Showing questions tagged: Show all questions

The bookmarks menu in Firefox stopped scrolling

After the 90.0.2 update, the bookmarks menu no longer scrolls with the center wheel of my mouse. The center wheel scrolls properly in my emails, on webpages, everywhere e… (read more)

After the 90.0.2 update, the bookmarks menu no longer scrolls with the center wheel of my mouse. The center wheel scrolls properly in my emails, on webpages, everywhere else but the in the bookmarks. I have to use the up or down arrows to scroll through them, and it's a royal pain because I have so many bookmarks.

Asked by zx9r170 1 month ago

Last reply by zx9r170 1 day ago

Media Key functionality intermittent

Periodically Firefox will stop accepting media key input from my keyboard, the media keys continue to function for Chrome (neither are open at the same time, when functio… (read more)

Periodically Firefox will stop accepting media key input from my keyboard, the media keys continue to function for Chrome (neither are open at the same time, when functionality fails in Firefox, I open chrome to test if the keys are working) media.hardwaremediakeys.enabled is set to true, have swapped it to false and back, restarted, double and triple checked the physical media keys. Sometimes Firefox will just accept the media key input, and sometimes it won't

Asked by takashi1532 1 month ago

Last reply by takashi1532 15 hours ago

Some YouTube videos aren't in sync with the audio

I'm having a problem with a couple videos where the video and audio aren't in sync. For example, the video in the first screenshot is only 2:30, yet when I play it, it se… (read more)

I'm having a problem with a couple videos where the video and audio aren't in sync. For example, the video in the first screenshot is only 2:30, yet when I play it, it seems to partially mimic the video in the second screenshot; it "extends" to 2:41, and it plays the video from the second video. However, it plays the audio from the first video and the progress bar still only goes to 2:30, yet the video keeps playing for another 11 seconds without any audio until the video from the second video ends. Seeking forward causes the different recommendations to pop up as if the video had ended normally.

I am using a MSI laptop on Windows 10. I have restarted my computer, cleared my cookies and cache, and updated Firefox to the latest version. This problem persists with all of my extensions disabled, and when logged in or out of YouTube (no matter the account) or in incognito mode. At first, I thought it had something to do with the video and/or channel, since the other video with the same problem was also uploaded by AmericanDadVEVO. When I tried watching the video in the first screenshot on Microsoft Edge (which I barely use and have no extensions on), however, it worked normally.

Any help would be appreciated! I really do not want to switch to another browser.

Asked by David_H23 2 weeks ago

Last reply by David_H23 4 days ago

As of today I am getting (forced) google.com.hk instead of google.com, how do I fix this?

It is insistent. I have found a 6 year old post that uses links that firefox no longer uses: https://support.mozilla.org/en-US/questions/1092276 The instructions there n… (read more)

It is insistent.

I have found a 6 year old post that uses links that firefox no longer uses: https://support.mozilla.org/en-US/questions/1092276

The instructions there no longer seem to work, I deleted cookies, closed firefox and ran CCleaner, it is still always redirecting me to .hk.

The site looks different, shitty and keeps asking me to log in or agree to some bullshit settings.

Very strange, has anyone seen this before?

Asked by Khan Solo 1 week ago

Last reply by Khan Solo 6 days ago

firefox leaves fullscreen mode, when resized

Firefox leaves full-screen mode when window manager remaps window to be in a frame and re-sizable. In the window-manager that I use (KDE plasma), I can ask the window-man… (read more)

Firefox leaves full-screen mode when window manager remaps window to be in a frame and re-sizable.

In the window-manager that I use (KDE plasma), I can ask the window-manager to exit full-screen mode, without telling the window. This allows me to tell a window to be in full-screen mode, while in a framed window. I have attached a screen-shot of chrome showing a youtube video. Both youtube and the chrome are in full screen mode, however the window manager has re-sized it and added decorations (title-bar&frame), and is allowing me to resize, move, minimize, maximize, etc.

This works for every program that I have used (that has a full-screen mode). However it is not working for Firefox. It seems that Firefox is triggering off of the wrong event.

My guess: the window-manager sets NET_WM_STATE_FULLSCREEN to enter full-screen, and would normally clear this attribute to exit full screen. When we exit full-screen, but stay in full-screen mode, the attribute is not cleared. However Firefox is triggering off of something else such as a re-size event.

