Showing questions tagged: Show all questions

The Guardian website: 40 second hangs when using tabs (FF Android)

Hi! Version: FF Android 101.2.0 (plus other version stuff I can provide if needed), Android 12 Just thought I'd report this because it appears to be a consistent, reasona… (read more)

Hi!

Version: FF Android 101.2.0 (plus other version stuff I can provide if needed), Android 12

Just thought I'd report this because it appears to be a consistent, reasonably long-standing issue (months) on a popular news site. Or is it "just me"?

Website: https://www.theguardian.com/uk (several million uniques visitors per month)

Expected behaviour: I am able to open various links on this website as backround tabs and continue browsing.

Actual behaviour: 1. After a couple are opened, Firefox for Android hangs for very close to 40 seconds then does a deep redraw/repaint of all tabs and continues to function until I next try to open another background tab from that website. 2. During the hang tab interface continues to redraw, but the pages are not repainted and no taps events work. 3. At the end of this hang time, the pages appear to redraw from scratch and the context pop-up for the third long-press appears on top of whichever tab I was looking at.

It is 100% repro for me -- long-press fails when attempting to open the 3rd background tab, but repaint failure occurs earlier. There is something toxic happening.

Curiously, when I next view my Android Home screen, there is some sort deep refresh/repaint, as if it has been swapped-out or GC'd etc.

e.g. Is there some massive memory blow-out happening?

Context/workarounds: 1. I have tried clearing all browsing data and using a guess account on the phone. 2. I have no addins installed. 3. Neither Chrome nor FF Desktop exhibit this behaviour. This ia FF Android specific

Thanks!

Asked by mrjames 3 months ago

Last reply by creinig 3 days ago

  • Solved

Firefox 101.1 Says "SSL_ERROR_BAD_CERT_DOMAIN"

Getting error SSL_ERROR_BAD_CERT_DOMAIN on all my sites that are signed with a SSL Cert from my internal CA since updating past version 99 This appears to be a bug start… (read more)

Getting error SSL_ERROR_BAD_CERT_DOMAIN on all my sites that are signed with a SSL Cert from my internal CA since updating past version 99

This appears to be a bug starting after Firefox version 99 on Windows because after i upgraded to Firefox version 100 i started getting this on all my SSL Certs from my CA and they worked fine prior to the update. Can anyone confirm if something changed after version 100 that is causing this?

Thank you.

Asked by rpmurph83 3 months ago

Answered by TyDraniu 3 months ago

To help the secure coonection failed fix.

Please help me to fix the "This site can’t provide a secure connectioneforms.assam.gov.in uses an unsupported protocol. ERR_SSL_VERSION_OR_CIPHER_MISMATCH' problem … (read more)

Please help me to fix the "This site can’t provide a secure connectioneforms.assam.gov.in uses an unsupported protocol. ERR_SSL_VERSION_OR_CIPHER_MISMATCH' problem

Asked by dibyabori1 3 months ago

Last reply by jscher2000 - Support Volunteer 3 months ago

  • Solved

Hide\Remove Bookmarks Toolbar & Other Bookmarks

I am reinstalling Windows\Firefox, and would like to hide\remove Bookmarks Toolbar & Other Bookmarks, as shown on the images. The Delete Folder option is greyed out f… (read more)

I am reinstalling Windows\Firefox, and would like to hide\remove Bookmarks Toolbar & Other Bookmarks, as shown on the images. The Delete Folder option is greyed out for both, and Other Bookmarks is empty.

Both were hidden\removed in my original installation, but I can't remember how I did that. I've seen posts mentioning e.g. browser.toolbars.bookmarks.2h2020 (it doesn't exist) in About:config, right-clicking on the Other Bookmarks and uncheck it (it doesn't exist).

I'm using Firefox 101.0.1 (64 bit).

Asked by anton.vantonder 3 months ago

Answered by cor-el 3 months ago

sudden, various, problems

A few days ago, whenever I download an attachment from my email(Yahoo), the tab crashes after I do so. Assuming this is a Frefox issue....but not positive...has happened… (read more)

A few days ago, whenever I download an attachment from my email(Yahoo), the tab crashes after I do so. Assuming this is a Frefox issue....but not positive...has happened repeatedly since. Very annoying.

