"Webstedets identifikation kunne ikke bekræftes" - Hvad skal jeg gøre?

Denne artikel bliver ikke længere vedligeholdt, så dens indhold kan være forældet.

Denne artikel gælder kun for ældre versioner af Firefox (version 43 og ældre).

Denne artikel beskriver, hvorfor fejlmeddelelsen Webstedets identifikation kunne ikke bekræftes vises, når du forsøger at besøge et sikkert (https) websted i Firefox.

Bemærk: Hvis du ser denne fejlmeddelelse på større websteder som fx Google, Facebook og YouTube i en brugerkonto, som er beskyttet af Microsoft Family Safety-filter, så læs Microsofts dokumentation for Windows Update KB2965142 (udgivet den 9/6/2014) og Windows Update KB2981655 (udgivet den 11/08/2014).
Bemærk: Du kan se denne fejlmeddelelse på større websteder som fx Google, Facebook og YouTube i Windows 10, hvis du benytter en brugerkonto, som er beskyttet af Microsoft familieindstillinger. For at slå disse indstillinger fra for en bestemt bruger skal du læse artiklen Slå familieindstillinger i Microsoft fra på Microsoft support.

Certifikater og identifikation

Når du besøger et websted, hvor webadressen begynder med https, er din kommunikation med stedet krypteret for at sikre dit privatliv. Før den krypterede kommunikation begynder, vil webstedet præsentere Firefox for et certifikat til at identificere sig selv.

Certifikatet hjælper Firefox med at afgøre, om stedet rent faktisk er det sted, som det udgiver sig for at være. Hvis der er et problem med certifikatet, vil du få vist advarselssiden Webstedets identifikation kunne ikke bekræftes.

Connection Untrusted

Hvis du ser denne advarsel, betyder det ikke nødvendigvis, at webstedet forsøger at snyde dig til at tro, at det er et andet websted. Det betyder, at Firefox ikke er i stand til at bekræfte webstedets identitet, og at du bør være forsigtig.

Der er flere problemer, der kan få Firefox til at afvise et certifikat. Nogle af dem er beskrevet i detaljer i afsnittet Teknisk information herunder.

Kom væk derfra!

Den sikreste er at klikke på knappen Få mig væk herfra! eller at gå til et andet websted. Du bør ikke fortsætte til webstedet, medmindre du ved og forstår den tekniske grund til, at webstedet viser en ukorrekt identifikation, og du er villig til at risikere kommunikation over en forbindelse, der kan være sårbar over for aflytning.

Hvis det er muligt, kan du kontakte ejeren af webstedet for at informere dem om fejlen.

Teknisk information

Klik på Tekniske detaljer for mere information om, hvorfor webstedets identitetsinformation er ugyldig. Nogle almindelige fejl er beskrevet herunder.

Certifikatet er ikke gyldigt før (dato)

Certifikatet er ikke gyldigt før dato (...)

Fejlkode: SEC_ERROR_EXPIRED_ISSUER_CERTIFICATE

Denne fejl kan opstå, hvis din computers ur har den forkerte dato, hvor datoen i fejlmeddelelsen vil være i fortiden. For at rette problemet skal du indstille din computers ur til den korrekt dato og klokkeslæt (dobbeltklik på ur-ikonet i Windows Proceslinje).

Certifikatet udløb pr. (dato)

Certifikatet udløb pr. dato (...)

Fejlkode: SEC_ERROR_EXPIRED_CERTIFICATE

Denne fejl opstår, når et websteds certifikat er udløbet.

Fejlen kan også opstå, hvis din computers ur har den forkerte dato. For at rette problemet, skal du indstille din computers ur til den korrekt dato og klokkeslæt (dobbeltklik på ur-ikonet i Windows Proceslinje).

Der stoles ikke på certifikatet, da udstederens certifikat er ukendt

Der stoles ikke på certifikatet, da udstederen er ukendt.
Serveren sender muligvis ikke de korrekte mellemliggende certifikater.
Det er måske nødvendigt at importere et ekstra rodcertifikat.

Fejlkode: SEC_ERROR_UNKNOWN_ISSUER

Fejlen kan opstå, hvis du har aktiveret SSL-skanning i dit sikkerhedsprogram, såsom Avast, Bitdefender, Eset eller Kaspersky. Prøv at deaktivere denne indstilling. Du kan læse mere om dette i artiklen Brug fejlkoder til at løse problemer på sikre websteder.

