Hilfe durchsuchen

Avoid support scams. We will never ask you to call or text a phone number or share personal information. Please report suspicious activity using the “Report Abuse” option.

Learn More

Firefox will not access internet in Ubuntu 9.10 or 10.04

  • 17 Antworten
  • 271 haben dieses Problem
  • 26179 Aufrufe
  • Letzte Antwort von landiatico

more options

Installed Ubuntu 9.10 and 10.04. Firfeox will not access internet. Works fine in 9.04

This happened

Every time Firefox opened

Ausgewählte Lösung

SOLVED!

It turned out in my case to be an IPv6 issue.


in etc/systl.conf

all I had to do was add these lines



net.ipv6.conf.all.disable_ipv6 = 1 net.ipv6.conf.default.disable_ipv6 = 1 net.ipv6.conf.lo.disable_ipv6 = 1



If you have problems editing the file

simply open Nautilus as root


sudo nautilus


btw: I commented out the notes but this site would not allow me to post the pound sign

Diese Antwort im Kontext lesen 👍 2

Alle Antworten (17)

more options

Hi - which exact problem do you have connecting? Is Ubuntu recognizing your network at all?

If you aren't sure if Ubuntu is connected at all, try running the Ubuntu Update utility in System->Administration. If Ubuntu won't connect at all, you will need to troubleshoot your network connection. If this works, and Firefox doesn't, then you need to check proxy and offline-mode setting in Firefox. To do this:

  1. Open the File menu and verify that Work Offline is not checked. (If it is checked, uncheck it)
  2. Open Edit->Preferences and click the Advanced panel. From there, click the Network tab and press the Settings... button. Make sure No Proxy is selected.
more options

Did this - no change I am afraid. Also checked the 'ping' option - that gave 100% success.

I only get this problem with Ubuntu 9.10 and 10.04 - as I said before, Ubuntu 9.04 is perfect in this respect- why is the diffrence?

more options

Was "No Proxy" selected? And does going to http://74.125.19.147 work?

If you're still getting connection errors, paste me the output of these commands:

  • route -n
  • ifconfig
  • netstat -na
more options

Hi I have the same problem, and yes it works with ip address you gave however, it does not access the same with google.com typed in the address bar

Thanks.

more options

I've had this issue before. Changing the settings to "No Proxy" worked once, but it hasn't worked so far. It will, however, be able to go to the ubuntu website and xkcd.

more options

Same problem. ping works, firefox and email (thunderbird) do not. I can access google using the numerical ip address. This sounds like a dns issue. How do we fix this?

more options

Same problem. My firefox and thunderbird work only under sudo. I have two identical machines, one has ubuntu 10.04 the other ubuntu 10.04 + win7. The problem appears in the second. Both has clean ubuntus installations, moreover, the ./mozilla and ./thunderbird folders in my user directory come from ubuntu 9.10 (they were backed up and copied by hand in the new 10.04). All other connections work fine (synaptic, ping ...)

more options

Firefox will only work on google, oddly enough. If I try to open any other website, it doesn't work.

more options

I have a very similar problem. All was working perfectly in Ubuntu 9.04 but with 9.10 and 10.04

  • all* Mozilla products lose connectivity if I reboot my DSL modem. All other browsers such as

Google Chrome and Opera conenct with no problem at all. By making *no* changes to my system, Firefox and Thunderbird little by little start working again and within 2 - 8 hours return to normal

This I consider a major problem!

more options

I am a Linux newbie and just installed Ubuntu 10.04 in my new desktop. I find that Chromium, Ubuntu updates are able to connect to internet fine and ping returns 100% success but Firefox just doesn't load anything - I keep getting a Page takes too long to load error message. Any help or guidance will be helpful.

more options

Ausgewählte Lösung

SOLVED!

It turned out in my case to be an IPv6 issue.


in etc/systl.conf

all I had to do was add these lines



net.ipv6.conf.all.disable_ipv6 = 1 net.ipv6.conf.default.disable_ipv6 = 1 net.ipv6.conf.lo.disable_ipv6 = 1



If you have problems editing the file

simply open Nautilus as root


sudo nautilus


btw: I commented out the notes but this site would not allow me to post the pound sign

more options

It turned out in my case to be an IPv6 issue.


in etc/systl.conf

all I had to do was add these lines


net.ipv6.conf.all.disable_ipv6 = 1 net.ipv6.conf.default.disable_ipv6 = 1 net.ipv6.conf.lo.disable_ipv6 = 1


If you have problems editing the file

simply open Nautilus as root


sudo nautilus


btw: I commented out the notes but this site would not allow me to post the pound sign


Please in English I can understand, What are you talking about? I would like to fix my machine as well but I don't know what your talking about.

more options

The following works for me....... Open your Firefox and type about:config at URL address bar and hit enter. U will get a list of lines. Search for the lines given below( simply copy & paste in search bar. Eg-paste'network.http.pipelining'). Make the following changes. To make a False into True, select the line to change, and double click. On the 2nd option change, right click and select Modify

- network.http.pipelining > Make it True

- network.http.pipelining.maxrequests > Make it 8 or 10

- network.http.proxy.pipelining > Make it True

- network.dns.disableIPv6 > Make it True

I hope this helps for some users

more options

Well done! Worked for me when all else failed. How would a newbie be able to work that out!

more options

Had a similar problem, and was really puzzled by it because Chrome worked just fine. Because I had it right from beginning, suspected that firefox package was corrupted, and in seeming agreement with that when I did "complete removal" and reinstall from Synaptic, it worked. Unfortunately that had to be repeated after each restart, so I found this page. Worked for Firefox instantly, still sorting out Thunderbird. Thanks for the info!

more options

Update: after locating config file for Thunderbird, it works too! Thanks a bunch.

more options

I had the same problem after upgrading to FF 11 on ubuntu 10.10, the problem was caused by the ubuntuOne bookmark sync plugin xul-ext-bindwood, after doing a sudo apt-get remove xul-ext-bindwood the problem was fixed

bug 958304 was opened in Launchpad in order to fix blindwood: https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/bindwood/+bug/958304

More info

Geändert am von landiatico