Utvidelser i privat nettlesing

Denne artikkelen forklarer hvordan du setter opp hvilke utvidelser som tillates å kjøre i vinduer for privat nettlesing. Merknad: Ikke alle utvidelser kan tillates i private vinduer.

Utvidelser i private vinduer

En utvidelse som kjører i et privat nettleser-vindu kan være en sikkerhetsutfordring om den har tilgang til informasjon som du vil at skal være privat. Firefox lar deg avgjøre hvilke utvidelser som får kjøre i private vinduer. I tillegg blir, som standard, utvidelser ikke gitt tilgang til å kjøre i private vinduer. Du må gi hver utvidelse tillatelse, enten ved installasjon eller senere via innstillinger for utvidelsen.

Om du ikke gir en utvidelse tilgang til å kjøre i private vinduer, skal den allikevel kunne kjøre i normale nettleser-vinduer om ikke utvidelsen eksplisitt bruker funksjoner som krever privat nettleser-tilgang (for eksempel å åpne nye faner i et privat vindu).

Gi tilgang ved installasjon

Når du installerer en ny utvidelse får du et spørsmål om du vil tillate at den kjører i private vinduer.

Om du ønsker at denne utvidelsen skal kunne kjøre i private vinduer, markerer du i boksen ved siden av Tillat at denne utvidelsen kjøres i private vindu og klikk på OK-knappen.

Fx118WinNorskInstallasjonAvUtvidelse-TillatPrivat

Om du ikke ønsker at utvidelsen skal ha tilgang til dine data i privat nettlesing, lar du boksen stå umerket.

Slå på eller av utvidelser i private vinduer

1. Klikk på menyknapp Bildet "Fx57menu" finnes ikke. og klikk på Fx57Addons-icon Utvidelser.
  2. Klikk på den utvidelsen du vil endre.
    • Dette åpner en rute der du kan endre utvidelsens innstillinger.

Fx118WinNorskUtvidelsesinnstillinger

Ved siden av Kjør i private vindu, velg Tillat for å gi utvidelsen tilgang til å kjøre i private vinduer eller velg Ikke tillat for å deaktivere den i privat nettlesing. Etter å ha gjort ditt valg kan du gå ut av Behandle utvidelsene dine.