Hvis du ser denne fejlmeddelelse på større websteder som fx Google, Facebook og YouTube i en brugerkonto, som er beskyttet af Microsoft Family Safety-filter, så læs Microsofts support-artikel [Hvordan slår jeg familiefunktionerne fra?

Der stoles ikke på certifikatet, da det er underskrevet af indehaveren selv

Der stoles ikke på certifikatet, da det er underskrevet af indehaveren selv.

Fejlkode: SEC_ERROR_UNKNOWN_ISSUER

Selvunderskrevne certifikater sikrer dine data mod aflytning, men de siger intet om, hvem modtageren af de sendte data er. Dette er almindeligt for websteder på et intranet, der ikke er offentligt tilgængeligt, og du kan tilsidesætte advarslen for den slags websteder.

Certifikatet gælder kun til (webstedets navn)

eksempel.dk bruger et ugyldigt sikkerhedscertifikat.

Certifikatet gælder kun til de følgende webadresser: www.eksempel.dk, *.eksempel.dk.

Fejlkode: SSL_ERROR_BAD_CERT_DOMAIN

Denne fejlmeddelelse fortæller dig, at certifikatet gælder for et andet websted. Selvom kommunikationen er sikret mod aflytning, så er modtageren måske ikke den, du tror.

Fejlen opstår typisk, når certifikatet hører til en anden del af det samme websted. Du kan fx have besøgt https://example.com, men certifikatet er til https://www.example.com. Hvis du i stedet besøger https://www.example.com direkte, skulle nu ikke modtage advarslen.

Fejlbehæftet certifikat

Du kan også få vist certifikatfejl, hvis filen med dine certifikater (cert8.db) er fejlbehæftet, filen ligger i din profilmappe. Prøv at slette filen, mens Firefox er lukket:

Bemærk: Du bør kun gøre dette som en sidste udvej, efter du har prøvet alle de andre løsninger.
  1. Åbn din profilmappe:

• Klik på menuknappen Fx89menuButton, klik på Hjælp, og klik så på Mere teknisk information.Åbn menuen Hjælp, og vælg Mere teknisk information. Fanebladet Teknisk information åbnes.
    • Klik på knappen Åbn mappeVis i FinderÅbn mappe ud for ProfilmappeProfilmappe i afsnittet Programinfo. Et vindue, der indeholder din profilmappe, åbnes. Din profilmappe åbnes.
    Bemærk: Hvis du ikke kan åbne eller bruge Firefox, så følg vejledningen i Find profilen uden at åbne Firefox.

2. Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Afslut.Klik på Firefox-menuen øverst i vinduet, og klik så på Afslut Firefox.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Afslut.
  3. Klik på filen cert8.db.
  4. Tryk på tasten command+Delete.
  5. Genstart Firefox.
Bemærk: cert8.db bliven bliver automatisk gendannet, når Firefox startes.

Tilsidesættelse af advarsel

Du bør kun tilsidesætte advarslen, hvis du er sikker på både webstedet identitet og integriteten af forbindelsen. Selv hvis du stoler på webstedet, kan nogen rode med din forbindelse. Legitime offentlige steder vil ikke bede dig om at tilføje en undtagelsesregel for forbindelsen. Et ugyldigt certifikat kan være et tegn på, at en webside vil snyde dig eller stjæle din identitet.

1. Klik på Jeg er indforstået med risikoen på advarselssiden.
  2. Klik på knappen Tilføj undtagelse…. Dialogen Tilføj sikkerhedsundtagelse vil blive vist.
  3. Læs teksten som beskriver problemerne med det pågældende websted.
  4. Klik på knappen Bekræft sikkerhedsundtagelse, hvis du vil stole på webstedet.
Hvis du ikke får vist Jeg er indforstået med risikoen, kan siden være åbnet i en ramme (frame/iframe). I så fald skal du trykke på tasten Ctrl og klikke påhøjreklikke på rammen og vælge Denne ramme og derefter vælge Åbn ramme i nyt faneblad. Fortsæt herefter som beskrevet ovenfor.