Also, upon restart of Firefox yesterday, all my cookies were reset automatically. Had to re-log in everywhere. This never has happened before, without out me manually doing this.

Any idea what is going on?

Bill

Asked by billybgame 2 months ago

Last reply by billybgame 1 month ago

  • Solved

Firefox 100 and OWA Drag and Drop Problem

Hello, Before the release of Firefox 99, the drag and drop function of e-mail using OWA (Microsoft Outlook) stopped working. In the last version of 99, it started working… (read more)

Hello,

Before the release of Firefox 99, the drag and drop function of e-mail using OWA (Microsoft Outlook) stopped working. In the last version of 99, it started working again (and I was very happy). My browser just updated to 100 and it stopped working again (and, of course, Firefox recommends not downgrading).

This is getting very frustrating, as I use Firefox at work and it is actually a lot of time wasted, going in and attaching files without drag and drop. I am on the verge of abandoning Firefox as my browser, since these features work in both Safari and Chrome. However, I do like the usability and security of Firefox, so I am hoping you can fix this very soon.

-Chris

Asked by cmartell 4 months ago

Answered by Chris Ilias 4 months ago

Suggestion about "minimize memory usage" function

Recently i found that the memory usage can be very large when watching live-stream,tried many ways to fix but none of them was useful. Then i found the new function of "m… (read more)

Recently i found that the memory usage can be very large when watching live-stream,tried many ways to fix but none of them was useful. Then i found the new function of "minimize memory usage" button,it is useful,but not so convenient.Can you please add a new way to use this function? Like: set a number of memory usage(for example 256000KB),when reach this number trigger the "minimize memory usage".Then it will be like "auto minimize memory usage". Or,you can just set an UI button on the toolbar to trigger "minimize memory usage".

Please check my screenshot Pic1:It's the live-stream tab,memory usage 1800+MB Pic2:But it seems not so large in "about:performance"

Asked by 小宇 4 months ago

Last reply by 小宇 4 months ago

Firefox developer edition cannot open a jsp file when it is open, when the run by server command is executed from Eclipse.

I have already selected firefox developer edition as the default browser from the Eclipse Enterprise Edition. However, when the browser is open, it cannot open the url ge… (read more)

I have already selected firefox developer edition as the default browser from the Eclipse Enterprise Edition. However, when the browser is open, it cannot open the url generated from eclipse. Suppose, I hit the command 'run as server' on a jsp file. If developer edition is already open, the file does not get open on a new tab. However, if the browser is closed, then it opens with the jsp file.

I have tested that with google chrome and firefox normal edition and in there, it works absolutely fine. But I don't know what went wrong in the developer edition.


I have uploaded two pictures for the convenience.

Asked by Belmont 4 months ago

Last reply by Belmont 4 months ago

  • Solved

Export my personal about:config changes

I've got about 10 bookmarks with links to support pages each about adjusting specific about:config setting to my needs. My job also requires me to change systems lots of … (read more)

I've got about 10 bookmarks with links to support pages each about adjusting specific about:config setting to my needs. My job also requires me to change systems lots of times, from Mac to windows to Linux. Is there an easy way I can save my personal about:config changes to a file for easy import on other systems?

Thanks

Asked by td540 4 months ago

Answered by td540 4 months ago

found a bug with firefox 101.0b5 website https://www.express.co.uk/ it does not display the comments for an article. Works with Microsoft Edge

found a bug with firefox 101.0b5 website https://www.express.co.uk/ it does not display the comments for an article. Works with Microsoft Edge … (read more)

found a bug with firefox 101.0b5 website https://www.express.co.uk/ it does not display the comments for an article. Works with Microsoft Edge

Asked by Ga Mountain Hiker 4 months ago

Last reply by cor-el 4 months ago

Export custom responsive device list

Hi, I hope you are well. I have set up 11 custom devices that max the min and max sizes of bootstrap grid system (xs-min-360w, xs-max-575, etc) to aid me with checking my… (read more)

Hi,

I hope you are well.

