Firefox Home gebruiken op uw iOS-apparaat (iPhone en iPad)

Dit artikel wurdt net mear ûnderhâlden, dus de ynhâld derfan kin ferâldere wêze.

Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.

Firefox Home is een eenvoudig te gebruiken app voor de iPhone en iPod Touch die via Firefox Sync directe toegang geeft tot de geschiedenis, open tabbladen en bladwijzers van uw desktopversie van Firefox. Deze functies worden in dit artikel behandeld, evenals het gebruik van de geïntegreerde webviewer en het bijwerken van uw gegevens.

Uw bladwijzers, geschiedenis en tabbladen doorzoeken

Dit is net zoiets als de Awesome bar van Firefox op uw iPhone.

1. Als u zich nog niet op het tabblad bevindt, tik dan eenvoudig op de zoekknop onder in het app-venster.
  2. Tik in de zoekbalk boven in het venster en het toetsenbord zal verschijnen.
  3. Begin met het intypen van woorden die betrekking hebben op de website die u probeert te vinden om uw bladwijzers, geschiedenis en open tabbladen te doorzoeken.

• Terwijl u typt, zal Firefox Home resultaten gaan weergeven.
    • De resultaten zullen aan de linkerkant met een pictogram worden gemerkt als een open tabblad, bladwijzer of geschiedenisitem.
    • Doorgaans zullen slechts de eerste 2 of 3 letters van een woord tot de gewenste resultaten leiden.
  4. Tik op de vermelding van een website in de lijst van zoekresultaten om deze te bezoeken.
  5. Tik op de knop Home boven in het venster om naar uw zoekresultaten terug te keren.

Zoeken op het web of meteen naar websites gaan

Als een website zich niet in uw bladwijzers, geschiedenis of tabbladen bevindt, kunt u deze nog steeds bezoeken.

1. Als u zich nog niet in de zoekbalk bevindt, tik dan op de zoekknop onder in het app-venster.
  2. Tik in de zoekbalk boven in het venster en het toetsenbord zal verschijnen.
  3. Typ de naam of het adres in van de website die u wilt bezoeken.

4. Als het volledige adres is ingevoerd of als het woord dat u hebt ingevoerd overeenkomt met een topdomein, zal aanklikken van de weergegeven koppeling u meteen naar de website leiden. Als Firefox Home niets kan vinden dat overeenkomt met wat u hebt ingetypt, zult u naar de zoekresultaten van Google worden geleid.
  5. Tik op de knop Home boven in het venster om naar het vorige scherm terug te keren.

Uw open tabbladen benaderen

Via toegang tot de tabbladen die u op uw desktopcomputer had geopend kunt u verdergaan vanaf waar u was gebleven.

1. Tik op de knop Tabbladen onder in het app-venster en al uw tabbladen zullen worden weergegeven.

2. Tik eenvoudig op de vermelding van een website om deze te bezoeken.
  3. Tik op de knop Home boven in het venster om naar uw tabbladen terug te keren.

Uw bladwijzers benaderen

U hoeft geen lange URL’s voor websites meer in te voeren – al uw bladwijzers bevinden zich binnen handbereik.

1. Tik op de knop Bladwijzers onder in het app-venster en al uw bladwijzers zullen worden weergegeven.

• Uw bladwijzerwerkbalk zal eerst worden weergegeven, gevolgd door uw bladwijzermenu en uw ongesorteerde bladwijzers.
  2. Tik eenvoudig op de vermelding van een website om deze te bezoeken.
  3. Tik op de knop Home boven in het venster om naar uw bladwijzers terug te keren.

De geïntegreerde webviewer gebruiken

Zodra u een website hebt geselecteerd, wordt deze in de geïntegreerde webviewer van de iPhone geopend. De besturingsknoppen bevinden zich onder in het venster van de webviewer.

• Er zijn pijltoetsen om terug en vooruit te bladeren door alle websites die u hebt geopend.

• Er is een verversingsknop om, u raadt het al, de huidige pagina te verversen.

• En er is een exporteerknop waarmee u de huidige website in de mobiele versie van Safari kunt bekijken, de URL van de website via de e-mailtoepassing kunt verzenden, of de URL kunt kopiëren.

• Tik op de knop Home boven in het venster om naar de zoekfunctie, tabbladen of bladwijzers terug te keren.

Uw gegevens bijwerken in de sectie Instellingen

Telkens wanneer u Firefox Home opstart, wordt de kopie van uw bladwijzers, geschiedenis en tabbladen van uw Firefox Sync-account bijgewerkt. Als u uw gegevens tijdens het gebruik van Firefox Home wilt bijwerken, tik dan eenvoudig op de de knop Verversen in de sectie Instellingen.

Wat als ik problemen ervaar met Firefox Home?

Als u problemen hebt bij het zichtbaar maken van uw gegevens in Firefox Home, kunt u een volledige verversing van uw gegevens proberen:

1. Tik in Firefox Home op het pictogram Instellingen onder in het venster en tik vervolgens op de knop Afmelden boven in het venster.
  2. Klik nu nogmaals op de knop Afmelden en u zult een aanmeldscherm zien.
  3. Voer uw gebruikersnaam, wachtwoord en geheime wachtzin voor Firefox Sync in om u aan te melden en uw gegevens automatisch te verversen.

Als dit niet werkt of als u een ander probleem hebt, zie dan het artikel Problemen met aanmelding en gegevens bij Firefox Home voor iOS verhelpen.