Поиск в Поддержке

Избегайте мошенников, выдающих себя за службу поддержки. Мы никогда не попросим вас позвонить, отправить текстовое сообщение или поделиться личной информацией. Сообщайте о подозрительной активности, используя функцию «Пожаловаться».

Learn More

İnternet hızında dalgalanma sorunu

  • 7 ответов
  • 0 имеют эту проблему
  • 5 просмотров
  • Последний ответ от Selim

more options

Merhaba.

Firefox tarayıcısını kullanırken internetim sürekli dalgalanıyor. 5 saniye boyunca tam kapasite kullanırken, bundan sonraki 5 saniyede nereyese 1 mbps internet kullanıyor, sonra tekrar 5 saniye boyunca tam kapasite kullanıyor ve böyle devam ediyor. Çok şey denedim ama bir türlü düzelmedi. 100 Mbps internetim var ve 5GHz WI-FI ile bağlantı kuruyorum.

Denediğim şeyler:

-Firefox'u sıfırlama -Firefox'u sorun giderme modunda çalıştırma -Anti-Virus ve Adguard Reklam Engelleyici'yi kapatma -DNS flush -Bilgisayara format atma

Microsoft Edge tarayıcısında kullanırken böyle bir dalgalanma problemim yok. Sıkıntısız bir şekilde çalışıyor.

Bunun yanında buna sadece 1 kere denk geldim. Firefox kurduğum bilgisayara format atmadığım sürece bu internet dalgalanması sürekli meydana geliyor.

Merhaba. Firefox tarayıcısını kullanırken internetim sürekli dalgalanıyor. 5 saniye boyunca tam kapasite kullanırken, bundan sonraki 5 saniyede nereyese 1 mbps internet kullanıyor, sonra tekrar 5 saniye boyunca tam kapasite kullanıyor ve böyle devam ediyor. Çok şey denedim ama bir türlü düzelmedi. 100 Mbps internetim var ve 5GHz WI-FI ile bağlantı kuruyorum. Denediğim şeyler: -Firefox'u sıfırlama -Firefox'u sorun giderme modunda çalıştırma -Anti-Virus ve Adguard Reklam Engelleyici'yi kapatma -DNS flush -Bilgisayara format atma Microsoft Edge tarayıcısında kullanırken böyle bir dalgalanma problemim yok. Sıkıntısız bir şekilde çalışıyor. Bunun yanında buna sadece 1 kere denk geldim. Firefox kurduğum bilgisayara format atmadığım sürece bu internet dalgalanması sürekli meydana geliyor.
Приложенные скриншоты

Все ответы (7)

more options

Bu sorunu sadece hız testi yaparken mi gözlemliyorsunuz yoksa arada gerçek bir yavaşlama hissediyor musunuz?

https://www.speedtest.net adresindeki hız testi nasıl bir sonuç veriyor?

more options

Selim said

Bu sorunu sadece hız testi yaparken mi gözlemliyorsunuz yoksa arada gerçek bir yavaşlama hissediyor musunuz? https://www.speedtest.net adresindeki hız testi nasıl bir sonuç veriyor?


Bu problemi ilk twitch'te canlı yayın izlerken farkettim, GeForce NOW'da da görüntü çamur gibi oluyordu ve pingim aralıklı olarak 1000 civarına sıçrayıp geri iniyordu. İlk başlarda altyapı çalışması vardır diyip pek önemsemedim.

2 Gün sonra bu durum belki benim bilgisyarımdan kaynaklıdır diyip format attım, her şeyi kurdum yine aynısını yaptı. Sonra firefox'u silip edge kullanmaya başladım ve internetteki o dalgalanma durumu düzelmişti. Şimdi tekrar kurdum ve şunu farkettim; ne zaman firefox'u açsam internetteki dalgalanma başlıyor, kapattığımda da düzeliyor.

speedtest.net'de anlık indirme hızından çok ortalama hızı gösterdiğinden olsa gerek bu dalgalanmayı orada göstermiyor. nperf.com hem anlık olarak gösteriyor hem test sonrası ortalamayı veriyor, yine de speedtest sonuçlarını ekliyorum buraya.

Dediğim şeyden emin olmak için ubuntu indirmeye çalıştım yine aynısını yaptı, onu da ekliyorum.

more options

Bu dalgalanmanın problemini bulmuş olabilirim.

Ne zaman Firefox'tan konum izinlerini açsam bu problemi anında yaşamaya başlıyorum, bütün konum izinlerini iptal edip tarayıcıyı yeniden başlattığımda bu problem düzeliyor ve internetim stabilleşiyor. Bunu da şöyle farkettim, nperf.com'dan speedtest yapmadan önce geçici konum izni vermeyi unuttum teste başladığında problem olmadı. Konum iznini verip sayfayı yeniledim sıkıntı çıkmaya başladı.

Bunun yanında 1 kere konum izni vermek internetin dalgalanması için yeterli gibi görünüyor, çünkü nperf.com'a konum izni verip test yaptıktan sonra ubuntu'dan dosya indirmeye çalıştığımda dalgalanma aynen devam ediyor. Ta ki konum iznini iptal edinceye kadar.

more options

https://www.mozilla.org/tr/firefox/channel/desktop/ adresinden Firefox Nightly'yi indirip bir de onunla test edebilir misiniz?

more options

Selim said

https://www.mozilla.org/tr/firefox/channel/desktop/ adresinden Firefox Nightly'yi indirip bir de onunla test edebilir misiniz?

Aynı. Değişen bir şey olmadı. Konum izni kapalıyken sorun yok, açınca problem başlıyor.

more options

Sorunu geliştiricilere rapor ettim. Bir gelişme olursa size bilgi vereceğim.

more options

Bu sorunun çözüldüğüne dair bilgi aldım. Sizi de bilgilendirmek istedim.