt 5 hours ago

FPS dropping smooth scroll

Hello, I need your help because i can't find solution to problem. On my macbooks air m1 i experience a very annoying thing: Often while i'm scrolling on websites smooth … (read more)

Hello,

I need your help because i can't find solution to problem. On my macbooks air m1 i experience a very annoying thing: Often while i'm scrolling on websites smooth scroll animation get choppy/sluggish for few moments and lagging. It's like animation is FPS dropping during the scroll. I tried lot of things on both device:

- tried without extensions - created new profiles - use without syncing data - disabling hardware acceleration (gets worst) - disable smooth scroll in settings (get worst) - completely remove firefox with AppCleaner and reinstall it - Reinstall macOS and just install firefox alone. I tried latest Ventura and Sonoma

I don't have clue why this happening but ruin user experience very bad. With Safari everything is fine and smooth. On my wife's device (macbook air m3) have same issue.

Do you have any idea how can i fix it?

Asked by Tiburtius 8 hours ago

Still getting anoying pop up

I am going crazy. This message keeps popping up every time I turn on my Thunderbird email program on my Windows 10 laptop! Please see the attached file. I shows you th… (read more)

I am going crazy. This message keeps popping up every time I turn on my Thunderbird email program on my Windows 10 laptop! Please see the attached file. I shows you the popup and what happens when I click on 'Next'. I 'x' it off, and a few seconds later it pops up again. The only way to stop it from doing so is to turn off my Thunerbird program. I like to keep it on so I know when I get emails. PLEASE help me get rid of this. Thanks so much.

Asked by Robbin Hood 13 hours ago

Last reply by christ1 9 hours ago

Trouble saving downloads

Prior to about a month ago, downloading worked as expected: - click a link - the save to... dialog opened - choose the folder - the download is off and running No more. … (read more)

Prior to about a month ago, downloading worked as expected: - click a link - the save to... dialog opened - choose the folder - the download is off and running

No more. For about the past month - click a link - wait for a long time with FF frozen - the a wheel starts rotating - after a full minute (or more) the save dialog appears.

Something has been broken in the mad-dash to push updates. It's fine for browsing, but the, you need to download. At that point you wish you were using a different browser (any other browser, in fact) since FF is the only oe that has this problem. Downloading works fine in a 8 chromium browsers that I have and in the 5 FF clones (like Waterfox)

It's just FF that's broken. I can no longer afford to set it as default because of this. The others are not perfect (WF won't activate Pocket, foe example) but downloading promptly is critical.

Asked by essin 9 hours ago

New Page Pocket recomendations re-enabling periodically

Issue: The "Recommended stories" setting for the new tab default home page periodically re-enables itself. Version Info: Firefox 124.0.1 (64-bit) OS: Linux Mint 21.1 C… (read more)

Issue: The "Recommended stories" setting for the new tab default home page periodically re-enables itself.

Version Info: Firefox 124.0.1 (64-bit) OS: Linux Mint 21.1 Cinnamon

Additional Information:

  • I do not use pocket, at all
  • All settings that I can find related to pocket are disabled
  • I do use Firefox Sync, however the other device (124.0.1 (64-bit) on pop_os!) does not have this issue
  • Does not correlate to version updates (Mint has automatic updates disabled in policies)
  • Does not occur after a simple restart

I am tired of disabling this setting and having it return seemingly randomly. I have no interest in these stories, and consider them spam.

Please assist me in determining why this is happening on this device and how we can go about preventing it going forward.

Thanks, Steven

Asked by FIGBird 4 days ago

Last reply by FIGBird 11 hours ago

EXCEPTION_ACCESS_VIOLATION_READ

I have at least some computer knowledge but not enough to understand the link on the crash report that says what this report means. Is there a cliff notes version of why… (read more)

I have at least some computer knowledge but not enough to understand the link on the crash report that says what this report means. Is there a cliff notes version of why my firefox keeps crashing. I have link to the page so I am not sure what info is needed to help me. I can give screenshots or link info. I'm not sure if it's safe to post everything on report or what is necessary.

