Norton Internet Security configureren

Dit artikel wurdt net mear ûnderhâlden, dus de ynhâld derfan kin ferâldere wêze.

Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.

Het softwarepakket Norton Internet Security voor Windows bevat een firewall-onderdeel dat bepaalt welke programma’s met de buitenwereld kunnen verbinden en welke typen verbindingen ze kunnen maken. Als Norton Internet Security Firefox geen toestemming geeft om verbinding met het internet te kunnen maken, genereert Firefox een foutmelding “Server niet gevonden - Verbindingsproblemen onderzoeken en oplossen” wanneer u websites probeert te bekijken.

Controleren op Norton Internet Security

Om te zien of u Norton Internet Security’s firewall gebruikt:

1. Open het configuratiescherm van Windows.
    • (Windows Vista) Klik op het Windows-pictogram en selecteer Configuratiescherm.
    • (Windows XP) Open het menu Start van Windows en selecteer Configuratiescherm.
  1. Open hierin het Windows Beveiligingscentrum.
    • (Windows Vista) Klik onder Beveiliging op De beveiligingsstatus van deze computer controleren.
  1. Open Windows Firewall. Probeer de volgende tekst te vinden:
    De computer wordt door Norton Internet Security beveiligd.
  2. Als dit wordt weergegeven, gebruikt u Norton Internet Security’s firewall.

Norton Internet Security configureren

De nieuwste versies van Norton Internet Security zouden Firefox automatisch moeten detecteren en toegang tot het internet moeten geven. Oudere versies kunnen Firefox echter in stilte blokkeren nadat het is bijgewerkt.

Om er zeker van te zijn dat Firefox toegang tot het internet heeft, moet u de vermelding voor Firefox in Norton Internet Security verwijderen en Firefox hierdoor opnieuw laten detecteren. Hieronder staan instructies voor Norton Internet Security 2009, 2008, 2007, 2002 en Norton Internet Security 2010. Oudere versies kunnen afwijkingen in deze processen bevatten.

Norton Internet Security 2009/2010

1. Klik met de rechtermuisknop op het Norton Internet Security-pictogram in het systeemvak in de rechteronderhoek van uw scherm. Selecteer Norton Internet Security openen.
  2. Klik in het paneel Netwerk op Instellingen. De netwerkinstellingen zullen verschijnen.
  3. Scroll omlaag naar Slimme firewall. Klik op Configureren.
  4. Selecteer Mozilla Firefox. Klik daarna op Verwijderen onder in het venster.
  5. Klik op Ja bij de bevestigingsvraag die verschijnt.
  6. Probeer een website te benaderen via Firefox.

Norton Internet Security 2008

1. Klik met de rechtermuisknop op het Norton Internet Security-pictogram (een gele cirkel) in het systeemvak in de rechteronderhoek van uw scherm. Selecteer Norton Protection Center openen. Het dialoogvenster Norton Internet Security verschijnt.
  2. Klik in het dialoogvenster op Opties.
  3. Klik in het menu dat wordt geopend op Norton Internet Security. Er wordt nog een dialoogvenster geopend.
  4. Klik in het dialoogvenster op Persoonlijke firewall. Klik daarna op Programmabeheer.
  5. Selecteer Mozilla Firefox. Klik daarna op Verwijderen.
  6. Klik op Ja bij de bevestigingsvraag die verschijnt.
  7. Klik op OK om het venster te sluiten.
  8. Probeer een website te benaderen via Firefox. Als Norton u vraagt Firefox toestemming te geven, dient u dit te doen.

Norton Internet Security 2007

(gebaseerd op een livechatsessie, bepaalde instructies zijn voorspeld) Klik met de rechtermuisknop op het Norton Internet Security-pictogram (een gele cirkel) in het systeemvak in de rechteronderhoek van uw scherm. Selecteer Norton Protection Center openen. Het dialoogvenster Norton Internet Security verschijnt.

1. Kies het tabblad Norton Internet Security.
  2. Klik in het dialoogvenster op Instellingen.
  3. Klik op “Persoonlijke firewall” en daarna op Configureren.
  4. Selecteer Programmabeheer.
  5. Selecteer Mozilla Firefox. Klik daarna op Verwijderen.
  6. Klik op Toevoegen….
  7. Blader naar het uitvoerbare Firefox-bestand. Standaard zal dit C:\Program Files\Mozilla Firefox zijn. Kies firefox.exe en klik op Openen. Er zal een dialoogvenster Internettoegangsbeheer verschijnen.
  8. Selecteer Toestaan in het dialoogvenster en klik op OK. Herstart firefox.

Norton Internet Security 2002

1. Klik met de rechtermuisknop op het Norton Internet Security-pictogram (een blauw/groene cirkel) in het systeemvak in de rechteronderhoek van uw scherm. Selecteer Norton Internet Security. Het dialoogvenster Norton Internet Security verschijnt.
  2. Klik aan de linkerkant van het venster op Persoonlijke firewall en vervolgens op Internettoegangsbeheer.
  3. Zoek in de lijst van toepassingen in het midden van het scherm naar Firefox. Als u dit vindt, klik er dan op en klik daarna op Verwijderen.
  4. Klik op Toevoegen….
  5. Blader naar het uitvoerbare Firefox-bestand. Standaard zal dit C:\Program Files\Mozilla Firefox zijn. Kies firefox.exe en klik op Openen. Er zal een dialoogvenster Internettoegangsbeheer verschijnen.
  6. Selecteer Internettoegang toestaan voor deze toepassing in het dialoogvenster en klik op OK. Er zal een dialoogvenster Toepassingscategorie kiezen verschijnen.
  7. Kies Webbrowsers in de lijst en klik op OK.

U zou nu met Firefox het internet moeten kunnen benaderen.

Meer informatie

Voor meer informatie over Norton Internet Security, zie Symantecs ondersteuningswebsite.

Gebaseerd op informatie van Firewalls (mozillaZine KB)