Unable to send emails from Thunderbird

Whenever I try to send an email from Thunderbird on one of my Force9 (PlusNet) accounts, I get an error message like this (1st image). Retry gives an endless cycle of the… (read more)

Whenever I try to send an email from Thunderbird on one of my Force9 (PlusNet) accounts, I get an error message like this (1st image).

Retry gives an endless cycle of the same message. Enter New Password gives an opportunity to enter a new password, resulting in the same error message. Cancel gives the 2nd image.

ISP Plusnet Broadband provider Virgin Operating System Windows 11 Thunderbird version 91.9.1

Please help!

Thanks

Andrew

Asked by andrew173 4 months ago

Last reply by andrew173 6 days ago

folders are not structured the same way they are on server

I've just created an IMAP account on thunderbird. Sent folder is showing under inbox not under root. While on the server (web mail) it is under root. Why is this happenin… (read more)

I've just created an IMAP account on thunderbird. Sent folder is showing under inbox not under root. While on the server (web mail) it is under root. Why is this happening and how can I have folders structure synched with the server. I thought in IMAP the thunderbird will just reflect what is on the server.

Asked by postscripter 1 week ago

Last reply by postscripter 2 days ago

we are getting error while browsing

when we browse the UI page of our application , in Firefox , it is not working. we are getting this error message "An error occurred: MOZILLA_PKIK_ERROR_SELF_SIGNED_CERT"… (read more)

when we browse the UI page of our application , in Firefox , it is not working. we are getting this error message "An error occurred: MOZILLA_PKIK_ERROR_SELF_SIGNED_CERT" . In Chrome and Edge browser is working fine.

For this application we are using self signed certificate. in other browser it is working fine , but when firebox it is not working. we have tried the below solutions. In Config : Security.enterprise_roots.enabled , we have changed the settings from “False to True”

Network.stricttransportsecurity.preloadlist , changed the value from “True to False”.

And we clear the SSL state and tried the UI page , got same error.

And also we tried

In profile folder renamed the cert9.db file to (cert9OLD.db) and tried that . But still we are getting same error message. We request your help on this.

Asked by arockiarajesh 3 days ago

MODIFICATION FAILED

I am getting the message, "An error occured when writing to the calendar <name>! Please see below for more detail." Error Code: MODIFICATION failed. I'm probably g… (read more)

I am getting the message, "An error occured when writing to the calendar <name>! Please see below for more detail." Error Code: MODIFICATION failed.

I'm probably getting this error because I've changed IP addresses for this server. When I look at the Properties for my calendar it has Location = http://server:5232 (it's a CalDAV calendar), but now the server location should be http:mydom.com:5232. I assume if I changed that I could get rid of the error message. However, this property doesn't seem editable. Neither do I have the option to 'Unsubscribe' this calendar.

How can I change this?

(Note - I'd be perfectly happy to manually edit a json file or whatever ...)

Asked by Mark Foley 6 days ago

service desk application not working in firefox opening from Outlook (Version 2207)

Hello everyone my default browser is Firefox. The service desk application will not open in Firefox only this type of email won't open (see Screenshot). When I receive em… (read more)

Hello everyone

my default browser is Firefox. The service desk application will not open in Firefox only this type of email won't open (see Screenshot). When I receive emails and try to open them, it only displays a blank page and loads without success.

I always need to copy the link manually and open it in chrome.

What we did:

We tried several things such as

Deleting Firefox history, cache, cookies, etc. However, when doing this, the link works the first time but the following tries don't work, it just keeps loading infinitely (same behavior in a Private Window). Disabling all add-ons.

We have observed that the same links work as expected in Chrome and this behavior happens only with the links related to the customer issue view, other Jira links work normally.

I'm using the latest Firefox version such as Microsoft® Outlook® for Microsoft 365 MSO (Version 2207 Build 16.0.15427.20248) 64-bit

Asked by r.acha 3 days ago

Printing without pictures

How do you prevent pictures being included with a screen print? I want to print off a registration card for a hotel but as you can see from the attached jpg the print pr… (read more)

How do you prevent pictures being included with a screen print? I want to print off a registration card for a hotel but as you can see from the attached jpg the print preview is totally scrambled.

Asked by tonylenton1 3 days ago

Thunderbird 102+ Setting backgrounds & colors in the Thread (Message) List based on Message Tags with non-alphanumeric characters

'I'm trying to make it so people can more easily find this information. Because it took me WEEKS to find it... The way to select for MESSAGE TAGS in your userChrome.css s… (read more)

'I'm trying to make it so people can more easily find this information. Because it took me WEEKS to find it...

The way to select for MESSAGE TAGS in your userChrome.css seems to have changed.

You used to be able to use "lc-rrggbb" where "rrggbb" is the hex code for the tag's color. That doesn't seem to work anymore. But you *can* still select based on the LOWER-CASE of the TAG NAME. However, there is a problem when that Tag Name contains non-alphanumeric characters. What if the tag text contains a space or an @ character, for example?

For non-alphanumeric characters, you use "_xx" where "xx" is the Two-Digit Hexadecimal value for the ASCII Code for the character.

There seems to be a special case for the SPACE character: It gets changed to an underscore in the Tag Name, so you must use "_xx" where "xx" is the ASCII Code for the UNDERSCORE, e.g. "_5f"

EXAMPLES:"

  • my tag -> my_5ftag
  • important! -> important_21
  • @@@SPOOF### -> T_40_40_40spoof_23_23_23

I have a tag I that originally created with the tag TEXT "@@@SPOOF###", and now I know that I must use "T_40_40_40spoof_23_23_23" to select for it in userChrome.css

I need to keep in mind that if I change the Tag TEXT from "@@@SPOOF###" to something else, say "WARNING", the Tag NAME does not change. I must STILL use "T_40_40_40spoof_23_23_23". Always open "Settings -> Config Editor..." and search for "mailnews.tags" for see the actual Tag Names.

In my case, I have:

  • mailnews.tags.@@@spoof###.color = #e815ff
  • mailnews.tags.@@@spoof###.tag = WARNING

In my userChrome.css, for a message with tag "WARNING", I want to set the text color to something that contrasts well with the Selected+Focus background color, and also to set the background color and a good contrasting text color of the Tags Column:

  1. threadTree > treechildren::-moz-tree-cell-text(T_40_40_40spoof_23_23_23, selected, focus) {
 color: #EE59FF !important;

}

  1. threadTree > treechildren::-moz-tree-cell(T_40_40_40spoof_23_23_23, tagsCol) {
 background-color: #751780 !important;

}

  1. threadTree > treechildren::-moz-tree-cell-text(T_40_40_40spoof_23_23_23, tagsCol) {
 color: #D0D0D0 !important;

}

White Bar Pop's up for split secound in upper right of Firefox Windows

Hello, I was hoping someone could help explain an odd thing I have been seeing for a split secound while using Firefox. Currently using the newest version of Firefox but … (read more)

Hello, I was hoping someone could help explain an odd thing I have been seeing for a split secound while using Firefox. Currently using the newest version of Firefox but have been noticing this happen for the last few months. While using Firefox I will see a white box flash in the upper right of the Firefox window for a few milliseconds.

I had to do a screen recording the slow down the recording down wish was a pain but I did capture it and included a screen grab below. I am running add-on's (Three Ad-Blockers) which I do use day to day but have independently removed them and still see the flashing.

Thanks for your time and assistance...