I have set up 11 custom devices that max the min and max sizes of bootstrap grid system (xs-min-360w, xs-max-575, etc) to aid me with checking my website on various screen sizes. Is there anyway to export this list or better still to synch them with my Firefox account so I don't lose these settings?

I am using Firefox Developer Edition (101.0b6 (64-bit)) on Ubuntu 20.04.

Many thanks Kaz

Asked by kazosman 4 months ago

Last reply by cor-el 4 months ago

  • Solved

Mac OS Montery (and before): Firefox is freezing and then crashing whenever going full screen.

Hello, Currently running MacOS Montery but the problem was still occurring on previous versions. Whenever I use the green top left button to enter full-screen, the app im… (read more)

Hello,

Currently running MacOS Montery but the problem was still occurring on previous versions.

Whenever I use the green top left button to enter full-screen, the app immediately freezes and either crashes or has to be manually force quit. There are no reports in about:crashes and I there has been no success with troubleshooting mode or switching versions of the Firefox application.

Machine Info: MacBook Pro (16-inch, 2019) Processor: 2.6 GHz 6-Core Intel Core i7 Memory: 16 GB 2667 MHz DDR4 Graphics: Intel UHD Graphics 630 1536 MB

Any help towards a solution would be appreciated. Thanks!

Asked by Sam Wilson 4 months ago

Answered by jonzn4SUSE 4 months ago

Hardware Accelerated Video Not Working

I'm not able to get hardware accelerated video decode working on Firefox developer 101.0b7 on Arch linux X11 with VA-API. This is verified by a lack of Video activity in … (read more)

I'm not able to get hardware accelerated video decode working on Firefox developer 101.0b7 on Arch linux X11 with VA-API. This is verified by a lack of Video activity in intel-gpu-top

There is also no obvious error message. On youtube videos I sometimes see

[2022-05-16T17:36:32Z ERROR mp4parse] Found 2 nul bytes in "\u{0}\u{0}" [2022-05-16T17:36:32Z ERROR mp4parse] Found 2 nul bytes in "\u{0}\u{0}" [2022-05-16T17:36:32Z ERROR mp4parse] Found 2 nul bytes in "\u{0}\u{0}" [2022-05-16T17:36:32Z ERROR mp4parse] Found 2 nul bytes in "\u{0}\u{0}"

but on Big Buck Bunny from https://test-videos.co.uk/vids/bigbuckbunny/mp4/h264/1080/Big_Buck_Bunny_1080_10s_1MB.mp4 I don't get that output and everything looks normal:

libva info: VA-API version 1.14.0 libva info: Trying to open /usr/lib/dri/iHD_drv_video.so libva info: Found init function __vaDriverInit_1_14 libva info: va_openDriver() returns 0

but the video decode in intel-gpu-top shows 0%.

VA-API is confirmed to be working in mpv, if I play that same big buck bunny video in mpv I see 10-20% video decode usage.

vainfo shows

vainfo: VA-API version: 1.14 (libva 2.14.0) vainfo: Driver version: Intel iHD driver for Intel(R) Gen Graphics - 22.4.1 () vainfo: Supported profile and entrypoints

