Firefoxin asennuksen poistaminen tietokoneelta

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka Firefoxin asennus poistetaan tuetuista käyttöjärjestelmistä. Jos olet poistamassa Firefoxin asennusta ja asentamassa Firefoxia uudelleen Firefoxissa esiintyvien ongelmien vuoksi, lue ensin artikkeli Tutki ja korjaa Firefoxin ongelmia.

Jos haluat poistaa myös Firefox-profiilin (käyttäjän tiedot ja asetukset, kuten kirjanmerkit, historiat, salasanat jne.), seuraa ohjeita osassa käyttäjätietojen ja asetusten poistaminen.

Firefoxin asennuksen poistaminen

Poista Firefoxin asennus seuraavasti:

1. Napsauta valikkopainiketta New Fx Menu ja napsauta sitten LopetaLopeta Close 29

Napsauta Firefox-valikkoa Fx57Menu ja napsauta sitten Sulje. Napsauta Firefox-valikkoa ruudun yläosassa ja napsauta sitten Sulje Firefox.Napsauta Firefox-valikkoa Fx57Menu ja napsauta sitten Sulje.

2. Napsauta Windowsin Käynnistä-painiketta ja valitse Ohjauspaneeli-valikko. Ohjauspaneelin ikkuna aukeaa.
    Control Panel - WinXP
  3. Napsauta Ohjauspaneelissa Lisää tai poista sovellus. Lisää tai poista sovellus -ikkuna aukeaa.
  4. Etsi ja valitse Asennettujen ohjelmien luettelosta Mozilla Firefox.
  5. Aloita asennuksen poistaminen napsauttamalla Mozilla Firefox-rivin oikeassa alalaidassa olevaa Poista-painiketta.
    Jos poisto-ohjelma ei käynnisty, voit käynnistää sen käsin suorittamalla ohjelman helper.exe, jonka sijainti on oletusarvoisesti C:\Program Files\Mozilla Firefox\uninstall\helper.exe.
  6. Napsauta avautuvassa poisto-ohjelmassa Seuraava >.
  7. Napsauta Poista.
    • Jos Firefox on vielä käynnissä, on se lopetettava, ennen kuin asennuksen poistamista voidaan jatkaa.
    • Jos haluat poistaa Firefoxin käyttäjätiedot ja asetukset, valitse Poista Firefoxiin tekemäni muutokset ja tallennetut tiedot -vaihtoehto. Jos valitset tämän vaihtoehdon, Firefox ei muista aikaisempia kirjanmerkkejäsi, tallennettuja salasanoja tai muitakaan tietoja, jos asennat sen uudelleen.
    • Voit lähettää palautetta Firefox-kokemuksestasi kehitystiimille valitsemalla vaihtoehdon Kerro, mitä mieltä olet ohjelmasta.
  8. Napsauta Valmis.
  9. Firefoxin ohjelmakansioon saattaa olla tallennettu tiedostoja, joita asennuksen poisto-ohjelma ei pysty poistamaan. Poista nämä tiedostot ja kansiot poistamalla Firefoxin ohjelmakansio. Oletusarvoinen ohjelmakansio on C:\Program Files\Mozilla Firefox.
  1. Napsauta valikkopainiketta New Fx Menu ja napsauta sitten LopetaLopeta Close 29

Napsauta Firefox-valikkoa Fx57Menu ja napsauta sitten Sulje. Napsauta Firefox-valikkoa ruudun yläosassa ja napsauta sitten Sulje Firefox.Napsauta Firefox-valikkoa Fx57Menu ja napsauta sitten Sulje.

2. Napsauta Windowsin Käynnistä-painiketta ja valitse Ohjauspaneeli. Ohjauspaneelin ikkuna aukeaa.
    Control Panel - Win7
  3. Napsauta Ohjauspaneelin ikkunassa Ohjelmat-otsikon alla olevaa Poista asennettu ohjelma -linkkiä.
    Uninstall a program - Win7
  4. Etsi ja valitse asennettujen ohjelmien luettelosta Mozilla Firefox.
  5. Aloita asennuksen poistaminen napsauttamalla luettelon yläpuolella olevaa Poista asennus-painiketta.
    Jos poisto-ohjelma ei käynnisty, voit käynnistää sen käsin suorittamalla ohjelman helper.exe, jonka sijainti on oletusarvoisesti:
    (32-bittinen Windows) C:\Program Files\Mozilla Firefox\uninstall\helper.exe
    (64-bittinen Windows) C:\Program Files (x86)\Mozilla Firefox\uninstall\helper.exe
  6. Napsauta avautuvassa poisto-ohjelmassa Seuraava >.
  7. Napsauta Poista.
    • Jos Firefox on vielä käynnissä, on se lopetettava, ennen kuin asennuksen poistamista voidaan jatkaa.
    • Jos haluat poistaa Firefoxin käyttäjätiedot ja asetukset, valitse Poista Firefoxiin tekemäni muutokset ja tallennetut tiedot -vaihtoehto. Jos valitset tämän vaihtoehdon, Firefox ei muista aikaisempia kirjanmerkkejäsi, tallennettuja salasanoja tai muitakaan tietoja, jos asennat sen uudelleen.
    • Voit lähettää palautetta Firefox-kokemuksestasi kehitystiimille valitsemalla vaihtoehdon Kerro, mitä mieltä olet ohjelmasta.
  8. Napsauta Valmis.
  9. Firefoxin ohjelmakansioon saattaa olla tallennettu tiedostoja, joita asennuksen poisto-ohjelma ei pysty poistamaan. Poista nämä tiedostot ja kansiot poistamalla Firefoxin ohjelmakansio. Oletusarvoinen ohjelmakansio on:
    • (32-bittinen Windows) C:\Program Files\Mozilla Firefox
    • (64-bittinen Windows) C:\Program Files (x86)\Mozilla Firefox
  1. Napsauta valikkopainiketta New Fx Menu ja napsauta sitten LopetaLopeta Close 29

