Sådan bruger du Java på websteder du har tillid til

Mozilla har besluttet at holde op med at understøtte alle NPAPI-plugins undtagen Flash i Marts 2017, når Firefox version 52 udsendes. Læs mere i denne artikel og i dette blog-indlæg.

Firefox forhindrer Java-plugin'et i at starte automatisk på grund af sikkerhedsproblemer. Du kan dog stadig aktivere Java på websteder, du har tillid til, ved at følge vejledningen på denne side.

Advarsel: Du bør kun aktivere Java på websteder, du har tillid til.

Aktivér Java én gang

Klik på meddelelsen "Aktiver Java" for at få indlæst Java-indholdet.

In-content Java prompt

Er der ikke noget synligt område til at aktivere Java-indhold på websiden, eller aktiveres Java ikke, selvom du klikker på "Aktiver Java", så klik på plugin-ikonet i adressefeltet, og klik så på knappen Tillad nu for at aktivere Java-indholdet midlertidigt.

Activate Java once 29 - Win
Bemærk, at næste gang du besøger webstedet eller andre websteder, der benytter Java, vil du atter få vist meddelelsen.

Aktivér altid Java på et websted

Hvis du ofte bruger et websted med Java, og det er et websted, som du har fuld tillid, kan du få Java til altid at virke på det.

1. Klik på plugin-ikonet i adressefeltet.
  2. Klik på knappen Tillad og husk.
Activate Java always 29 - Win

Når du fremover besøger webstedet, vil Java automatisk starte, så du ikke behøver at aktivere det manuelt.

Sikkerhedsadvarsler fra Java

Når du aktiverer Java på et websted, vil du muligvis blive præsenteret for en sikkerhedsadvarsel, og du vil blive bedt om at bekræfte, at du vil aktivere Java. Eller du vil muligvis blive præsenteret for en sikkerhedsadvarsel i stil med "Application Blocked by Security Settings" uden mulighed for at aktivere Java. Disse advarsler stammer ikke fra Firefox, men fra Java selv, og de afhænger af webstedet og dine sikkerhedsindstillinger i Java Control Panel.

Java confirmation

Læs mere på Javas egne websider: