Een hoofdwachtwoord gebruiken met Synchronisatie

Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.

Firefox voor Desktop bevat de optie voor het gebruik van een ‘hoofdwachtwoord’ om al uw opgeslagen wachtwoorden te beschermen. Wanneer een hoofdwachtwoord is ingeschakeld, worden uw opgeslagen wachtwoorden versleuteld en kunnen deze niet worden benaderd zonder het hoofdwachtwoord in te voeren. Zie Een hoofdwachtwoord gebruiken om opgeslagen aanmeldingen en wachtwoorden te beschermen voor meer informatie.

Hoe werkt mijn hoofdwachtwoord met Synchronisatie?

Bij het gebruik van Synchronisatie wordt uw aanmelding voor Mozilla-accounts met uw opgeslagen wachtwoorden bewaard in de wachtwoordenbeheerder. Uw hoofdwachtwoord moet worden ingevoerd voordat Synchronisatie uw Mozilla-account kan benaderen, waardoor uw opgeslagen wachtwoorden en andere browsergegevens kunnen worden gesynchroniseerd.

Hoe worden mijn wachtwoorden veilig gehouden?

Als u wachtwoorden voor websites opslaat, worden deze door het hoofdwachtwoord versleuteld voordat ze op de computer worden opgeslagen. Voer om uw wachtwoorden te synchroniseren uw hoofdwachtwoord in, Synchronisatie versleutelt ze daarna opnieuw op basis van uw Mozilla-accountwachtwoord en verzendt ze naar Synchronisatieservers. De ontsleutelde versies van uw wachtwoorden worden nooit online verzonden.

Dit betekent dat het hoofdwachtwoord specifiek is voor een enkel apparaat en niet voor uw Mozilla-account. Elk apparaat kan een eigen (of geen) hoofdwchtwoord hebben, en deze worden niet tussen apparaten gesynchroniseerd.

Tip: verbeter de bescherming door op elk apparaat een hoofdwachtwoord in te schakelen. Zie hiervoor Een hoofdwachtwoord gebruiken om opgeslagen aanmeldingen en wachtwoorden te beschermen.

Hoe zit het met Android en iOS van Apple?

Mobiele versies van Firefox versleutelen uw wachtwoorden lokaal, maar doen dat door gebruik te maken van de ingebouwde beveiliging van het apparaat in plaats van een hoofdwachtwoord. Het wachtwoord van uw Mozilla-account is vereist om verbinding te maken met Synchronisatie, zodat elke aanmelding opnieuw kan worden versleuteld op een wijze die andere apparaten kunnen ontsleutelen.

Beveiligingstip: kies altijd een sterk wachtwoord voor uw Mozilla-account en zorg ervoor dat u dit niet verliest. Als u uw wachtwoord herinitialiseert nadat u het bent vergeten, hebt u geen toegang meer tot uw Synchronisatiegegevens, totdat u uw apparaat opnieuw synchroniseert met behulp van het nieuwe wachtwoord.