Search Support

Avoid support scams. We will never ask you to call or text a phone number or share personal information. Please report suspicious activity using the “Report Abuse” option.

Learn More

Firefox padá

  • 3 odgovori
  • 1 ima ovaj problem
  • 1 view
  • Posljednji odgovor poslao Standa STBK

more options

Dobrý den,

mám problém s Mozillou na svém stolním PC, poslední dobou často padá, a to i bezdůvodně, ráno zapnu PC, najdu si na seznamu zprávy články co mě zaujmou a otevřu v panelech, pak třeba hodím na lištu, přijdu k tomu za dvě za tři hodiny a mám hlášení, že firefox spadl, poslední dobou se i stává, že nevidím načtenou stránku čitelně, písmo je psané přes sebe - viz screen foto - příloha, a poslední dotaz, přihlásil jsem se za poslední tři měsíce z notebooků, abych si sesynchronizoval záložky, ale tyto se objevily duplicitně, měl jsem to v mém PC srovnané, a teď mezi těmi mými původními jsou nastrkané ty z notebooků, navíc, když jsem nějaké smazal, objevily se znovu na konci seznamu záložek. Děkuji za pomoc, Roman.

Dobrý den, mám problém s Mozillou na svém stolním PC, poslední dobou často padá, a to i bezdůvodně, ráno zapnu PC, najdu si na seznamu zprávy články co mě zaujmou a otevřu v panelech, pak třeba hodím na lištu, přijdu k tomu za dvě za tři hodiny a mám hlášení, že firefox spadl, poslední dobou se i stává, že nevidím načtenou stránku čitelně, písmo je psané přes sebe - viz screen foto - příloha, a poslední dotaz, přihlásil jsem se za poslední tři měsíce z notebooků, abych si sesynchronizoval záložky, ale tyto se objevily duplicitně, měl jsem to v mém PC srovnané, a teď mezi těmi mými původními jsou nastrkané ty z notebooků, navíc, když jsem nějaké smazal, objevily se znovu na konci seznamu záložek. Děkuji za pomoc, Roman.
Priloženi snimci ekrana

All Replies (3)

more options

Předpokládám, že máš aktuální verzi Firefoxu. Menu Nápověda -> O aplikaci Firefox. K padání: to často zaviní doplňky. Zkus restartovat Firefox se zakázanými doplňky. Menu Nápověda -> Restartovat se zakázanými doplňky. Pokud bude vše v pořádku, povoluj jeden doplněk po druhém a pozoruj chování Firefoxu. Tak odhalíš viníka pádů. Ke špatnému zobrazení: to je bohužel věc vývojáře stránky. Když si člověk nastaví větší písmo, než jaké předpokládá vývojář, zobrazení se rozbije tak, jak je vidět na obrázku. Viníkem není Firefox, tohle se stane i v dalších prohlížečích. Mám s tím osobní zkušenost, protože patřím k lidem, kteří dost špatně vidí. K rozmnožení záložek: S tím jsem měl problém, když jsem měl zároveň spuštěný Firefox na notebooku i na stolním PC. Zkus doplněk Bookmark Dupes. Případně zkus řešení nabídnuté na této stránce podpory: Menu Nápověda -> Technické informace -> odroluj dolů na Databáze Places -> Klikni na tlačítko Zkontrolovat integritu.

more options

Ahoj, díky za radu, zkusím to a uvidím, nejsem v tomhle přeborník, ale postup si napsal podrobně, takže by neměl být problém, koukal jsem do doplňků a modulů, já to neumím, takže více méně nic nepřidávám, nebo o tom nevím, z doplňků mám jen Ad block, a moduly sem dal do přílohy, nevim, jestli se dá dohledat ještě někde něco, dnes při startu mi mozzila napsala, že se aktualizovala, takže v tom by problém být neměl, akorát k tomu písmu - taky jsem nic nezvětšoval, jsem spíš uživatel no :-D

more options

Ještě můžeš zkusit resetovat Firfox do továrního nastavení. Návod je na stránce Obnova Firefoxu – snadné řešení většiny problémů. Zachovají se záložky, historie prohlížení a stahování, hesla, cookies, údaje zadané do webových formulářů a uživatelský slovník kontroly pravopisu. Takže nepřijdeš o žádná data. Na té stránce podpory je postup podrobně popsaný. Co se zobrazení týče, zkus v možnostech Firefoxu nastavit velikost písma na 14 bodů nebo míň. Text na stránkách sice bude menší, ale nemělo by docházet k překrývání jednotlivých prvků stránek. Jako poslední možnost bych volil Nastavení počítače -> Systém -> Obrazovka, tady změnit v rozbalovacím seznamu Změnit velikost textu, aplikací a dalších položek výchozí hodnotu na menší. Na notebooku zpravidla bývá nastaveno 125%. 100% sice pomůže, ale všechno na displeji notebooku se zmenší.