Kom igång med Firefox - En översikt över de viktigaste funktionerna

Välkommen till Firefox! Vi visar dig grunderna för att komma igång. När du kan grunderna, kolla in andra länkar för funktioner som du kan utforska senare.

Ny fliksida: bra innehåll till hands

Som standard ger Firefox dig tillgång till fantastiskt innehåll varje gång du öppnar en ny flik. Anpassa den här sidan genom att hovra över avsnitten och miniatyrbilderna eller klicka på kugghjulsikonen för fler alternativ.

new tab page 57
Vill du lära dig mer? Se Om sidan Ny flik.

Sök allt med det enade sök-/adressfältet

Oavsett om du känner till den exakta webbadressen eller bara söker, hanterar Firefox adressfält allt. Firefox enhetliga sök- och adressfält ger dig förslag baserade på dina befintliga bokmärken och taggar, historik, öppna flikar och populära sökningar. Börja bara skriva in ett sökord eller webbadress och se magin hända!

awesome bar 57

För att lära dig fler söktrick, se Adressfältet kompletterar automatiskt i Firefox.

Sidåtgärdsmenyn: Bokmärken, skärmbild, spara eller dela

Hittade du en bra webbsida? Spara den eller dela den! Sidåtgärdsmenyn i adressfältet låter dig bokmärka webbsidor, fästa flikar, kopiera eller mejla länkar, ta skärmbilder och skicka sidor till din mobil eller till din Pocket lista så att du kan läsa dem när och var du vill.

Fx80PageActions

Privat surfning med innehållsblockeringförbättrat spårningsskydd: Surfa snabbt och gratis

Surfa på Internet utan att spara någon information på din dator om vilka webbplatser och sidor du har besökt. Firefox kommer också att blockera trackers som följer ditt beteende på webben.

• Klicka på menyknappen Fx57Menu och klicka sedan på Nytt privat fönster. (Tips: Du kan också högerklickacontrol + klicka på en länk på en webbsida och klicka sedan på Öppna länk i nytt privat fönster.)
private mask 57 winprivate mask 57private mask 57 linux

Håll Firefox synkroniserad

Konfigurera ett Firefox-konto så att du kan ta med din surfinformation vart du än går. Klicka på menyknappen Fx57Menu, välj Logga in till SyncLogga in på Firefox och följ anvisningarna för att skapa ditt konto. Logga sedan in på det nyskapade kontot på dina andra enheter och det är allt som behövs!

För detaljerad information, se How do I set up Sync on my computer?

Hem är bara ett klick bort

Välj den sida som öppnas när du startar Firefox eller klicka på Hem-knappen.

1. Öppna en flik med webbsidan du vill använda som startsida.
  2. Dra och släpp den fliken på Hem-knappen Home Button 57.

set homepage 57

Fler alternativ finns i artikeln Hur du väljer startsida.

Anpassa menyn eller verktygsfältet

Vi har minimerat verktygsfältet med de populäraste funktionerna, men Firefox har ännu fler funktioner undanstoppade. Ta en titt!

1. Klicka på menyknappen Fx57Menu och välj 57customize-icon.png Anpassa….
  2. Dra och släpp de funktioner du vill ha på verktygsfältet eller i panelen till höger.
    customize drag 57
  3. När du är klar klickar du på Klar.
Läs mer om att anpassa Firefox.

Lägg till funktioner i Firefox med tillägg

Tillägg är som appar som du kan installera för att Firefox ska fungera som du vill.

1. Klicka på menyknappen Bilden "Fx57menu" finns inte., klicka på Tillägg och temanFx57Addons-icon Tillägg och temanFx57Addons-icon Tillägg och välj Rekommendationer.
  2. För att installera ett rekommenderat tillägg, klicka på den blå knappen + Installera tema eller + Lägg till i Firefox, beroende på typ av tillägg.

Längst ner i listan med rekommenderade tillägg finns det också en knapp Hitta fler tillägg som du kan klicka på. Det tar dig till addons.mozilla.org där du kan söka efter specifika tillägg.

Om du vill veta mer om tillägg, se Hitta och installera tillägg för att lägga till funktioner till Firefox.

Tips: Vissa tillägg placerar en knapp i verktygsfältet efter installationen. Du kan ta bort den eller flytta den till menyn om du vill - se Anpassa kontroller, knappar och verktygfält i Firefox.

Få hjälp

Om du har fler frågor eller behöver hjälp med Firefox, då är du på rätt webbplats.

• Den här webbplatsen har hundratals Firefox-artiklar som täcker många av de frågor du kan ha.
  • Du kan också få hjälp från Mozilla-gemenskapen genom att ställa en fråga på supportforumet. Se Få hjälp av gemenskapen.