Opslaan van wachtwoorden in Firefox uitschakelen

Firefox Firefox Laatst bijgewerkt: 01/23/2024

Als u een gedeeld apparaat gebruikt en niet wilt dat Firefox uw wachtwoorden onthoudt, kunt u uw voorkeuren in de instellingen wijzigen.

We raden aan dat iedereen die een apparaat deelt een Mozilla-account aanmaakt en telkens afmeldt, om te voorkomen dat hun aanmeldingen toegankelijk zijn voor anderen. U kunt ook een hoofdwachtwoord gebruiken voor nog meer bescherming.

Opslaan van alle wachtwoorden uitschakelen

1. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op Firefox en selecteer daarna Voorkeuren of Instellingen, afhankelijk van uw macOS-versie.Klik op de menuknop Fx89menuButton en selecteer Instellingen.
  2. Klik op Privacy & Beveiliging in het paneel links.
  3. Scroll naar de sectie Aanmeldingen en wachtwoorden.
  4. Haal het vinkje naast Vragen voor opslaan van aanmeldingen en wachtwoorden voor websites weg.
    Fx107-Settings-LoginsAndPasswords-win
  1. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op Firefox en selecteer daarna Voorkeuren of Instellingen, afhankelijk van uw macOS-versie.Klik op de menuknop Fx89menuButton en selecteer Instellingen.
  2. Klik op Privacy & Beveiliging in het paneel links.
  3. Scroll naar de sectie Wachtwoorden.
  4. Haal het vinkje naast Vragen voor opslaan van wachtwoorden weg.
    Passwords panel - not simplified

Opslaan van wachtwoorden voor alleen specifieke websites uitschakelen

U kunt Firefox ook configureren om geen wachtwoorden op te slaan voor specifieke websites. Om deze uitzonderingen toe te voegen:

1. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op Firefox en selecteer daarna Voorkeuren of Instellingen, afhankelijk van uw macOS-versie.Klik op de menuknop Fx89menuButton en selecteer Instellingen.
  2. Klik op Privacy & Beveiliging in het paneel links.
  3. Scroll naar de sectie Aanmeldingen en wachtwoorden.
  4. Plaats een vinkje naast Vragen voor opslaan van aanmeldingen en wachtwoorden voor websites.
  5. Klik op Uitzonderingen… naast Vragen voor opslaan van aanmeldingen en wachtwoorden voor websites om het paneel Uitzonderingen te openen.
    Fx107-Config-SaveLogins-Exceptions
  6. Typ het adres van elke website waarvoor u niet wilt dat Firefox wachtwoorden opslaat en klik vervolgens op Blokkeren.
    Zowel http- als https-URL’s voor deze website worden toegevoegd aan de lijst met uitzonderingen.
  7. U kunt Website verwijderen gebruiken om de geselecteerde URL uit de lijst te verwijderen, of Alle websites verwijderen om alle uitzonderingen te verwijderen.
  8. Klik op Wijzigingen opslaan.
  1. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op Firefox en selecteer daarna Voorkeuren of Instellingen, afhankelijk van uw macOS-versie.Klik op de menuknop Fx89menuButton en selecteer Instellingen.
  2. Klik op Privacy & Beveiliging in het paneel links.
  3. Scroll naar de sectie Wachtwoorden.
  4. Plaats een vinkje naast Vragen voor opslaan van wachtwoorden.
  5. Klik op Exceptions button naast Vragen voor opslaan van wachtwoorden om het paneel Uitzonderingen te openen.
    Exceptions - saved passwords
  6. Typ het adres van elke website waarvoor u niet wilt dat Firefox wachtwoorden opslaat en klik vervolgens op Blokkeren.
    Zowel http- als https-URL’s voor deze website worden toegevoegd aan de lijst met uitzonderingen.
  7. U kunt Website verwijderen gebruiken om de geselecteerde URL uit de lijst te verwijderen, of Alle websites verwijderen om alle uitzonderingen te verwijderen.
  8. Klik op Save changes button.