Asked by BATANTX 1 day ago

Last reply by BATANTX 1 day ago

Text Editor

I am looking for a Text Editor that works with Thunderbird. I have downloaded a file from the Internet that is rather large, like 7 pages large. And I have been trying… (read more)

I am looking for a Text Editor that works with Thunderbird. I have downloaded a file from the Internet that is rather large, like 7 pages large. And I have been trying to save it to one of the HDDs partitions that has data that belongs with it. I have tried to get Jarte to save this download, but it doesn't seem to be able to do it. And its not being updated anymore. So I'm looking for another Text Editor! One that allows me to download and save data from the Internet. And after that has been done, places this data in a partition on one of my HDDs that's installed in my Desktop. Any suggestions?

Asked by warp4dennis 6 days ago

Last reply by warp4dennis 5 days ago

Thunderbird auto updating to 102 even after putting all hacks in to NOT update

Have used Thunderbird for years, decades even, on multiple PC's, family and friends, and home PC's. Even donated a few times over those years but this one has me stumped… (read more)

Have used Thunderbird for years, decades even, on multiple PC's, family and friends, and home PC's. Even donated a few times over those years but this one has me stumped and honestly a bit miffed.

I got 102 update and it completely broke my 2 POP and 1 IMAP accounts. New Passwords, cleared files, all the business you find here and online. Saw someone revert back to v91 which I had prior. Did that, worked like a charm and the prior existing accounts that did NOT work; started working again instantly. Proves I had the right accounts/passwords.

Next day, launch TB and it's updated again to 102; hmm. Downgrade again a second time on 2 PC's and go my business. It's now been 4 days and I've put registry keys in, used Config Editor and did all the "do not auto update" things I've read and still, today after a long and wicked day; I find starting TB it's yet again auto updated to 102.

Help please? I'm an IT guy of over 30 years and this one has me stumped and doing side-eye and I don't like it. Is there an honest and true way to NOT UPDATE to 102? Sorry, upset and have never had an issue *ever* with TB these years but this one is quite annoying downgrading daily.

Thank you Ictinike (off to downgrade a 5th time)

Asked by ictinike 1 month ago

Last reply by ictinike 1 month ago

Syncronization problem with Google Calendar

I use Thunderbird 102.2.2 in Ubuntu 22.04. Since I updated from Ubuntu 20.04, I have an issue with the calendar. I use Google Calendar for synchronization with other dev… (read more)

I use Thunderbird 102.2.2 in Ubuntu 22.04.

Since I updated from Ubuntu 20.04, I have an issue with the calendar. I use Google Calendar for synchronization with other devices. It works well overall, just some events that I have in Google Calendar don't show up in Thunderbird.

I have tried synchronizing manually without success. It happens just with the birthdays, maybe because they are repeating events from year to year, I am not sure.

What can I do to fix this issue?

Any advice would be much appreciated.

Asked by dg.aragones 6 days ago

Dropdowns will not stay open

When I click to open a dropdown, it opens and then immediately shuts back up again. I have to maintain pressure on the left click to keep the box open. Any ideas? … (read more)

When I click to open a dropdown, it opens and then immediately shuts back up again. I have to maintain pressure on the left click to keep the box open. Any ideas?

Asked by donaldrmunro 1 day ago

creating an event

I used to be able to click on a date in the today pane mini month, click on new event below the calendar, it would bring up the new event with the start date being the da… (read more)

I used to be able to click on a date in the today pane mini month, click on new event below the calendar, it would bring up the new event with the start date being the date that I had clicked on. All of a sudden one day, I tried to do a new event, no matter what day I have clicked on, it comes up with Sept 14th, 2022 as the date for the event. It is very annoying, I keep forgetting to change the date and have made appointments for the wrong dates.

As a note, I can open the full calendar and click on a date for an event, the date will be correct when I open a new event. I just prefer to do it the quick way that doesn't work anymore.

I am not sure if I changed something that caused this or what\,

I am using version 102.2.2 (64-bit) with Windows 10 v21H2

Please let me know if I am missing a setting somewhere.

