De buffer van Firefox wissen

De buffer (of ‘cache’) van Firefox slaat tijdelijk afbeeldingen, scripts en andere onderdelen van bezochte websites om uw surfervaring te versnellen. Dit artikel beschrijft hoe u de buffer van Firefox kunt wissen.

De buffer wissen

1. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op Firefox en selecteer daarna Voorkeuren of Instellingen, afhankelijk van uw macOS-versie.Klik op de menuknop Fx89menuButton en selecteer Instellingen.
  2. Selecteer het paneel Privacy & Beveiliging.
  3. Klik in de sectie Cookies en websitegegevens op Gegevens wissen….
    Fx91CookiesAndSiteData-ClearCache
  4. Verwijder het vinkje voor Cookies en websitegegevens.
  5. Klik, met Gebufferde webinhoud aangevinkt, op de knop Wissen.
  6. Sluit de pagina Instellingen. Wijzigingen die u hebt aangebracht, worden automatisch opgeslagen.
Tip: dit is een andere manier om de buffer van Firefox te wissen:
  1. Klik op de menuknop De afbeelding ‘fx57menu’ bestaat niet.Fx89menuButton om het menupaneel te openen.
  2. Klik op Geschiedenis en klik op Recente geschiedenis wissen….
  3. Kies Alles vanuit het vervolgkeuzemenu naast Te wissen tijdsperiode, selecteer Buffer in de itemlijst, zorg ervoor dat andere items die u wilt behouden niet zijn geselecteerd en klik daarna op de knop OKNu wissen.
Zie dit artikel voor details.

De buffer automatisch wissen

U kunt Firefox zo instellen dat de buffer automatisch wordt gewist bij het afsluiten:

1. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op Firefox en selecteer daarna Voorkeuren of Instellingen, afhankelijk van uw macOS-versie.Klik op de menuknop Fx89menuButton en selecteer Instellingen.
  2. Selecteer het paneel Privacy & Beveiliging en ga naar de sectie Geschiedenis.
  3. Kies in het vervolgkeuzemenu naast Firefox zal voor Aangepaste instellingen gebruiken voor geschiedenis.
    Fx100Custom-ClearHistoryWhenFirefoxCloses
  4. Plaats een vinkje naast Geschiedenis wissen zodra Firefox sluit.
  5. Klik op de knop Instellingen…. Het venster Instellingen voor het wissen van geschiedenis wordt geopend.
  6. Plaats een vinkje naast Buffer en zorg ervoor dat andere items die u wilt behouden niet zijn geselecteerd.
    Fx100SettingsForClearingHistory-Cache
  7. Klik op OK om het venster Instellingen voor het wissen van geschiedenis te sluiten.
  8. Sluit de pagina Instellingen. Wijzigingen die u hebt aangebracht, worden automatisch opgeslagen.
Tip: er zijn diverse add-ons beschikbaar waarmee u de buffer kunt wissen via een pictogram op uw werkbalk. Ga naar de Mozilla Add-ons-webpagina om hiernaar te zoeken. De Mozilla-gemeenschap is niet verantwoordelijk voor het onderhouden en ondersteunen van add-ons van derden. Neem rechtstreeks contact op met de ontwikkelaar van de add-on als u hulp bij een add-on nodig hebt.