Anatomien af en artikel i vidensbasen

Denne videointroduktion med lidt om den følgende artikel og et kort overblik over, hvad den indeholder. Ved at se videoen kan du hurtigt afgøre, om dette er den rigtige artikel for dig.

Du vil du gerne lære at skrive hjælpeartikler til Mozilla Support. I denne artikel finder du eksempler på vores mest almindelige skriveteknikker og vigtige wiki-opmærkninger. Tjek også artiklens wiki-kilde, hvor der er indsat særlige kommentarer, som ikke kan ses i artiklens almindelige visning.

Generelt har vi to grundlæggende former for artikler, der bruger hver sin form for introduktion:

• Vejledninger indeholder en introduktion, der indeholder et kort resume om funktionen eller opgaven, og hvad der kan læres (eksempel).
  • Fejlsøgningsartikler indeholder et kort resume om symptomer og løsningen (eksempel).

Sådan struktureres en artikel

Generelt prøver man at opbygge sværhedsgraden fra simpel til kompleks og prøver at have de informationer, som de fleste har brug for, i toppen af artiklen. Altså, sådan at en simpel, almindelig løsning kommer før en kompleks eller sjældent brugt løsning.

Skriv sigende afsnitsoverskrifter, så læserne nemt og hurtigt kan overskue artiklens indhold

Ved at navngive afsnittet efter opgaven eller løsningen kan brugerne hurtigt gennemse artiklen eller gennemse indholdsfortegnelsen for at se omfanget af artiklen. I nogle tilfælde kan dette være nok information for nogle brugere, så de ikke behøver at læse resten af artiklen.

Benyt trin for trin-guider

Der er ikke noget mere frustrerende end endeligt at finde en guide til det, du har brug for, men så ikke at kunne følge guiden, fordi forfatteren forudsætter en viden, som du ikke har. Det er grunden til, at vores guider medtager alle trin i rækkefølge. Hvis du skal klikke "OK" eller "Ja" et sted, er det også med som et trin.

Her er et eksempel fra artiklen Sådan indstiller du din startside:

1. Åbn et faneblad med den webside, du vil have som startside.
  2. Træk fanebladet hen på Hjem-knappen og slip det Home Button.
    Home Page 29 - WinXPHome Page 29 - Win8Home Page 29 - MacHome Page 29 - Linux
  3. Klik på Ja for at gøre siden til din startside.

Tilføj instruktioner til forskellige styresystemer og versioner af Firefox

Der kan være forskel på Firefox alt efter version og styresystem. Vi har en speciel wiki-opmærkning, som lader os vise tekst og trin rettet mod specifikke versioner og styresystemer, så en Windows-bruger får vist en vejledning til Windows, og Mac-brugeren får vist en vejledning til Mac. Hvis du tilpasser denne side til Mac, Linux eller Windows i rullemenuerne oppe til højre på siden, vil du se trinnene nedenfor ændre sig.

Tip: Tjek denne sides wiki-kilde for at se, hvordan det gøres (lad være med at ændre noget i artiklen).

1. Klik på menuknappen New Fx Menu, og klik så på Indstillinger.
  2. Klik på Generelt.
  3. Klik på knappen Gendan standard i boksen Opstart under Startside:.
    HomePage-Fx34Win
  4. Klik på knappen Luk for at lukke vinduet Indstillinger.

1. Klik på menuknappen New Fx Menu, og klik så på Indstillinger.
  2. Klik på Generelt.
  3. Klik på knappen Gendan standard i boksen Opstart under Startside:.
    HomePage-Fx34Mac
  4. Luk vinduet Indstillinger.

1. Klik på menuknappen New Fx Menu, og klik så på Indstillinger.
  2. Klik på Generelt.
  3. Klik på knappen Gendan standard i boksen Opstart under Startside:.
    HomePage-Fx34Lin
  4. Klik på knappen Luk for at lukke vinduet Indstillinger.

Brug skabeloner i dine trin for trin-guider

Der er mange fælles trin i Firefox-artikler. I stedet for at skulle skrive de samme trin igen og igen i de forskellige artikler, benytter vi skabeloner, der kan genbruges. Normalt indeholder skabeloner trin til alle styresystemer. Her er de samme trin som ovenfor, men skrevet med brug af skabeloner.

Tip: Tjek denne sides wiki-kilde for at se, hvordan det gøres (lad være med at ændre noget i artiklen).
  1. Klik på menuen Firefox i menulinjen øverst i vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Indstillinger.
  2. Klik på Generelt.
  3. Klik på knappen Gendan standard i boksen Opstart under Startside:.
    HomePage-Fx34WinHomePage-Fx34MacHomePage-Fx34Lin
  4. Luk fanebladet Indstillinger. Ændringer gemmes automatisk.

Bemærk: Dette er en liste med alle vores skabeloner. Du kan lære mere om at bruge {for}-opmærkning i artiklen How to use "For" tags.