Hoe deel ik Firefox tussen gebruikers op een computer?

Als u uw computer met andere mensen deelt, wilt u misschien voorkomen dat zij zich aanmelden bij uw account voor sociaal netwerken, uw wachtwoorden bekijken en uw bladwijzers in Firefox wijzigen. Dit artikel beschrijft enkele basishandelingen voor bescherming.

Aparte gebruikersaccounts gebruiken

U dient aparte gebruikersaccounts aan te maken voor iedere persoon die uw computer regelmatig gebruikt. Hierdoor kan elke gebruiker zijn of haar eigen aanpassingen maken, zoals de bureaubladachtergrond en vormgeving, evenals over eigen documentmappen beschikken, zoals het Firefox-profiel dat uw formuliergeschiedenis, internetgebruikersnamen en -wachtwoorden, bladwijzers en andere persoonlijke instellingen bewaart. Iedere persoon heeft toegang tot zijn of haar gebruikersaccount met een gebruikersnaam en wachtwoord.

Doe het volgende om een gebruikersaccount aan te maken:

Voor meer informatie over het kiezen van veilige wachtwoorden, zie Veilige wachtwoorden aanmaken om uw identiteit veilig te houden.

Uw computer vergrendelen als u zich elders bevindt

Wanneer u uw computer verlaat, dient u het scherm te vergrendelen om te voorkomen dat anderen uw bureaublad gebruiken en uw bestanden benaderen. U blijft nog wel aangemeld en al uw programma’s blijven actief, maar u zult uw wachtwoord moeten invoeren om uw computer weer te gebruiken. U kunt het scherm handmatig vergrendelen, maar u kunt dit ook automatisch laten doen.

• Handmatig vergrendelen: druk op Windows Key + L.

Een Firefox-hoofdwachtwoord instellen

Voor het geval dat iemand Firefox zou kunnen benaderen als u uw computer bent vergeten te vergrendelen, kunt u ook een Firefox-hoofdwachtwoord instellen. Voor meer informatie, zie Een hoofdwachtwoord gebruiken om opgeslagen aanmeldingen en wachtwoorden te beschermen.