Deaktiver Java-applets

Denne artikel bliver ikke længere vedligeholdt, så dens indhold kan være forældet.

Understøttelse af alle NPAPI-plugins undtagen Adobe Flash stoppede i Firefox version 52. Læs denne artikel for detaljer.

Denne artikel forklarer, hvordan Java plugin'et deaktiveres i Firefox, så Java-applets ikke kan starte.

Som standard tillader Firefox, at Java-applets kan starte automatisk. Hvis du ikke ønsker, at Java-applets skal køres, kan du deaktivere Java i Firefox, det gør du således:

1. Klik på menuknappen Fx89menuButton, klik på Tilføjelser og temaer, og klik så på Plugins.
  2. Klik på plugin'et Java (TM) Platform Java Applet Plug-inJava plugin for at vælge det.
  3. Vælg Aktiver aldrig i rullemenuen, hvis det ikke allerede er valgt.

Java-applets vil nu ikke længere have tilladelse til at starte i Firefox.

Hvis du gerne vil have mulighed for at køre Java-applets, men du ikke vil have dem startet automatisk, så vælg i stedet Spørg for at aktivere i rullemenuen. Dermed vil du kunne starte Java-applets manuelt ved hjælp af et klik.