Løs problemer med video og lyd i Firefox for Windows N

Denne artikkelen gjelder Firefox på Windows.

Windows-versjoner med navn Windows N and KN mangler Windows Media Player og relatert teknologi nødvendig for å dekode og spille av videoer og musikk. Microsoft tilbyr en Windows Media Feature Pack som du kan laste ned og installere, for å legge til denne funksjonaliteten.

Note: Nedlastinger for Windows 7 og tidligere versjoner av Windows er ikke lenger tilgjengelige fra Microsoft.

Dette er noen av problemene brukere har rapportert når Windows Media Feature Pack mangler:

• "Hvorfor er YouTube-videoer skurrete, har lav oppløsning, eller er svarte?"
  • "Hvorfor virker ikke Vimeo?"
  • "Hvorfor får jeg en Netflix-feil som sier at Microsoft Silverlight er nødvendig?"

Løsning

For å løse dette må du installere rett versjon av Media Feature Pack i forhold til hvilken versjon av Windows du bruker. Les Microsofts kundestøtte-artikkel for å finne din Windows-versjon.

Om du oppgraderer Windows til en nyere versjon, må du også installere en nyere versjon av Media Feature Pack selv om du installerte den for den forrige Windows-versjonen.

Windows 11:

I Windows 11 kan den nyeste Media Feature Pack legges til som en valgfri funksjon fra Windows Innstillinger. Slik legger du til Media Feature Pack: Klikk på Start-knappen og velg Innstillinger > Apper > Valgfrie funksjoner. Velg Vis funksjoner ved siden av Legg til en valgfri funksjon, og der velger du Media Feature Pack fra listen over tilgjengelige valgfrie funksjoner. Les mer om dette på Microsoft's Media Feature Pack article.

Windows 10:

Fra og med Windows 10 versjon 1903 (May 2019) kan den nyeste Media Feature Pack legges til som en valgfri funksjon fra Windows Innstillinger. Slik legger du til Media Feature Pack: Klikk på Start-knappen og velg Innstillinger > Apper > Apper og funksjoner > Valgfrie funksjoner > Legg til en funksjon. Finn Media Feature Pack i listen over tilgjengelige valgfrie funksjoner. Les mer om dette på Microsoft's Media Feature Pack article.

Les Microsofts artikkel Media Feature Pack list for Windows N editions for hvordan du laster ned Media Feature Pack for tidligere Windows 10 versjoner og for informasjon om alle tilgjengelige utgaver av Media Feature Pack.

Windows 8.1:

Windows 8: