SmartBlock voor Verbeterde bescherming tegen volgen

SmartBlock vervangt veelgebruikte volgscripts, die worden geblokkeerd tijdens privénavigatie en strenge bescherming tegen volgen. Door dit te doen, worden pagina’s vollediger geladen, met minder problemen, zonder dat u iets hoeft te doen – terwijl die volgscripts nog steeds worden geblokkeerd.

Het verschil kan dramatisch zijn:

Smartblock offSmartblock on

Aanmelden met Facebook als u externe websites bezoekt

Met SmartBlock kunt u aanmelden met uw Facebook-account als u externe websites bezoekt terwijl u Privénavigatie gebruikt, zonder uw privacy in gevaar te brengen of gevaar voor niet-functioneren van de website. Klik gewoon op de knop Aanmelden met Facebook om u aan te melden zoals u normaal zou doen, en SmartBlock zal alleen de vereiste Facebook-scripts toestaan, alleen als u aanmeldt door op de aanmeldknop te klikken, en zal ze uitsluitend toestaan voor die website.

SmartBlock uitschakelen

Als u een websiteontwikkelaar of een gevorderde gebruiker bent en u wilt SmartBlock uitschakelen, dan kunt u dit doen in de Configuratie-editor van Firefox (de pagina about:config):

Waarschuwing: het wijzigen van deze geavanceerde instellingen kan de stabiliteit en veiligheid van Firefox beïnvloeden. Dit wordt alleen voor gevorderde gebruikers aanbevolen.

1. Typ about:config in de adresbalk en druk op EnterReturn.
    Er kan een waarschuwingspagina verschijnen. Klik op Het risico aanvaarden en doorgaan om naar de pagina about:config te gaan.
  2. Zoek de voorkeur extensions.webcompat.enable_shims.
  3. Klik op de knop Omschakelen Fx71aboutconfig-ToggleButton naast de voorkeur om deze op false in te stellen.