Firefox gebruiken voor Windows Update

Dit artikel wordt niet meer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

Noot: dit artikel is van toepassing op Microsoft Windows. Lees de documentatie van uw besturingssysteem voor instructies over het bijwerken in Linux of op Mac.

De Windows Update-website en de nieuwere Microsoft Update-website zijn ontworpen om alleen met Internet Explorer te kunnen werken. Deze websites zijn afhankelijk van een ActiveX-besturingselement dat uw computer scant en vaststelt welke updates ontbreken. Firefox maakt geen gebruik van ActiveX-besturingselementen.

Dit artikel beschrijft andere opties voor het bijwerken van Windows.

Automatische updates gebruiken

Windows XP en Windows Vista hebben de mogelijkheid om updates voor Windows te lokaliseren, downloaden en installeren zonder de website van Microsoft te hoeven bezoeken. U kunt ervoor kiezen updates te laten downloaden als ze beschikbaar zijn en deze ofwel automatisch laten installeren, of ter controle laten staan. Het Windows-helpsysteem kan u begeleiden bij het kiezen tussen de opties. Als u extra ondersteuning nodig hebt bij het configureren van Automatische updates, lees dan deze instructies op de website van Microsoft.

Handmatig bijwerken

Zelfs als Automatische updates is ingeschakeld, zult u misschien van tijd tot tijd de website van Microsoft Update online willen bezoeken om optionele updates op te halen (zoals bijvoorbeeld nieuwe versies van Windows Media Player). Er zijn drie manieren om de update-website te benaderen.

Internet Explorer gebruiken

Internet Explorer 6 en 7 bevatten een optie om de update-website te bezoeken via Extra > Windows Update. Ook kunt u update.microsoft.com intypen in de adresbalk en op Enter drukken. (Zoals met elke download is het een goede gewoonte er zeker van te zijn dat u de echte Microsoft-website bezoekt voordat u software laat installeren.)

Mogelijk zijn er Firefox-extensies van derden beschikbaar die u kunnen helpen. Voor meer informatie over het zoeken naar en het installeren van extensies, zie Add-ons vinden en installeren om functies aan Firefox toe te voegen.

Gebaseerd op informatie van Windows Update (mozillaZine KB)