Asked by Shelly Bell 13 hours ago

115.9.0 menu bars have disappeared

I'd been using 115.9.0 for a couple of weeks, and found it cantankerous, but manageable. Finally had the screen looking something like my old faithful 109. Today I start… (read more)

I'd been using 115.9.0 for a couple of weeks, and found it cantankerous, but manageable. Finally had the screen looking something like my old faithful 109. Today I started up Tbird, and NONE of the windows came up, except the main menu bar. I found that messages were downloaded (but I couldn't see them), and I could Write an email -- it's screen looked normal, as did the Address Book screen. I clicked on View/Folders and found that only the top "Folders" was checked. When I checked "All Folders", nothing happened, and if I left that menu and came back, the "All Folders" was not checked. Then I clicked something at the bottom of the Folders menu, and the Menu Bar disappeared. I've been unable to get it back. I enclose a screen shot of the current condition. Anything you can suggest is appreciated.

Robert Hawkins

Asked by rehawkpe 2 days ago

Last reply by rehawkpe 13 hours ago

can't sync and Firefox crashes regularly after last update

Firefox Update 124.2.0 (Build #2016012559), 7a0e399c7b+ GV: 124.0.2-20240401114208 AS: 124.0 Fire HD 10 (11 generation) Build 0029294005124 FireOS 7.3.2.9 Logged into M… (read more)

Firefox Update 124.2.0 (Build #2016012559), 7a0e399c7b+ GV: 124.0.2-20240401114208 AS: 124.0

Fire HD 10 (11 generation) Build 0029294005124 FireOS 7.3.2.9

Logged into Mozilla, Sync now does nothing, "Last synced: never" Also crashes frequently all since last update.

Asked by becyclist-temp 14 hours ago

  • Solved

Firefox browser starts flickering when maximized and when the theme is dark.

Hello, I'm using samsung odyssey g7 32' monitor connected to my laptop with a rtx 2060. The monitor is connected with a minidisplay port to display port cable. The proble… (read more)

Hello, I'm using samsung odyssey g7 32' monitor connected to my laptop with a rtx 2060. The monitor is connected with a minidisplay port to display port cable. The problem doesn't occur on the laptop screen but it does on the samsung screen. The flickering stops when i make the window a little smaller. I am using KDE plasma 6.0.3 but the problem was also present when i was using Hyprland as my desktop enviroment. I tried troubleshoot mode but nothing changed. I am seeking help. Thanks.

Asked by ersandemircan57 1 day ago

Answered by jonzn4SUSE 17 hours ago

Firefox input lag on Ubuntu 22.04

Hello Good People, I noticed that the snap version of Firefox had a lag issue when typing into input field. For example, when composing an email and wanting to use backs… (read more)

Hello Good People,

I noticed that the snap version of Firefox had a lag issue when typing into input field. For example, when composing an email and wanting to use backspace to quickly delete a misspelled word, then backspace works slowly, stuttering and jittering. If I hold down a key in the input field it also lays the character down in a stuttery, slow way.

I tried reinstalling the system and that solved the issue. But it has returned again. Maybe it was an update. I also installed WINE and waybridge to get some windows plugins to work on my DAW. I don't know if that has affected it.

I also tried removing the snap version and installing firefox using the terminal but the problem persisted.

It's an annoying problem. Any advice appreciated.

Asked by m.p.hammond 21 hours ago

Last reply by m.p.hammond 14 hours ago

Black and Pink flicker after update

Ever since the update, I have had pink flickers on videos on youtube and twitter. They last for less then a second, so I couldn't grab a screenshot of it. After doing som… (read more)

Ever since the update, I have had pink flickers on videos on youtube and twitter. They last for less then a second, so I couldn't grab a screenshot of it. After doing some reading online, I turned off hardware acceleration which turned the pink flicker black and now effects several sections of the web browser.

Asked by Deus Mortis 17 hours ago

Last reply by zeroknight 15 hours ago