Search Support

Avoid support scams. We will never ask you to call or text a phone number or share personal information. Please report suspicious activity using the “Report Abuse” option.

Learn More

Aktulaizace Thunderbird a elektronický podpis

  • 1 ŋuɖoɖo
  • 1 masɔmasɔ sia le esi
  • 1 view
  • Nuɖoɖo mlɔetɔ poljos

more options

Dobrý den, do 30.06.2020 fungoval elektronický podpis u Thunderbirdu bez problémů. Přes prázdniny došlo k aktualizaci Thuderbirdu (verze 78.3.1) i Windows10 Home verze 1909, po nichž nelze odeslat elektronicky podepsanou zprávu. Certifikát je platný do 01/2021 a zobrazuje se v záložce osobní ve správě certifikátů. Je nastaven i u účtu (klienta). Šifrování nastaveno není.

Při pokusu o odeslání pošty se objeví Chyba při ukládání konceptu: "Vaši zprávu nelze uložit jako koncept. Zvolili jste elektronický podpis této zprávy, ale aplikace nedokázala najít odpovídající certifikát specifikovaný v nastavení účtu pro poštu a diskusní skupiny nebo už certifikát vypršel."

Při volbě zabezpečení se v okně certifikát nezobrazuje.

Ještě jsem si všiml, že není nastaven přístup ke knihovně eTPKCS11.dll, ale nevím, zda to má v tomto případě význam (tento soubor nelze v systémovém afresáři najít.

Netuším, kde může být chyba.

S pozdravem

Zdeněk Ševčík tel. 602 567 120 opravil@volny.cz likvidacesp@gmail.com

Dobrý den, do 30.06.2020 fungoval elektronický podpis u Thunderbirdu bez problémů. Přes prázdniny došlo k aktualizaci Thuderbirdu (verze 78.3.1) i Windows10 Home verze 1909, po nichž nelze odeslat elektronicky podepsanou zprávu. Certifikát je platný do 01/2021 a zobrazuje se v záložce osobní ve správě certifikátů. Je nastaven i u účtu (klienta). Šifrování nastaveno není. Při pokusu o odeslání pošty se objeví Chyba při ukládání konceptu: "Vaši zprávu nelze uložit jako koncept. Zvolili jste elektronický podpis této zprávy, ale aplikace nedokázala najít odpovídající certifikát specifikovaný v nastavení účtu pro poštu a diskusní skupiny nebo už certifikát vypršel." Při volbě zabezpečení se v okně certifikát nezobrazuje. Ještě jsem si všiml, že není nastaven přístup ke knihovně eTPKCS11.dll, ale nevím, zda to má v tomto případě význam (tento soubor nelze v systémovém afresáři najít. Netuším, kde může být chyba. S pozdravem Zdeněk Ševčík tel. 602 567 120 opravil@volny.cz likvidacesp@gmail.com

All Replies (1)

more options

Obávám se, že se tady řešení nenajde. Je to pouze fórum uživatelů. Můžeš zkusit kontaktovat autory Thunderbirdu (možná i MS): https://bugzilla.mozilla.org

Nebo se vrátit ke starší verzi Thunderbirdu, kde to ještě fungovalo: http://ftp.mozilla.org/pub/thunderbird/releases/