Uw Mozilla-account beveiligen met authenticatie in twee stappen

In de digitale wereld van vandaag is het beschermen van uw Mozilla-account essentieel voor online beveiliging. Authenticatie in twee stappen helpt u daarbij, door een extra beveiligingslaag toe te voegen die het moeilijker maakt voor een ander om aan te melden bij uw account, vooral als uw wachtwoord is gelekt.

Als u authenticatie in twee stappen hebt ingeschakeld, zal Mozilla op het moment dat iemand zich bij uw account probeert aan te melden ook om een authenticatiecode van uw authenticatietoepassing vragen, als bewijs dat u de juiste persoon bent.

Hoe schakel ik authenticatie in twee stappen in?

Stap één

Download voordat u begint een van de volgende authenticatietoepassingen:

Stap twee

Nu een van de toepassingen is geïnstalleerd stellen we authenticatie in twee stappen in Firefox in:

1. Klik op de menuknop menu button retina in de rechterbovenhoek.
  2. Klik in het menu op Mozilla-accounts (hier wordt uw e-mailadres getoond als u bent aangemeld).
  3. Klik op Account beheren. De pagina Instellingen van uw Mozilla-account wordt geopend.
    Manage your account
  4. Klik onder Beveiliging op de knop Toevoegen naast Authenticatie in twee stappen. Er wordt een QR-code getoond.
    FXA Security
    Add 2FA
  5. Open de door u gekozen authenticatie-app.
  6. Gebruik de app om een foto van de QR-code te maken, of klik op Kunt u de code niet scannen? om een code weer te geven die u in de app kunt invoeren. (Als u de code handmatig ingeeft op Authy Mobile, zoek dan naar Firefox 100 voor het nieuwste logo.)
  7. Voer de door de app gegenereerde code in in de sectie Authenticatie in twee stappen van uw Mozilla-account en klik op Doorgaan.
    QR CODE 2FA
    Noot: download uw reserve-authenticatiecodes of druk ze af en bewaar ze op een veilige plaats, voor het geval dat u de toegang tot uw authenticatietoepassing kwijtraakt.
  8. Kopieer een van de reserve-authenticatiecodes om te bevestigen dat u ze hebt gedownload en klik op Doorgaan.
  9. Plak de code en klik op Voltooien.

De configuratie van uw authenticatie in twee stappen is nu voltooid!