Informasjonskapsler/Cookies - Informasjon som nettsider lagrer på datamaskinen din

Denne artikkelen beskriver hva informasjonskapsler/en "cookie" er, hvordan de blir brukt, og hvordan håndtere de i Firefox.

Hva er informasjonskapsler?

A https://no.wikipedia.org/wiki/Informasjonskapsel er informasjon som blir lagret på datamaskinen din, av en nettside du besøker.

I noen nettlesere, er hver informasjonskapsel en liten fil, men i Firefox blir alle informasjonskapsler lagret som en fil, lokalisert i Firefox profil mappe.

Informasjonskapsler lagrer ofte instillingene dine fra en nettside, som f.eks foretrukne språk eller plassering. Når du besøker nettsiden på nytt, vil Firefox sende informasjonskapslene som tilhører siden tilbake, slik at nettsiden kan presentere deg informasjon som er tilpasset dine behov.

Informasjonskapsler kan lagre et bredt spekter av informasjon, inkludert personlig identitestinformasjon. (som navn, hjemadresse, emailadresse eller telefonnummer). Men denne informasjonen kan derimot kun bli lagret dersom du oppgir den - Nettsider kan ikke få tilgang til informasjon om du ikke har gitt det til dem, og de har ikke tilgang til andre filer på datamaskinen din.

Som standard er aktivitetene for lagring og sending av informasjonskapsler usynlige for deg. Du kan imidlertid endre dine Firefox-innstillinger slik at du kan godkjenne eller nekte informasjon om lagring av informasjonskapsler, slette lagrede informasjonskapsler automatisk når du lukker Firefox og mer.

Innstillinger for informasjonskapsler

Innstillinger for informasjonskapsler administreres i Firefox InnstillingerInnstillinger. For å få tilgang til disse innstillingene:

1. Trykk på menyknappen New Fx Menu Fx57Menu og velg alternativer.Instillinger.
  2. Velg Personvern og sikkerhet panelet.

Instillinger for informasjonskapsler ligger under Historikk og Sidedata.

For instruksjoner om hvordan håndtere innstillinger for informasjonskapsler for spesifiserte oppgaver, se:

Feilsøke innformasjonskapsler

Hvis du har problemer med Firefox som innvolverer informasjonskapsler eller sidedata, se:

// These fine people helped write this article:JCPlus, mattisdottir. You can help too - find out how.