ابحث في الدعم

Avoid support scams. We will never ask you to call or text a phone number or share personal information. Please report suspicious activity using the “Report Abuse” option.

Learn More

Firefox Developer's edition lunches as a background proccess and doesn't lunch the actual browser

  • 3 ردود
  • 3 have this problem
  • 331 views
  • آخر ردّ كتبه panagiks

more options

Hello,

I've been using firefox developer's edition for a few months now (1~2) and one day I tried to open the browser i just didn't open. The interaction is as follows : Double-click the ff dev's icon a very short change in the cursor to a loading state ff dev's is added in the task manager as a background task the browser never opens

I have tried unistalling it and istalling it again clearing all temp files etc no change I run on a i7 @ 3.4 GHz - 12 GB Ram system with win 8.1 so probably memory issues are crossed out As a backgroung task ff dev's takes up to 200MB of Ram and after a few seconds stabilises at 190MB

The exact same problem apeared the same time to my laptop too. It's a Dell Latitude E6510 (i5 - 4GB)

الحل المُختار

Ok. I have narrowed down the problem. It's one of the add-ons. When I deactevated all the add-ons (with ccleaner) and THEN deleted the parnet.lock file(s) both Firefox standard and dev edition astarted up normally. I will look in to the exact add-on in a few days (a week maybe). A list with the add-ons I turned off :

  • Adblock Plus (Wladimir Palant)
  • ChatZilla (The ChatZilla Team)
  • Logitec SetPoint (Logitec Inc.)
  • MEGA (Mega Limited)
  • Sitebar client for Firefox 4.0.x (Bas Burger and the SiteBar Team)
  • Google Update (Google Inc.)

EDIT : And just as I hit post I start trying to narrow it down to the problematic add-on and I get it with the first hit :P The problem was cause by :

Sitebar client for Firefox 4.0.x (Bas Burger and the SiteBar Team)
Read this answer in context 👍 1

All Replies (3)

more options
more options

Thank you for your reply. I tried to delete it but it made no difference.

Now I have the same problem with normal (not the Dev. edition) firefox on my laptop (Dell) not connected with your advice though.

Thank you for your help :)

more options

الحل المُختار

Ok. I have narrowed down the problem. It's one of the add-ons. When I deactevated all the add-ons (with ccleaner) and THEN deleted the parnet.lock file(s) both Firefox standard and dev edition astarted up normally. I will look in to the exact add-on in a few days (a week maybe). A list with the add-ons I turned off :

  • Adblock Plus (Wladimir Palant)
  • ChatZilla (The ChatZilla Team)
  • Logitec SetPoint (Logitec Inc.)
  • MEGA (Mega Limited)
  • Sitebar client for Firefox 4.0.x (Bas Burger and the SiteBar Team)
  • Google Update (Google Inc.)

EDIT : And just as I hit post I start trying to narrow it down to the problematic add-on and I get it with the first hit :P The problem was cause by :

Sitebar client for Firefox 4.0.x (Bas Burger and the SiteBar Team)

Modified by panagiks