     VAProfileNone                   :	VAEntrypointVideoProc
     VAProfileNone                   :	VAEntrypointStats
     VAProfileMPEG2Simple            :	VAEntrypointVLD
     VAProfileMPEG2Simple            :	VAEntrypointEncSlice
     VAProfileMPEG2Main              :	VAEntrypointVLD
     VAProfileMPEG2Main              :	VAEntrypointEncSlice
     VAProfileH264Main               :	VAEntrypointVLD
     VAProfileH264Main               :	VAEntrypointEncSlice
     VAProfileH264Main               :	VAEntrypointFEI
     VAProfileH264Main               :	VAEntrypointEncSliceLP
     VAProfileH264High               :	VAEntrypointVLD
     VAProfileH264High               :	VAEntrypointEncSlice
     VAProfileH264High               :	VAEntrypointFEI
     VAProfileH264High               :	VAEntrypointEncSliceLP
     VAProfileVC1Simple              :	VAEntrypointVLD
     VAProfileVC1Main                :	VAEntrypointVLD
     VAProfileVC1Advanced            :	VAEntrypointVLD
     VAProfileJPEGBaseline           :	VAEntrypointVLD
     VAProfileJPEGBaseline           :	VAEntrypointEncPicture
     VAProfileH264ConstrainedBaseline:	VAEntrypointVLD
     VAProfileH264ConstrainedBaseline:	VAEntrypointEncSlice
     VAProfileH264ConstrainedBaseline:	VAEntrypointFEI
     VAProfileH264ConstrainedBaseline:	VAEntrypointEncSliceLP
     VAProfileVP8Version0_3          :	VAEntrypointVLD
     VAProfileVP8Version0_3          :	VAEntrypointEncSlice
     VAProfileHEVCMain               :	VAEntrypointVLD
     VAProfileHEVCMain               :	VAEntrypointEncSlice
     VAProfileHEVCMain               :	VAEntrypointFEI
     VAProfileHEVCMain10             :	VAEntrypointVLD
     VAProfileHEVCMain10             :	VAEntrypointEncSlice
     VAProfileVP9Profile0            :	VAEntrypointVLD
     VAProfileVP9Profile2            :	VAEntrypointVLD

As far as I know all flags are set properly (according to https://wiki.archlinux.org/title/firefox#Hardware_video_acceleration) and I have set MOZ_DISABLE_RDD_SANDBOX=1

Asked by max.ehr 4 months ago

Last reply by Dropa 4 months ago

When dragging a tab into a new window, how do you stop it from being full screen like previous window

I am wondering if it is at all possible to adjust the settings when pulling a tab into a new window. For example, if I am running Firefox fullscreen I would like the tab … (read more)

I am wondering if it is at all possible to adjust the settings when pulling a tab into a new window. For example, if I am running Firefox fullscreen I would like the tab that I pull to be opened in windowed form. I noticed that this is typically the case when using Chromium-based browsers, but noticed that on Firefox it stays in the format as the previous window. (if already windowed the pulled tab will also be windowed) is there a way to ensure that the pulled tab will always be windowed?

Asked by Grimprovise 4 months ago

Last reply by Grimprovise 4 months ago

bookmarks bar autohide when?

if there's not already an option to autohide the bookmarks toolbar (like the address bar and tabs when in F11 mode [fullscreen]) can there be? so like, on default the boo… (read more)

if there's not already an option to autohide the bookmarks toolbar (like the address bar and tabs when in F11 mode [fullscreen])

can there be?

so like, on default the bookmark toolbar wouldn't show, but when I move my mouse into the specified area it appears (with the same animation as f11 mode)

 thank you,

let me know if i can already do that and if I'm just dumb.

 just to be clear, I want the tabs and url/address bar and tabs to always be there.

Actually might be cool to have options to autohide the tab bar too (separately).

 thanks again,

graham

tldr lol

Asked by bourn3 4 months ago

Last reply by cor-el 4 months ago

Page jumps to the top after refresh

Good day. My use case is the following. I use Firefox Developer Edition for developing websites. Usually the development happens on a certain part of the page. Most of th… (read more)

Good day.

My use case is the following. I use Firefox Developer Edition for developing websites. Usually the development happens on a certain part of the page. Most of the times it is not on the top of the page, so you have to scroll down to it.

Sometimes when the page is refreshed a jump to the top happens. So then I need to scroll down again. It takes a lot of time and concentration away if it happens dozens of times a day.

It often happens after I did some changes to the files on the page. It usually does not happen when I refresh the page a couple of times (when I purpously want to reproduce this problem).

I did try running Firefox in Safe mode, but it didn't help.

What can be done to fix this problem on my side? Is this a bug in Firefox itself?

Asked by vasart 4 months ago

Last reply by Dropa 4 months ago