Претражи подршку

Избегните преваре подршке. Никада од вас нећемо тражити да зовете или шаљете поруке на број или да делите личне податке. Пријавите сумњиве радње преко „Пријавите злоупотребу” опције.

Learn More

Aktulaizace Thunderbird a elektronický podpis

  • 1 одговор
  • 1 има овај проблем
  • 1 преглед
  • Последњи одговор послао poljos

more options

Dobrý den, do 30.06.2020 fungoval elektronický podpis u Thunderbirdu bez problémů. Přes prázdniny došlo k aktualizaci Thuderbirdu (verze 78.3.1) i Windows10 Home verze 1909, po nichž nelze odeslat elektronicky podepsanou zprávu. Certifikát je platný do 01/2021 a zobrazuje se v záložce osobní ve správě certifikátů. Je nastaven i u účtu (klienta). Šifrování nastaveno není.

Při pokusu o odeslání pošty se objeví Chyba při ukládání konceptu: "Vaši zprávu nelze uložit jako koncept. Zvolili jste elektronický podpis této zprávy, ale aplikace nedokázala najít odpovídající certifikát specifikovaný v nastavení účtu pro poštu a diskusní skupiny nebo už certifikát vypršel."

Při volbě zabezpečení se v okně certifikát nezobrazuje.

Ještě jsem si všiml, že není nastaven přístup ke knihovně eTPKCS11.dll, ale nevím, zda to má v tomto případě význam (tento soubor nelze v systémovém afresáři najít.

Netuším, kde může být chyba.

S pozdravem

Zdeněk Ševčík tel. 602 567 120 opravil@volny.cz likvidacesp@gmail.com

Dobrý den, do 30.06.2020 fungoval elektronický podpis u Thunderbirdu bez problémů. Přes prázdniny došlo k aktualizaci Thuderbirdu (verze 78.3.1) i Windows10 Home verze 1909, po nichž nelze odeslat elektronicky podepsanou zprávu. Certifikát je platný do 01/2021 a zobrazuje se v záložce osobní ve správě certifikátů. Je nastaven i u účtu (klienta). Šifrování nastaveno není. Při pokusu o odeslání pošty se objeví Chyba při ukládání konceptu: "Vaši zprávu nelze uložit jako koncept. Zvolili jste elektronický podpis této zprávy, ale aplikace nedokázala najít odpovídající certifikát specifikovaný v nastavení účtu pro poštu a diskusní skupiny nebo už certifikát vypršel." Při volbě zabezpečení se v okně certifikát nezobrazuje. Ještě jsem si všiml, že není nastaven přístup ke knihovně eTPKCS11.dll, ale nevím, zda to má v tomto případě význam (tento soubor nelze v systémovém afresáři najít. Netuším, kde může být chyba. S pozdravem Zdeněk Ševčík tel. 602 567 120 opravil@volny.cz likvidacesp@gmail.com

Сви одговори (1)

more options

Obávám se, že se tady řešení nenajde. Je to pouze fórum uživatelů. Můžeš zkusit kontaktovat autory Thunderbirdu (možná i MS): https://bugzilla.mozilla.org

Nebo se vrátit ke starší verzi Thunderbirdu, kde to ještě fungovalo: http://ftp.mozilla.org/pub/thunderbird/releases/