Använd flikarna för att organisera massor av webbplatser i ett enda fönster

Med flikar kan du öppna och organisera flera webbplatser i ett enda fönster. Detta håller din skärm fri från att bli rörig och gör det enkelt att växla mellan olika webbplatser. Denna artikel täcker grunderna i att använda flikar.

tabs australis

Hur skapar jag en ny flik?

För att skapa en ny flik, klickar du på knappen Ny flik på den högra sidan av den sista fliken. Om du vill öppna en ny flik, klicka på plustecknet + på den högra sidan av den sista fliken. Markören flyttas till adressfältet så att du kan börja skriva in din sökning eller webbadress.

open tab fx29
Kortkommando: Du kan även trycka på Ctrl + Tcommand + T om du inte kan använda en mus.

Öppna länkar i en ny flik

Normalt när du klickar på en länk, öppnas den i den aktuella fliken. Om du vill öppna en länk i en ny flik istället, högerklickaCTRL-klicka endast på länken och välj Öppna länk i ny flik från snabbmenyn.

Hur stänger jag flikar?

Om du vill stänga en flik, klickar du på stäng eller x på själva fliken.

• Du kan också använda kortkommandot Ctrl + Wcommand + W för att stänga aktuell flik.
    close tab fx29

Få tillbaka en stängd flik

• För att få tillbaka en flik du råkar ha stängt, gå till toppen av Firefox-fönstret,menyfältet, klicka på menyn Historik, gå ner till Nyligen stängda flikar och välj den flik du vill återställa.
  • För att få tillbaka en flik du har stängt av misstag, klicka på menyknappen Bilden "new fx menu" finns inte. och klicka på Historik följt av Återställ stängda flikar.
  • Du kan också använda kortkommandot Ctrl + Shift + Tcommand + Shift + T för att få tillbaka den senast stängda fliken.

Hur kan jag organisera mina flikar?

Ändra ordningen på flikar

Om du vill flytta en flik till en annan plats på flikhuvudet, bara dra det där med hjälp av musen. Medan du drar fliken visas en liten indikator vart fliken kommer att hamna. ;14d655966b77272ea0571900f4b4d7a8-1258843513-721-4.png

Flytta en flik till ett annat fönster

Om du vill flytta en flik till ett eget fönster, klicka på fliken och dra den under flikremsan. Eller för att flytta en flik från ett Firefox-fönster till ett annat, klicka på fliken och dra den till flikremsan i ett annat Firefox-fönster.

Visa alla dina flikar

Om du har öppnat flera flikar än vad som ryms på flikhuvudet, kommer rullningsknappar att visas i varje ände. Genom att klicka på de kommer du att rulla flikhuvudet åt vänster eller höger.

Du kan också klicka på knappen Lista alla flikar och välj fliken du vill visa från rullgardinsmenyn.

Tabs Win6Tabs Mac6list tabs fx29

Fästa flikar

Genom att fästa en flik kan du hålla dina favoritwebbplatser öppna och endast ett klick borta. Fästa flikar öppnas automatiskt när du startar Firefox. För mer information om fästa flikar,se Pinned Tabs - keep favorite websites open and just a click away.

pinned tabs fx29
  • För att fästa en flik, högerklickaCTRL-klicka på den och välj Fäst flik.

Skapa flikgrupper

Flikgrupper (även känd som Panorama) är ett enkelt sätt att visuellt organisera många flikar. Du kan sätta dina flikar i grupper, växla mellan dessa grupper och snabbt söka igenom alla dina öppna flikar. För mer information om hur du skapar och använder flikgrupper, se Use Tab Groups to organize a lot of tabs.

Tips om flikar

Felsöka problem med flikar

För att fixa problem med flikar, se: