Search Support

Avoid support scams. We will never ask you to call or text a phone number or share personal information. Please report suspicious activity using the “Report Abuse” option.

Learn More

Firefox Sync nem megy végbe jelszócserélés után

  • 2 replies
  • 1 has this problem
  • 5 views
  • Last reply by Proxyma

more options

Helló,

a gépembe került egy M.2-es SSD ami a korábbi SATA csatlakozósat váltja le.

A régi avagy az adiáig használt Windows 10 alatt megnéztem a főbb jelszavakat memóriafrissítés gyanánt (bonyolultak és hosszúak, de ha látom akkor eszemben van... egy ideig...) majd elkezdtem az új-friss Windows 10 telepítését az új SSD-re.

A Win10 telepítése után felraktam az összes driver-t ami kell, hogy gondatlanul működjön a gép. Utána jöhetett az egyéb szoftverek telepítése mint pl a Firefox.

A Firefox telepítése után beléptem az itteni Firefox fiókomba és szinte azonnal villám gyorsan minden korábbi beállításom-kiegészítőm-jelszavak minden szuperül betöltődött. Ekkor minden rendben volt a Firefox-szal. De ettől független okból kifolyólag pár napra rá újra kellett tennem a Windows-t.

Kapott egy teljes formázást az új M.2-es SSD így új-friss telepítéssel ismét felkerült a Windows 10. Majd jött volna a szokásos driver telepítés utáni Firefox felrakás ami gondtalanul meg is történt, de a fiókomnak a jelszavát ekkor nem tudtam... gondoltam ha megváltoztatom másra amit jobban megjegyzek és úgy lépek be attól még be fognak töltődni ugyan úgy a kiegészítők-beállítások-jelszavak egyszóval minden mint legutóbb.

Viszont azzal találtam szembe magamat, hogy a jelszóváltoztatás után a fiókom nem tudja leszinkronizálni magát. Gondolom az a gond, hogy a korábbi SATA csatlakozós SSD-n lévő ezidáig használt Windows 10-be be kellene lépnem az új jelszóval. De oda meg az alaplapi hibakód jelző szerint BOOT probléma merült fel (hibakód: A9 --> https://www.asus.com/support/FAQ/1043948/#7)... és ugyan látom az új Windows alól a régi Windows 10-et és magát a meghajtót is. Tudok róla másolni és elérem a fáljaimat, de nem tudok erről a meghajtóról boot-olni.

Erre mi a megoldás? A szinkronizálás az első Win10 telepítés után működött ahogy kell, de egy jelszóváltoztatás miért akasztja meg a szinkronizálást? Nem a felhőből menti le az összes szükséges adatot?

Helló, a gépembe került egy M.2-es SSD ami a korábbi SATA csatlakozósat váltja le. A régi avagy az adiáig használt Windows 10 alatt megnéztem a főbb jelszavakat memóriafrissítés gyanánt (bonyolultak és hosszúak, de ha látom akkor eszemben van... egy ideig...) majd elkezdtem az új-friss Windows 10 telepítését az új SSD-re. A Win10 telepítése után felraktam az összes driver-t ami kell, hogy gondatlanul működjön a gép. Utána jöhetett az egyéb szoftverek telepítése mint pl a Firefox. A Firefox telepítése után beléptem az itteni Firefox fiókomba és szinte azonnal villám gyorsan minden korábbi beállításom-kiegészítőm-jelszavak minden szuperül betöltődött. Ekkor minden rendben volt a Firefox-szal. De ettől független okból kifolyólag pár napra rá újra kellett tennem a Windows-t. Kapott egy teljes formázást az új M.2-es SSD így új-friss telepítéssel ismét felkerült a Windows 10. Majd jött volna a szokásos driver telepítés utáni Firefox felrakás ami gondtalanul meg is történt, de a fiókomnak a jelszavát ekkor nem tudtam... gondoltam ha megváltoztatom másra amit jobban megjegyzek és úgy lépek be attól még be fognak töltődni ugyan úgy a kiegészítők-beállítások-jelszavak egyszóval minden mint legutóbb. Viszont azzal találtam szembe magamat, hogy a jelszóváltoztatás után a fiókom nem tudja leszinkronizálni magát. Gondolom az a gond, hogy a korábbi SATA csatlakozós SSD-n lévő ezidáig használt Windows 10-be be kellene lépnem az új jelszóval. De oda meg az alaplapi hibakód jelző szerint BOOT probléma merült fel (hibakód: A9 --> https://www.asus.com/support/FAQ/1043948/#7)... és ugyan látom az új Windows alól a régi Windows 10-et és magát a meghajtót is. Tudok róla másolni és elérem a fáljaimat, de nem tudok erről a meghajtóról boot-olni. Erre mi a megoldás? A szinkronizálás az első Win10 telepítés után működött ahogy kell, de egy jelszóváltoztatás miért akasztja meg a szinkronizálást? Nem a felhőből menti le az összes szükséges adatot?

Chosen solution

Szia!

A gond az, hogy a Firefox Sync a felhőben tárolt adatokat a jelszavad használatával titkosítja. A jelszó módosításával gyakorlatilag búcsút mondasz a felhőben tárolt adatoknak. Ilyenkor annyit tehetsz, hogy ha egy eszközön megvannak a fájljaid, akkor ott leválasztod a Syncről és (a profil biztonsági mentése után) újracsatlakoztatod, most már az új jelszót használva.

Esetedben én menteném a régi partíción lévő profilmappát, illetve átmásolnám az új partícióra; ezután elindítanám a Firefoxot ezzel a profillal, és elvégezném a fiók leválasztását és újracsatlakoztatását.

Üdv, Balázs

Read this answer in context 👍 0

All Replies (2)

more options

Chosen Solution

Szia!

A gond az, hogy a Firefox Sync a felhőben tárolt adatokat a jelszavad használatával titkosítja. A jelszó módosításával gyakorlatilag búcsút mondasz a felhőben tárolt adatoknak. Ilyenkor annyit tehetsz, hogy ha egy eszközön megvannak a fájljaid, akkor ott leválasztod a Syncről és (a profil biztonsági mentése után) újracsatlakoztatod, most már az új jelszót használva.

Esetedben én menteném a régi partíción lévő profilmappát, illetve átmásolnám az új partícióra; ezután elindítanám a Firefoxot ezzel a profillal, és elvégezném a fiók leválasztását és újracsatlakoztatását.

Üdv, Balázs

more options

Balázs Meskó írta

Szia! A gond az, hogy a Firefox Sync a felhőben tárolt adatokat a jelszavad használatával titkosítja. A jelszó módosításával gyakorlatilag búcsút mondasz a felhőben tárolt adatoknak. Ilyenkor annyit tehetsz, hogy ha egy eszközön megvannak a fájljaid, akkor ott leválasztod a Syncről és (a profil biztonsági mentése után) újracsatlakoztatod, most már az új jelszót használva. Esetedben én menteném a régi partíción lévő profilmappát, illetve átmásolnám az új partícióra; ezután elindítanám a Firefoxot ezzel a profillal, és elvégezném a fiók leválasztását és újracsatlakoztatását. Üdv, Balázs

Szia Balázs,

köszönöm az idődet és az energiádat, hogy válaszoltál!

Próbáltam az átmásolást megcsinálni, de nem jött össze. Egyetlen egy beállításom-kiegészítőm meg úgy semmim se "jött elő".

Csináltam egy alaplapi CMOS reset-et és így már megint elérem a régi Windows-t. A Firefox-ot elindítva jelezte, hogy a jelszóval gond van a Firefox fiókom esetén. Megadtam az új jelszót, beléptem és szinkronizált.

Majd ha átléptem az új-friss Win-re akkor majd kiderül, hogy jó lett-e. De egészen biztos, hogy most már jó lesz.

Igazából lusta dög voltam az alaplapot resetelni amit elsőnek kellett volna csinálnom ahelyett hogy az interneten sírok. Csak reméltem, hogy ha ilyenbe fut bele az ember, akkor van valami varázslat.

De végül is biztonsági szempontból maximálisan értem a metodikáját a renccernek.

Köszönöm!