Asked by andreatk 6 days ago

Sometimes firefox open two tabs when I enter url in address bar and click enter quickly

Hello guys, this would be a little awkward. Since I've run into this problem a limited number of times and I can't reproduce it. But it does appear frequently and is very… (read more)

Hello guys, this would be a little awkward. Since I've run into this problem a limited number of times and I can't reproduce it. But it does appear frequently and is very annoying. I had to ask here for advice and help.

The device I use is a MacBook, running the official version of Firefox, and as far as I know this problem has been there for at least half a year. I'm used to keyboard operations, usually I use Cmd+T to create a new tab, then the cursor is focused on the address bar, and I type the URL. Since I'm typing an address that I visit often, maybe I just type the first few letters, the URL gets autocompleted, and then I just hit enter and the page opens in my new tab. But sometimes I hit enter twice (eg not English input method). At this time, I noticed that in addition to the URL I wanted to open, there's an additional tab. This tab was blank, or the page I just visit.

From my personal understanding, I may have performed the above operations to create a new tab or clone a tab at the same time. But I don't think my operations will cause these to happen concurrently.

Below are the extensions that I have installed, in my impression I don't get this bug in Windows, but I don't use Windows a lot. In addition, my MacBook keys may be sticky, or it may be a system problem.

Asked by Herodfe 3 days ago

Thunderbird broken after 102.2.2 update

Windows just forced a Thunderbird update to version 102.2.2 (Windows 64-bit) following which several of my email accounts no longer work. The symptom is that new emails a… (read more)

Windows just forced a Thunderbird update to version 102.2.2 (Windows 64-bit) following which several of my email accounts no longer work. The symptom is that new emails appear to download and are visible in bold in the email summary list however selecting any email, including prior emails, does not display the message content (or mark new emails as read). This symptom only occurs with some of my email accounts and others work correctly with message contents visible when selected.

One of the accounts involved is the FireFox account I am using to report this failure so I will not currently be able to see any email responses.

Asked by markpotts 6 days ago

Last reply by markpotts 5 days ago

Bookmarks toolbar Tab Gets Opened in a new tab when clicked on it instead of the same tab I am in.

When I click on any tab from the bookmarks toolbar it opens in a new tab but before it use to open in the same tab (the one I was in) except for new tab. For Ex - I am us… (read more)

When I click on any tab from the bookmarks toolbar it opens in a new tab but before it use to open in the same tab (the one I was in) except for new tab. For Ex - I am using YouTube and then I clicked on Google Drive (from Bookmarks toolbar) then Google Drive opens in a new tab instead of getting opened in the same YouTube tab. Before it didn't use to happen but now its happening, idk why. Please resolve this as soon as possible.

Asked by Frazix 3 days ago

Last reply by Frazix 2 days ago

How to use and exisitng TB account on a new device

I have TB on my PC and I want to use the same account settings and login information on my laptop. The laptop is currently using an AOL account, which I want to replace w… (read more)

I have TB on my PC and I want to use the same account settings and login information on my laptop. The laptop is currently using an AOL account, which I want to replace with the PC's TB account. How to do it?

TIA for your help. SweetTasha

Asked by SweetTasha 2 weeks ago

Last reply by SweetTasha 4 days ago

Firefox crashes and restarts when switching apps

During this September I started to have problems with Firefox on iOS (iPhone 8). Firefox started to freeze when switching to other apps and then trying to go back to Fire… (read more)

During this September I started to have problems with Firefox on iOS (iPhone 8).

Firefox started to freeze when switching to other apps and then trying to go back to Firefox. The only solution is to kill Firefox myself or wait for iOS to restart it.

Most times, when opening Firefox it reloads tabs the same way it does after a crash. During this reload it seems it forget about cookies and configuration. Eg. it shows me as not logged in my Google account until I reload the site and then I’m back logged in.

I started to have these problems while using iOS 15.6. I have updated to iOS 16 but the problems persist. My phone and apps are both up to date.

Any suggestion to troubleshoot this is more than welcome.

Asked by juanlufont 3 days ago