Primært Passord erstatter Master Password

Merk: Denne problemstillingen gjelder ikke norske hjelpesider, da de benytter begrepet hovedpassord.

Firefox fjerner ord og uttrykk fra nettleseren som ansees som nedsettende eller ekskluderende. Vi lytter til hva som røre seg i Mozilla-samfunnet og i resten av verden, og blir spesielt oppmerksomme når vi får høre at noen ord og uttrykk vi bruker i Firefox ekskluderer og skader mennesker.

‘Master-slave’ er en metafor som opprettholder rasisme. Firefox streber etter inkludering og klarhet; vi har ikke behov for ord og uttrykk som er avledet fra skadelige metaforer når vi har nok av alternativer som er mer inkluderende, mer beskrivende og ikke-rasistiske. Av denne grunn vil alle forekomster av Master Password bli erstattet med Primary Password i Firefox nettlesere og produkter.

Å fase ut uttrykket Master Password er også i henhold til "Nedsettende Språk"-avsnittet i Mozilla Community Participation Guidelines.