Use-case: What I am trying to do

  1. Enter full screen mode: browser hiders tab-bar, and address bar, maybe web-page changes layout (e.g. you-tube resizes video player to fill window)
  2. Tell Window-manager to leave full-screen-mode, but not inform browser (or other app). Browser is now still hiding tab-bar, address-bar, site is till showing video in whole-window, but window can be moved and re-sized.

This works for every other app that I have user. (Some apps don't have full-screen-mode, so this does not apply to them. But it works for all that do have it.)

Asked by ctrl_alt_del 1 month ago

Last reply by ctrl_alt_del 2 weeks ago

Firefox reports a secure connection without existing certificate

When i click on the lock icon in the address bar, nothing happens (I would expect to see the encryption and certificate, but no widget opens). When I right-click into the… (read more)

When i click on the lock icon in the address bar, nothing happens (I would expect to see the encryption and certificate, but no widget opens). When I right-click into the page and select "View Page Info", "Security", "View Certificate", no certificate exists. Only generic info is shown (Servers+Authorities). Also an error is reported in the system log, confirming that no certificate exists: JavaScript error: chrome://browser/content/browser-siteIdentity.js, line 642: TypeError: issuerCert is undefined

Questions:

  • Why does Firefox show the lock icon while no certificate exists?
  • How does Firefox establish a secure connection without having a certificate? (From my understanding a certificate is needed for TLS to work.)

Version used: Firefox 78.12.0esr ('Mozilla/5.0 (X11; FreeBSD amd64; rv:78.0) Gecko/20100101 Firefox/78.0'), no add-ons or plugins.

Asked by pmc1 1 week ago

Last reply by pmc1 11 hours ago

Spellcheck Acting Strange

Hello. I'm experiencing some strangeness with the spellcheck on Firefox and would like to know if anyone can help. I often seem to mistype "don't" as "don;t." Same with "… (read more)

Hello.

I'm experiencing some strangeness with the spellcheck on Firefox and would like to know if anyone can help.

I often seem to mistype "don't" as "don;t." Same with "won't." Firefox does not mark these as incorrect. But if I type "shouldn;t" or "couldn;t" I get a red underline.

Is there something I can edit to get those words with a semicolon to be marked as misspelled?

I'm using FF 91 on Win 7. But it's been this way for a long time, many different versions.

Any help would be greatly appreciated. Thanks.

Asked by boyodiguwu 1 week ago

Last reply by boyodiguwu 4 hours ago

Website logos won't show up in tabs or bookmarks on firefox but will show up in chrome

When I use Firefox the logo for my bank website won't show up but it will show up in Chrome. The first 2 pictures attached are of the website opened as well as the bookma… (read more)

When I use Firefox the logo for my bank website won't show up but it will show up in Chrome. The first 2 pictures attached are of the website opened as well as the bookmark. The last 2 are of Firefox. Please help as this is very frustrating as it makes it harder to know what bookmark I need to click on

Asked by Chris Mortland 2 weeks ago

Last reply by Chris Mortland 5 days ago

font settings bug

Im on a mac running 10.13.6 and my personalized fonts (papyrus) aren't completely working since last update. I didnt get a response to my search so thought I'd say someth… (read more)

Im on a mac running 10.13.6 and my personalized fonts (papyrus) aren't completely working since last update. I didnt get a response to my search so thought I'd say something. I tried changing to a different font but it didn't take either after I restarted firefox. I don't have the allow sites to use their fonts checked, so I'm clueless... thanks

Asked by jtjunkbox 1 week ago

Last reply by jtjunkbox 6 days ago

N-th tab in firefox doesn't load

Hiya, I'm having a minor inconvenience with firefox 91.0.2 for a few months now. It's popped up a few months ago and hasn't resolved itself in between updates. I'm guilt… (read more)

Hiya,


I'm having a minor inconvenience with firefox 91.0.2 for a few months now. It's popped up a few months ago and hasn't resolved itself in between updates.

I'm guilty of having many (well over 20) tabs open at the same time and around the 20th or 30th tab even, usually one of the (newly opened) tabs, simply never loads. If I open the same link in another tab, the link (any url) does load. See the screencap below.

This is on a windows 64 bit machine OS build: 19043.1165 (21H1) Windows Feature Experience Pack 120.2212.3530.0

I'm running Norton 360 Antivirus software.

