Hvordan generere et sikkert passord i Firefox

Denne artikkelen beskriver hvordan man genererer et sikkert passord i Firefox versjon 74 og høyere.

Når man skal opprette en ny nettstedskonto, kan det være vanskelig der og da å komme på et unikt og sikkert passord. I det du logger deg på den nye kontoen, kan Firefox generere et sikkert passord for deg.

Slik lager Firefox et nytt passord

Firefox kan automatisk generere tilfeldige, sikre passord for deg idet du oppretter en nettstedskonto:

1. Klikk i passordfeltet for et nettsted. Valget om at Firefox skal lage et sikkert passord vil automatisk vises.
  2. Klikk på Bruk et sikkert generert passord for å fylle ut feltet. Firefox lagrer også passordet for det nettstedet.
    • Om det genererte passordet ikke tilfredsstiller nettstedets krav til passord, vil du ved å klikke i passordfeltet avdekke passordet, og du kan redigere det slik at det blir godtatt.
  1. Klikk i passordfeltet.
  2. HøyreklikkHold nede Ctrl-tasten idet du klikker i passordfeltet for å åpne Lokalmenyen.
  3. Velg Bruk generert passord…
    use-generated-password
  4. Firefox vil generere et passord. Klikk på Bruk et sikkert generert passord for å autofylle passordet i dette feltet.
    generated-password
  5. Firefox vil lagre passordet for dette nettstedet i Lockwise. Passordet kan så hentes fram for å bekrefte det.

For å se og redigere passordene, les artikkelen Behandle innloggingene dine med Firefox Passordbehandler.

Tips: Om du lager dine passord, husk å ha ulike passord på forskjellige nettsteder og å lage passord som er vanskelige å gjette, klikk her for å lære mer om hvordan du lager sikre passord.