Firefox Sync -palvelun ongelmanratkaisu ja vihjeitä

Tämän artikkelin sisältöä ei enää ylläpidetä, joten se saattaa olla vanhentunutta.

Jos Firefox Sync -palvelun käyttämisessä on ongelmia, tässä artikkelissa käydään läpi yleisimpiä ratkaisuja.

Salasanojen synkronointi Firefox for Androidissa lopetetaan, jos pääsalasana otetaan käyttöön. Katso lisätietoja artikkelista Pääsalasanan käyttäminen Firefox for Androidissa.

Huomaa: Tämä koskee vain uusinta Firefox -versiota, jonka voi ladata osoitteesta mozilla.org/firefox.

Firefox Sync-palvelu nollautuu aina kun Firefox suljetaan

Tämä tapahtuu, jos olet määrittänyt Firefoxin tyhjentämään salasanat kun se suljetaan. Voit estää tämän varmistamalla, että Firefox ei tyhjennä salasanoja kun se suljetaan. Jos olet valinnut vaihtoehdon Valitut historiatiedot Tietosuoja-paneelissa, tee seuraavat toimet:

1. Napsauta Valikko-painiketta New Fx MenuFx57Menu ja valitse Asetukset.Asetukset.
  2. Valitse Tietosuoja-paneeli.
  3. Varmista, että Poista historiatiedot, kun Firefox suljetaan ei ole valittu.
  4. Jos haluat, tai sinun täytyy pitää tämä vaihtoehto valittuna, napsauta sen perässä olevaa painiketta Asetukset... ja avautuvassa Historiatietojen poistamisen asetukset -ikkunassa poista valinta kohdasta Tallennetut salasanat.
  5. Mallia "closeoptionspreferences" ei ole olemassa tai sille ei ole hyväksyttyjä muutoksia.

Sync-palvelun ongelmat, joista näytetään virheilmoitus

Jos Sync-palvelu näyttää virheilmoituksen, on mahdollista, että palvelu ei toimi odotetusti. Ennen kuin yrität mitään alla kuvatuista toimenpiteistä, varmista, että Sync-palvelussa ei ole häiriöitä käymällä sivulla https://services.mozilla.com/status/.

Väärä käyttäjätunnus tai salasana

Jos saat virheilmoituksen "Tapahtui virhe yritettäessä muodostaa yhteyttä palvelimeen: Virheellinen käyttäjätunnus tai salasana. Yritä uudestaan." virhepalkkiin, suorita seuraavat toimenpiteet:

1. Napsauta Asetukset...-painiketta. Sync-palvelun paneeli aukeaa.
  2. Napsauta Päivitä. Päivitä salasana -ikkuna aukeaa.
  3. Syötä uusi salasanasi ikkunaan.
  4. Napsauta painiketta Päivitä salasana. Ikkuna sulkeutuu ja yhteys Sync-palveluun luodaan.

Väärä synkronointiavain

Jos saat virheilmoituksen "Tapahtui virhe yritettäessä muodostaa yhteyttä palvelimeen: Väärä synkronointiavain. Yritä uudestaan." virhepalkkiin, suorita seuraavat toimenpiteet:

1. Napsauta Asetukset.... Sync-palvelun paneeli aukeaa.
  2. Napsauta Päivitä. Päivitä Synkronointiavain -ikkuna aukeaa.
  3. Hanki kopio synkronointiavaimestasi laitteesta, jolla loit uuden synkronointiavaimen. Lisätietoja saat artikkelista Mistä synkronointiavain löytyy?.
  4. Syötä uusi synkronointiavaimesi ikkunaan.
  5. Napsauta painiketta Päivitä synkronointiavain. Ikkuna sulkeutuu ja yhteys Sync-palveluun luodaan.

Väärä palautusavain

Jos saat virheilmoituksen "Tapahtui virhe yritettäessä muodostaa yhteyttä palvelimeen: Väärä palautusavain. Yritä uudestaan." virhepalkkiin, suorita seuraavat toimenpiteet:

1. Napsauta Asetukset.... Sync-palvelun paneeli aukeaa.
  2. Napsauta Päivitä. Päivitä Palautusavain -ikkuna aukeaa.
  3. Hanki kopio synkronointiavaimestasi laitteesta, jolla loit uuden synkronointiavaimen. Lisätietoja saat artikkelista Mistä palautusavain löytyy?.
  4. Syötä uusi palautusavaimesi ikkunaan.
  5. Napsauta painiketta Päivitä palautusavain. Ikkuna sulkeutuu ja yhteys Sync-palveluun luodaan..

Sync-palvelun ongelmat, joista ei näytetä virheilmoitusta

Seuraavista ongelmista ei näytetä virheilmoitusta:

• Synkronoitava Firefoxisi ei ole yhteensopiva Sync-palvelimeen tallennettujen tietojen kanssa.
  • Sync-palvelun palvelimilla on ongelmia tietojesi käsittelyn kanssa.
  • Sync-palvelun palvelimet ovat ylikuormitettuja. Tässä tapauksessa ongelma poistuu, kun palvelinten ylikuormitus poistuu.

Suorita seuraavat toimet järjestyksessä, kunnes ongelma poistuu

Tarkista, häiritsevätkö muut laajennukset Firefox Sync-palvelua

1. Poista käytöstä kaikki muut laajennukset ja teemat, paitsi Sync-palvelu.
  2. Testaa sen jälkeen, mikä laajennuksista tai teemoista aiheuttaa virheen. Lisätietoja tästä saat artikkelista Korjaa laajennuksista, teemoista ja laitteistokiihdytyksestä johtuvia yleisiä Firefox-ongelmia.

Päivitä Firefox kaikissa laitteissasi

Sync-palvelun toiminnan parantamiseksi Sync-tietojen formaattia saatetaan muuttaa Firefoxin uusien versioiden julkistamisen yhteydessä. Tämä tarkoittaa sitä, että jos jokin synkronoiduista laitteistasi jää päivittämättä, se saattaa lopettaa synkronoinnin, kunnes se päivitetään. Lisätietoa päivittämisestä saat artikkelista Päivitä Firefox sen uusimpaan versioon.

Huomaa: Päivittämisen jälkeen laite on ehkä liitettävä uudelleen Sync-palveluun. Lisäohjeita saat artikkelista Kuinka lisään uuden laitteen Firefox Sync -palveluun?

Nollaa synkronoidut tietosi

Joissakin tapauksissa kun virheet esiintyvät toistuvasti, eikä Firefoxin uudelleenkäynnistys tai odottaminen auta, voit yrittää Sync-tietojesi nollaamista. Tästä saat tarkemmat ohjeet artikkelista Synkronoitavien tietojen nollaus

Yleensä tätä toimenpidettä ei suositella, ellei ole viitteitä siitä, että se auttaa: on lukuisia tilanteita (kuten esimerkiksi kirjanmerkkitietokannan rikkoutuminen) joita tämä toimenpide ei korjaa.