Will try running in safe mode, to see if it still happens and confirm in a reply to this message.

Hoping you guys might have some suggestions.

BTW: https://support.mozilla.org/en-US/questions/1317506 is probably the same problem, unfortunately the thread has been archived. This one: https://support.mozilla.org/en-US/questions/1285104 also seems similar.

Firefox shows blank white page for all tabs, unusable

Referencing these threads: 1281774 1307368 1317055 https://support.mozilla.org/en-US/questions/1333680 (I posted a reply to this thread, but I can't view it and the mod… (read more)

Referencing these threads: 1281774 1307368 1317055 https://support.mozilla.org/en-US/questions/1333680 (I posted a reply to this thread, but I can't view it and the moderator has apparently closed it thinking this problem has gone away)

We can ascertain that NOTHING seems to help this condition. In fact these threads apply to me as Win 7 / 64 bit apply to me. This started probably about 1.5 years ago.

I too have this problem and yes, it is random. BUT once locked in with this condition, it may "get stuck" for another 5 attempts for the same link. BEST Example, I do surveys every Friday and Saturday night. I use my netscape (AOL) email account. At random, while clicking on the survey link the tab will come up blank and no matter what you do, you CANNOT get this tab to do ANYTHING. No reload, no clicking on a new bookmark, no clicking on home, or typing in the address bar and pressing enter on THAT particular tab. How often does it happen? Maybe 12 times a month (during survey time: maybe every other weekend).

One step further on this. My wife's account on the PC actually does this on a DAILY BASIS REPEATEDLY EVERY DAY when she opens FireFox. In her case, it can ONLY be solved by closing and reopening FireFox after waiting like...say...2 minutes after previously opening it? I have tried opening new tabs etc as mentioned above (including the old right clicky trick and using the "Open in new tab" function). Kinda silly when you have like 27 tabs of blankness. Considering it is her account on the Pc, ok, maybe the "refresh" function might work on her? BZZZT! Nope.

Current version. I can attest that a PC at my 2 jobs that both have Win 7 and at least one, if not both, have 64 bit versions and do NOT display this malady. Also, I did re-install FF about 2 years ago for some other problem. I just ran the troubleshooting more...no go. Per this lead, try https://support.microsoft.com/en-us/topic/the-latest-supported-visual-c-downloads-2647da03-1eea-4433-9aff-95f26a218cc0... and guess what? No such help . Anyone have have something to kill this bug?

Asked by metalman630 1 month ago

Last reply by metalman630 6 days ago

Lag with HTML5 Video Loops

When looping a video either with the loop-attribute or using the onended callback produce a slight lag when restarting. Example This problem exists on Linux and Windows.… (read more)

When looping a video either with the loop-attribute or using the onended callback produce a slight lag when restarting.

Example

This problem exists on Linux and Windows. It doesn't occur with Chrome on Linux, Windows or ChromeOS.

Thank you for your help!

Asked by christopher.besch 2 days ago

Firefox Detect's CTRL key depressed, when it's not.

When using Firefox, seemingly randomly the web browser will detect that the control button is pressed on the keyboard. There is nothing around the keyboard that has falle… (read more)

When using Firefox, seemingly randomly the web browser will detect that the control button is pressed on the keyboard. There is nothing around the keyboard that has fallen on the control button, nor are sticky keys enabled in Windows 10. There been a few times now where I have been sitting back using the mouse only and Firefox to text at the control button is pressed and starts to zoom in or out because of that. The only way that I can stop it from happening is to click outside of Firefox on a different application and then go back. To attempt to fix this I've tried the following:

  1. restart firefox
  2. clear the cache, both manually and with ccleaner
  3. restarted windows
  4. checked for an update of firefox (I am at the latest version currently)
  5. diabled sticky keys in windows 10 completely
  6. tried a different keyboard

None of the above fixes have solved the problem that I am encountering. This issue does not happen in Google Chrome or any other application that I use it is specific to only Firefox. I looked for similar fixes before posting on here, and found two. One individual said that they fix this by changing their Wi-Fi adapter. I had tried to enable and disable this which had no effect. The second fix they said that they tried to restart the computer, which I have done no less than five times now in order try to solve is extremely irritating and functionality killing issue. Thanks guys.