Napsauta Firefox-valikkoa Fx57Menu ja napsauta sitten Sulje. Napsauta Firefox-valikkoa ruudun yläosassa ja napsauta sitten Sulje Firefox.Napsauta Firefox-valikkoa Fx57Menu ja napsauta sitten Sulje.

2. Napsauta aloitusnäytöllä Työpöytä-ruutua. Työpöytä-näyttö aukeaa.
  3. Siirrä työpöydällä hiiri oikeaan alakulmaan, jolloin oikopolut tulevat näkyviin.
  4. Valitse Asetukset-oikopolusta Ohjauspaneeli. Ohjauspaneeli-ikkuna aukeaa.

Control Panel - Win8
  5. Napsauta Ohjauspaneelin Ohjelmat-otsikon alla linkkiä Poista asennettu ohjelma.
    Uninstall a program - Win7
  6. Valitse asennettujen ohjelmien luettelosta Mozilla Firefox.
  7. Aloita asennuksen poistaminen napsauttamalla Poista -painiketta luettelon yläosassa.
    Jos poisto-ohjelma ei käynnisty, voit käynnistää sen käsin suorittamalla ohjelman helper.exe, jonka sijainti on oletusarvoisesti:
    (32-bittinen Windows) C:\Program Files\Mozilla Firefox\uninstall\helper.exe
    (64-bittinen Windows) C:\Program Files (x86)\Mozilla Firefox\uninstall\helper.exe
  8. Napsauta avautuvassa poisto-ohjelmassa Seuraava >.
  9. Napsauta Poista.
    • Jos Firefox on vielä käynnissä, on se lopetettava, ennen kuin asennuksen poistamista voidaan jatkaa.
    • Jos haluat poistaa Firefoxin käyttäjätiedot ja asetukset, valitse Poista Firefoxiin tekemäni muutokset ja tallennetut tiedot -vaihtoehto. Jos valitset tämän vaihtoehdon, Firefox ei muista aikaisempia kirjanmerkkejäsi, tallennettuja salasanoja tai muitakaan tietoja, jos asennat sen uudelleen.
    • Voit lähettää palautetta Firefox-kokemuksestasi kehitystiimille valitsemalla vaihtoehdon Kerro, mitä mieltä olet ohjelmasta.
  10. Napsauta Valmis.
  11. Firefoxin ohjelmakansioon saattaa olla tallennettu tiedostoja, joita asennuksen poisto-ohjelma ei pysty poistamaan. Poista nämä tiedostot ja kansiot poistamalla Firefoxin ohjelmakansio. Oletusarvoinen ohjelmakansio on:
    • (32-bittinen Windows) C:\Program Files\Mozilla Firefox
    • (64-bittinen Windows) C:\Program Files (x86)\Mozilla Firefox
  1. Avaa Finderissa Ohjelmat-kansio.
  2. Raahaa Firefox-ohjelma Roskakoriin.

Firefoxin asennus on poistettu.

Jos asensit Firefoxin jakelupaketin paketinhallinnalla, on Firefox myös poistettava jakelupaketin paketinhallinnalla. Lisätietoja saat artikkelista Firefoxin asentaminen Linuxille. Jos latasit ja asensit binääripaketin Firefoxin lataussivulta, poista Firefoxin asennus poistamalla hakemisto firefox kotihakemistostasi.

Käyttäjätietojen ja asetusten poistaminen

Firefoxin asennuksen poistaminen poisto-ohjelman oletusasetuksilla ei poista käyttäjäprofiileja, jotka sisältävät henkilökohtaista tietoa, kuten kirjanmerkkejä, salasanoja ja evästeitä. Jos haluat poistaa myös nämä tiedot, sinun tulisi poistaa myös Firefoxin profiilikansio, joka sijaitsee eri paikassa kuin Firefoxin ohjelmatiedostot.

1. Jos haluat säilyttää kirjanmerkkisi, salasanasi, evästeesi ja muut käyttäjätiedot ja asetukset, katso ohjeita artikkelista Varmuuskopioi ja palauta Firefoxin profiilien tietoja.
  2. Poista firefox-hakemisto joka sisältää profiilihakemistosi sekä profiles.ini-tiedosto Poista Firefox-kansio, joka sisältää Profiles-kansion ja profiles.ini-tiedoston - katso näiden tietojen sijainti artikkelista Mistä löydän profiilini?.

Perustuu mozillaZinen informaatioon Uninstalling Firefox (mozillaZine KB)