Brukernavn og passord blir ikke lagret

Firefox har en innebygget passordbehandler du kan bruke for å holde orden på brukernavn og passord du bruker for å logge inn på nettsteder. Denne artikkelen beskriver hvorfor innloggings-informasjonen noen ganger ikke lagres.

Firefox innstillinger for innlogginger og passord

Om du har slått av autoutfylling, vil ikke Firefox fylle inn innloggings-informasjonen din. Dette kan du endre slik:

1. Klikk på menyknappen Bildet "fx57menu" finnes ikke.Fx89menuButton for å åpne menypanelet.
  2. Klikk på Passord.
    • about:logins-siden til Firefox åpnes i en ny fane.
  3. Klikk på about:logins-menyen Three dot menu, og så på InnstillingerPreferanser.

Firefox logins menuFx122WinNorskPassordInnstillinger
    • Innstillingspanelet Personvern og sikkerhet åpnes i avsnittet for Innlogginger og passord.
  4. Merk av for Spør om å lagre brukernavn og passord for nettsteder for å bli spurt.
  5. Merk av for Autoutfyll innlogginger og passord så du slipper å skrive dem inn hver gang.
  1. Klikk på menyknappen Fx89menuButton øverst til høyre og velg Passord.
    Fx122WinNorskInnstillingerMenyPassord
    • about:logins-siden til Firefox åpnes i en ny fane.
  2. Klikk på Three dot menu øverst til høyre for å åpne menyen about:logins-siden i Firefox og velg PreferanserInnstillinger.
    Firefox logins menuFx122WinNorskPassordInnstillinger
    • Innstillingspanelet Personvern og sikkerhet åpnes i avsnittet for Passord.
  3. Merk av for Spør om å lagre passord for å bli spurt.
    Fx122WinNorskInnstillingerSpmLagrePassord
  4. Merk av for Fyll ut brukernavn og passord automatisk så du slipper å skrive dem inn hver gang.
    Fx122WinNorskInnstillingerAutoUtfyllingBrukerPassord

Etter at du nå har satt opp Firefox til å lagre passord, kan du forsøke å logge inn på nettstedet igjen.

Programvare for passord-behandling

Det kan være du har programvare for passord-behandling, gjerne som en funksjon i sikkerhetsprogramvaren din, som forhindrer at Firefox lagrer passord. Sjekk innstillingene til denne programvaren. For mer informasjon, les Hvor lagres passordene mine?

Husk passord spørsmålet blir ikke vist

Noen versjoner av grafikkdrivere kan ha problemer med å vise ledetekst (prompts). Les og følge trinnene i Feilsøk utvidelser-, temaer- og maskinvareakselerasjonsproblemer for å løse vanlige Firefox problemer for å se om det gjelder deg.

Nettsteder forhindrer lagring av passord

Noen nettsteder tillater ikke av sikkerhetsårsaker at passord lagres. Om du har sjekket alt som er beskrevet over, men fremdeles ikke blir spurt om å lagre et passord når du logger inn på et bestemt nettsted, kan det være at det nettstedet er satt opp slik at du ikke kan lagre passordet.

Basert på informasjon fra User name and password not remembered (mozillaZine KB)