Поиск в Поддержке

Избегайте мошенников, выдающих себя за службу поддержки. Мы никогда не попросим вас позвонить, отправить текстовое сообщение или поделиться личной информацией. Сообщайте о подозрительной активности, используя функцию «Пожаловаться».

Learn More

Zmena ulozeni profile

  • 3 ответа
  • 1 имеет эту проблему
  • Последний ответ от poljos

more options

Kvuli lepsimu zalohovani jsem si presunul profil do stejne slozky jako program (D:\Firefox\profiles\mujprofil), pomoci firefox -P. Vse OK, ale pokud je FF spusten, nejde otevrit odkaz z jineho programu, napr, z Thunderbirdu s chybou: Firefox je jiz spusten, je nutny restart. Pokud Firefox neni spusten, odkaz se otevre v poradku. Prava na adresar mujprofil jsou nastavena na plny pristup (pomoci prukumnika nejde zmenit attribut jen pro cteni, po odskrtnuti a naslednem zobrazeni je opet zaskrnute), nicmene z prikaz.radku attrib D:\Firefox\profiles\mujprofil se atribut R nezobrazi. Vytvaret a mazat soubory/adresare v profiles jde bez problemu. V cem je problem?

Win10, Firefox 56, 64bit

Kvuli lepsimu zalohovani jsem si presunul profil do stejne slozky jako program (D:\Firefox\profiles\mujprofil), pomoci firefox -P. Vse OK, ale pokud je FF spusten, nejde otevrit odkaz z jineho programu, napr, z Thunderbirdu s chybou: Firefox je jiz spusten, je nutny restart. Pokud Firefox neni spusten, odkaz se otevre v poradku. Prava na adresar mujprofil jsou nastavena na plny pristup (pomoci prukumnika nejde zmenit attribut jen pro cteni, po odskrtnuti a naslednem zobrazeni je opet zaskrnute), nicmene z prikaz.radku attrib D:\Firefox\profiles\mujprofil se atribut R nezobrazi. Vytvaret a mazat soubory/adresare v profiles jde bez problemu. V cem je problem? Win10, Firefox 56, 64bit

Все ответы (3)

more options

Inšpirácia - trochu čítania o tom ako v Thunderbirde presunúť úložisko na iný disk:

Vypnite (ukončite) Thunderbird - veľmi dôležité. Všetky tieto úpravy a presuny musíte vykonávať pri vypnutom Thunderbirde. Presuňte (prekopírujte) celý profil (celý priečinok profiles) na druhý disk (napr. do E:\Email\) Upravte súbor profiles.ini v pôvodnom profile na disku C: v "Poznámkovom bloku" a upravte v ňom tieto hodnoty: IsRelative=0 Path=E:\Email\profiles\fmk54jfg.default (-toto je však moja cesta k profilu na disku E:\) Ukončite úpravu tohoto súboru jeho uložením a vypnutím. Spustite Thunderbird a preverte či je priečinok profilu na druhom disku takto: - Thunderbird - Pomocník - Informácie pre riešenie problémov - Priečinok profilu - Zobraziť priečinok Odteraz bude thunderbird všetku poštu (odoslanú, prijatú ..) ukladať iba na druhý disk. Na disku C:\ zostave iba softvér Thunderbird.

more options

K tomu parametru -P doplň ještě -no-remote u obou (FF a TB). Takže to bude: firefox -no-remote -P "Another Profile"

more options

Ty jsi sice změnil složku s profilem Firefoxu, ale asi se tím nezměnil ukazatel na nové umístění. Ten je ve složce C:\Users\Uživatelský profil\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox - v souboru profiles.ini. Změnit si to můžeš při kompletně ukončeném Firefoxu (nesmí běžet ani v procesech).