Asked by reservesteel9 2 days ago

Last reply by reservesteel9 2 days ago

Unable to connect changes the location protocol to https. Can I turn this off?

I visit a website that hasn't upgraded to https yet. Whenever one of its pages times out (Firefox reports 'Unable to connect'), the location protocol changes from http to… (read more)

I visit a website that hasn't upgraded to https yet. Whenever one of its pages times out (Firefox reports 'Unable to connect'), the location protocol changes from http to https. I suppose Firefox is trying to help me out by seeing if I typed in the wrong protocol.

This is annoying because I have to manually edit the address bar and remove the s from https and hit enter. I'd rather be able to refresh without thinking. Is there a way of turning this protocol changing functionality off?

Asked by tieTYT 5 days ago

Upload speed limited on iCloud, GDrive, etc.

Hello everyone! Since the release of the new Firefox version 90 afterwards I have been using Firefox as I simply love surfing the internet with it as an alternative to ch… (read more)

Hello everyone!

Since the release of the new Firefox version 90 afterwards I have been using Firefox as I simply love surfing the internet with it as an alternative to chrome or chromium based browsers.

However, a small problem is annoying me: when I try to upload to iCloud.com or Google Drive, especially large ones, the upload speed is limited to 10 mbps, whereas I have an upload speed of 50 mbps.

On the other hand, when I try to upload on Chrome Browser or Edge Browser to both websites, the speed gets maxed out, literally maxed out by even 55 mbps!

I even tried to upload similar sized files simultaneously to Chrome, Edge and Firefox. Chrome and Edge finished while Firefox is still stuck on one third of the upload!

The strange thing though: when I open speedtest.net and measure the upload speed, it gives me on Firefox a speed of 50 mbps!

Any idea where the problem is? Any ideas how to speed up the upload and benefit from the max speed?

I am using latest Firefox on Windows 10.

Thank you!

Asked by Anmar 2 days ago

Domain Guessing+Private Browsing

How do I get Domain Guessing to work in private windows? The address bar automatically adds 'www' and '.com' to URLS in regular windows and tabs but it does not do this i… (read more)

How do I get Domain Guessing to work in private windows? The address bar automatically adds 'www' and '.com' to URLS in regular windows and tabs but it does not do this in Private Browsing Windows. Is there a setting I'm missing or is it even possible in Private Browsing mode?

Asked by Gentle Jag 13 hours ago

Last reply by Gentle Jag 1 hour ago

Registered Device Not Syncing Open Tabs

I am signed into my Firefox account. The device name is listed, Syncing is ON. I've set the items to be synced; Bookmarks, open tabs, Logins and passwords, addresses, add… (read more)

I am signed into my Firefox account. The device name is listed, Syncing is ON. I've set the items to be synced; Bookmarks, open tabs, Logins and passwords, addresses, add-ons, and Setting. Yesterday I did a Sync and when I got home I could not see the device or the open tabs.

What am I missing? Pat

Asked by Pat L 2 days ago

Recovering Firefox Profile (w/ EaseUS Data Recovery) After Factory Reset

I lost my Firefox profile data (amongst other files) after a hardware issue forced a repair and a factory reset. I purchased the EaseUS Data Recovery tool to try recover … (read more)

I lost my Firefox profile data (amongst other files) after a hardware issue forced a repair and a factory reset. I purchased the EaseUS Data Recovery tool to try recover my Firefox data but am running into issues.

I located the two folders (one ending in ".default-release" and the other ending in ".default-release-1632317792925") from the PRE-reset file location C:\Users\[User]\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles.

I then close Firefox, delete all of the folders from the same location in the POST-reset location of those same files, and paste the older folders in their place.

However, when I start Firefox, it only shows me POST-reset tabs. Am I doing something wrong?

Asked by tito.obaisi 2 days ago

Last reply by tito.obaisi 2 days ago

change favicon of bookmarks

i know the developers have so much to do and they even work on other projects but out of sheer laziness, i want to set, not change, but set favicons for bookmarks who don… (read more)

i know the developers have so much to do and they even work on other projects but out of sheer laziness, i want to set, not change, but set favicons for bookmarks who don't have a favicon. these bookmarks lead to pages where no favicon ist.

the favicon i want has it's own url and is somewhere in the internet as png.

Asked by hahufomi 4 days ago