Gebruiksgegevens van Firefox op mobiele apparaten verzenden

Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.

Voor veel van Mozilla’s mobiele producten verschijnt de bedieningsknop Gebruiksgegevens verzenden in het instellingenmenu. Dit bepaalt of u gegevens over crashes, techniek, testen, meldingen en campagnemetingen deelt.

Hieronder bevindt zich een samenvatting van wat er onder ‘gebruiksgegevens verzenden’ valt. Elke privacyverklaring per product beschrijft de daadwerkelijke gegevensverzameling, en voor volledige transparantie kunt u de broncoderepository’s bekijken voor Firefox voor iOS, Android, FireTV, Lite, Focus, Klar, Firefox ScreenshotGo en Firefox Reality.

Technische en interactiegegevens

• Mozilla ontvangt deze om prestaties en stabiliteit te verbeteren.
  • Deze gegevens worden standaard naar Mozilla verzonden in Firefox voor iOS, Firefox voor Android, Firefox Focus, Firefox voor FireTV, Firefox Lite, Firefox Reality en Firefox Preview.

Crash- en foutgegevens

• Een aantal van onze mobiele producten gebruikt ontwikkelaarshulpmiddelen om de reden voor crashes te evalueren en prestaties en stabiliteit te verbeteren.
  • Deze gegevens worden standaard naar Mozilla verzonden in Firefox voor iOS, Firefox Focus, Firefox voor FireTV, Firefox Lite, Firefox ScreenshotGo, Firefox Reality en Firefox Preview.
    • Firefox Lite en Firefox ScreenshotGo gebruiken Google Firebase, dat deze gegevens ook ontvangt. Meer info.

Functietest- en notificatiegegevens

• Een aantal van onze mobiele producten gebruikt ontwikkelaarshulpmiddelen om verschillende functies en ervaringen te volgen en te testen of aangepaste notificaties aan te bieden.
  • Deze gegevens worden standaard naar Mozilla verzonden in Firefox voor iOS, Firefox voor Android, Firefox ScreenshotGo, Firefox Lite en Firefox Preview.
    • Firefox Lite en Firefox ScreenshotGo gebruiken Google Firebase, dat deze gegevens ook ontvangt. Meer info. Firefox Lite categoriseert ook schermafbeeldingen en anonimiseert en verzendt deze verzamelde categorieën naar Mozilla om ons betere functies zoals Topwebsites te helpen bouwen. Meer info.

Campagnemetingen en -gegevens

• Een aantal van onze mobiele producten gebruikt trackinghulpmiddelen om onze marketing te meten en te steunen.
  • Deze gegevens worden standaard naar Mozilla verzonden in Firefox voor Android, Firefox ScreenshotGo, Firefox Lite en Firefox Preview.
    • Deze producten gebruiken Adjust, dat deze gegevens ook ontvangt.
    • Firefox Lite en Firefox ScreenshotGo gebruiken Google Firebase, dat deze gegevens ook ontvangt. Meer info.

Veelgestelde vragen

Waarom schakelen jullie gegevensverzameling standaard in?

Dit helpt ons waardevolle inzichten te verkrijgen omtrent de prestaties van onze mobiele producten, zodat we deze producten kunnen verbeteren.

Gegevensverzameling is in Firefox Klar standaard uitgeschakeld. Als u het inschakelt, ontvangen we alleen de hierboven beschreven technische en interactiegegevens.

Waarom gebruiken jullie platformen van derden?

We gebruiken platformen van derden voor functionaliteiten en services die we niet intern kunnen bouwen, of wanneer het efficiënter is om een andere service te gebruiken. Lees meer over ons gebruik van Firebase en adjust GmbH.

Hoe schakel ik gegevensverzameling en -rapportage uit?

U kunt deze verzameling en rapportage uitschakelen in het menu Instellingen:

Firefox voor iOS

1. Tik aan de onderkant van het scherm op de menuknop (het menu bevindt zich rechtsboven als u een iPad gebruikt):
    Firefox iOS menu bar

2. Tik op Instellingen in het menupaneel.
  3. Scroll naar de sectie Ondersteuning en schakel Gebruikersgegevens verzenden uit door de schuifknop naar links te schuiven (deze wijzigt van blauw naar wit als deze is uitgeschakeld).

Firefox voor Android

1. Tik op de menuknop. Settings icon in address bar in android

2. Selecteer Instellingen.
  3. Selecteer in de sectie Privacy en beveiliging Gegevensverzameling.
  4. U ziet verschillende soorten gegevensverzameling:

Gebruiks- en technische gegevens: indien ingeschakeld kan Mozilla gegevens over prestaties, gebruik, hardware en aanpassingen over uw browser delen om te helpen Firefox te verbeteren.

Experimenten: indien ingeschakeld kan Mozilla experimentele functies installeren en er gegevens voor verzamelen.

U kunt op elk moment deze verzamelsoorten uitschakelen door de schuifknop naar links te schuiven (de knop verandert van paars naar wit wanneer deze wordt uitgeschakeld).

Oudere versies van Firefox voor Android:

1. Tik op de menuknop (onder het scherm op sommige apparaten of rechtsbovenin de browser) , gevolgd door InstellingenDe sjabloon ‘Androidmore’ bestaat niet of heeft geen goedgekeurde revisie..
  2. Tik op de sectie Privacy, scroll naar beneden en verwijder het vinkje naast Firefox-gezondheidsrapport.

Firefox Focus en Firefox Klar

1. Tik op het menupictogram (drie puntjes) en tik vervolgens op Instellingen. Als u zich in de browser bevindt, dient u mogelijk eerst op het prullenbakpictogram te tikken.
  2. Tik op Privacy & Beveiliging, scroll naar de sectie Gegevenskeuzes en zet vervolgens de schakelaar naast Gebruiksgegevens verzenden uit.Zet de schakelaar naast Gebruiksgegevens verzenden uit.

Firefox Lite

1. Tik op de menuknop (drie stippen) aan de onderkant van het scherm.
  2. Tik op Instellingen
  3. Tik op de schakelaar naast Gebruiksgegevens verzenden om dit aan (blauw) of uit te zetten.

Firefox voor Fire TV

1. Tik vanaf een website op de menuknop menu button remote op uw afstandsbediening, zodat de menupictogrammen verschijnen.
  2. Scroll naar de sectie Instellingen en selecteer Send usage data.
  3. Zet de schakelaar voor Send usage data uit.

Firefox Reality

1. Klik op de instellingenknop (tandwieltje).
  2. Zet op het volgende scherm de schakelaar om naast Telemetry of Crash Reporting om deze functies uit of aan te zetten. Leeg betekent dat het niet is geactiveerd.

Firefox ScreenshotGo

1. Tik op de menuknop (drie stippen) bovenin het scherm.
  2. Tik op Settings
  3. Tik op de schuifknop naast Send usage data om dit in- (lichtgroen) of uit te schakelen.