Поиск в Поддержке

Избегайте мошенников, выдающих себя за службу поддержки. Мы никогда не попросим вас позвонить, отправить текстовое сообщение или поделиться личной информацией. Сообщайте о подозрительной активности, используя функцию «Пожаловаться».

Learn More

Windwows správce úloh říká 90 % CPU, ale Firefox správce úloh říká 5 % CPU

  • 3 ответа
  • 1 имеет эту проблему
  • 1 просмотр
  • Последний ответ от poljos

more options

Ahoj, už dlouhou dobu jsem bezradný s přetěžováním CPU Firefoxem. Zkoušel jsem všemožná doporučení z knowledge base, ale nic napomohlo.

Jde o to, že můj správce úloh ve Windows ukazuje 90 % využívání CPU, zbylých 10 % ostatní procesy. Když si ale otevřu Firefox správce úloh, tak tam vidím jen párřádků s malým energetickým dopadem.

Veškerou tu zátěž musí tedy dělat core Firefoxu. Jak to mohu řešit? Neexistuje ideálně nějaký diagnostický doplněk výkonu nebo tak něco? Protože samotný task manager firefoxu je zřejmě nepoužitelný a k ničemu, protože ukazuje jen doplnky a záložky, ale už ne režii samotného firefox jádra. Děkuji za tipy.

Ještě jsem si vzpomněl, že když si spustím video na Youtube, tak se mi začne notebook vyloženě sekat, CPU jede permanentně na 100 % dle Windows task manageru.

Ahoj, už dlouhou dobu jsem bezradný s přetěžováním CPU Firefoxem. Zkoušel jsem všemožná doporučení z knowledge base, ale nic napomohlo. Jde o to, že můj správce úloh ve Windows ukazuje 90 % využívání CPU, zbylých 10 % ostatní procesy. Když si ale otevřu Firefox správce úloh, tak tam vidím jen párřádků s malým energetickým dopadem. Veškerou tu zátěž musí tedy dělat core Firefoxu. Jak to mohu řešit? Neexistuje ideálně nějaký diagnostický doplněk výkonu nebo tak něco? Protože samotný task manager firefoxu je zřejmě nepoužitelný a k ničemu, protože ukazuje jen doplnky a záložky, ale už ne režii samotného firefox jádra. Děkuji za tipy. Ještě jsem si vzpomněl, že když si spustím video na Youtube, tak se mi začne notebook vyloženě sekat, CPU jede permanentně na 100 % dle Windows task manageru.

Все ответы (3)

more options
  • Firefox správce úloh říká 5 % CPU

Kdes ve Firefoxu vyčetl těch 5%? Tam se přece CPU vůbec nezobrazuje. Firefox má příliš velkou spotřebu paměti nebo procesoru – jak to opravit

Taky by bylo potřeba do toho noťasu nainstalovat všechny potřebné ovladače. Stahovat je výhradně ze stránek výrobce notebooku!

Изменено poljos

more options

1) Sice tam nevidíš napsáno vyloženě "CPU usage", ale obsahuje informace o zatížení procesoru. 2) Stránku kterou jsi poslal jsem četl stokrát a všechno jsem zkoušel. Nadále nevidím jako efektivní zkoušet šarlatánské rady způsobem pokus omyl, ale potřebuji přijít na to co ten Firefox furt počítá, když to nezpůsobuje zpracovávání stránek, ani doplňky. 3) Všechny ovladače jsou aktuální a přímo ze zdroje výrobce. 4) Panel se spuštěným youtube videem, umí udělat ve firefox task manageru někdy skoro nic a nekdy to ukazuje až 30 % zatížení CPU.

more options

Energetický dopad neznamená vytíženost CPU. Navíc ten energetický dopad se průběžně mění (alespoň u mě).

  • nevidím jako efektivní zkoušet šarlatánské rady způsobem pokus omyl, ale potřebuji přijít na to co ten Firefox furt počítá

Tady je jenom fórum podpory uživatel - uživatel. Pokud chceš odpovědi na ty otázky, budeš muset ke kováři: https://bugzilla.mozilla.org