Hoe gebruiken jullie Google Firebase in Firefox?

Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.

Vanaf 30 juni 2021 ondersteunt Mozilla Firefox Lite niet meer. Deze toepassing kan nog steeds werken op uw apparaat, maar hij ontvangt geen ondersteuning of beveiligingsupdates meer. Bezoek voor meer informatie Einde ondersteuning voor Firefox Lite. Download Firefox Android of Firefox Focus voor een snelle, persoonlijke en veilige surfervaring.
Firefox ScreenshotGo wordt niet meer ondersteund en ontvangt geen updates meer.

Google Firebase is een ontwikkelplatform met diverse mogelijkheden. Firefox Lite en Firefox ScreenshotGo gebruiken Google Firebase voor het volgende:

• Google Analytics – om anonieme gebruikerstoewijzingen en -gedrag te analyseren om geïnformeerde beslissingen te maken over onze productroadmap.
  • Remote Config – om uw ervaring aan te passen, zoals wijziging van het uiterlijk en gedrag, geleidelijk uitrollen van functies, uitvoeren van A/B-tests, het leveren van aangepaste inhoud, of het uitvoeren van andere updates zonder een nieuwe versie uit te brengen.
  • Cloud Messaging – om berichten en notificaties te verzenden, zodat we u contextuele hints kunnen geven om u te helpen het product beter te gebruiken
  • Crashlytics – om crashes beter begrijpen
  • Performance Monitoring – om prestatieproblemen van de app te diagnosticeren, zodat we Lite echt snel kunnen houden

Delen van de Firebase Android software development kit (SDK) zijn momenteel bedrijfseigen, gesloten broncode. Deze is in Firefox Lite ingebouwd en gegevens worden naar Google verzonden.

Lees voor meer details de documentatie (en).

Waarom gebruikt Firefox Lite een SDK met gesloten bron?

Firefox Lite is een experimenteel project, eind 2017 door Mozilla uitgegeven voor Android in specifieke markten. Firebase is geselecteerd, omdat het functionaliteit bood die anders moeilijk te bouwen en ondersteunen zou zijn voor een experimenteel project met weinig middelen.

Welke gegevens worden verzameld en naar de backend van Google Firebase verzonden?

Standaard verzamelt de Firebase SDK identifiers voor mobiele apparaten, waaronder mobiele advertentie-ID’s, Analytics App Instance-ID’s, IDFV’s/Android-ID’s en Instance-ID’s.

Lees voor meer informatie over door Firebase verzamelde persoonlijke gegevens en bewaartermijnen de privacy- en beveiligingspagina van Firebase (scroll naar ‘Data Processing Information’). U vindt ook meer info over andere vormen van gegevensverzameling op de pagina ‘Data collection’ van Google Analytics voor Firebase en Firebase Performance Monitoring.

Hoe voorkom ik dat gegevens worden verzonden naar de backend van Google Firebase?

U kunt in het instellingenmenu de instelling ‘Gebruiksgegevens verzenden’ wijzigen. Zie dit artikel voor instructies.