Hva er Firefox Focus for iOS?

Denne siden forklarer noen av de nye funksjonene i Firefox Focus. Om din Firefox Focus ser annerledes ut, frykt ikke. Du vil få den nye versjonen snart.

Bor du i Tyskland, Østerrike eller Sveits? Firefox Klar er den tyske språkversjonen av Firefox Focus. Se Jeg kan ikke finne Firefox Focus i Tyskland, Østerrike eller Sveits.

Firefox Focus er foreløpig kun tilgjengelig på engelsk i Norge.

Ta privat surfing til neste nivå. Firefox Focus er en personvern-fokusert nettleser med sporingsbeskyttelse og innholdsblokkering. Du kan bruke Firefox Focus som en egen nettleser eller som innholdsblokkeringstjeneste for Safari på støttede iPhone, iPad og iPod touch-enheter.

Installer Firefox Focus

Firefox Focus er tilgjengelig i App Store gratis. Når appen er lastet ned, finner du ikonet på startskjermen din.

focus icon v3

Bruk Firefox Focus som en nettleser

Bruk Firefox Focus som en nettleser dedikert til å beskytte personvernet og sikkerheten din. Enkelt slett nettleserloggen, passord, bokmerker og informasjonskapsler (cookies), og den forhindrer at uønskede annonser følger deg.

1. Når du vil ha private og sporingsfrie opplevelser, start Firefox Focus. Firefox Focus er lett å bruke. Bare skriv inn søket eller nettadressen din i feltet:
    focus screen v3
  2. For å se en side i vanlig Firefox eller dele den med en annen app, trykk på deleknappen nederst på skjermen.
    focus share v3
  3. Slett all lagret informasjon når som helst ved å trykke på slett-knappen i søkefeltet.
    erase focus v3

Bruk Firefox Focus med Safari

Nyt beskyttelse mot sosiale, reklame-, innholds- eller analysesporere uten å bytte fra Safari. Følg disse trinnene for å aktivere Firefox Focus for Safari:

Trinn én: la Safari bruke innholdsblokkere (du trenger bare å gjøre dette én gang):

1. Trykk på Instillinger appen på din iPhone eller iPad.
  2. Skroll ned til du ser Safari og trykk på den.
    safari
  3. Trykk Innholdsblokkere.
    contentblockers
  4. Trykk på bryteren ved siden av Firefox Focus for å slå den på greenswitchfocus.
  5. Lukk Instillinger appen.

Trinn to: aktiver Firefox Focus for Safari

1. Åpne Firefox Focus.
  2. Trykk på tannhjulet for å gå til Innstilling-menyen:

focus settings cog
  3. Trykk på bryteren ved siden av Safari for å aktivere det blue switch.
  4. Lukk Firefox Focus. Du er nå klar til å surfe på Safari!

Tilpass Firefox Focus beskyttelsesinnstillinger

Tilpass nivået på innholdsblokkering og sporing som du trenger.

Standard søkemotor: for å endre standard søkemotor, les Change the default search in Firefox Focus on iOS.
  1. Åpne Firefox Focus.
  2. Trykk på tannhjulet for å gå til Innstilling-menyen:

focus settings cog
  3. Trykk på bryteren ved siden av hver funksjon for å skru de av og på.
    focus settings v3
    Send bruksdata: Vi bruker generell bruksdata for å forbedre Firefox Focus. Du kan skru dette av når som helst.
  4. Trykk på tilbake-knappen eller lukk Firefox Focus. Firefox Focus lagrer endringene automatisk.

Hvordan fungerer Firefox Focus?

Personvern

Firefox Focus gir ekstra personvern ved å la deg blokkere kjente nettstedssporere etter kategori:

• Annonser, analyser og sosiale sporere
  • Andre innholdssporere - denne kategorien inkluderer innebygde videoer, bildeserier og nyhetsartikkel-innlegg som kan spore deg. Blokkering av slike innholdssporere kan føre til at en del nettsteder slutter å fungere ordentlig.
For sporingsbeskyttelse bruker Firefox Focus en liste fra Disconnect for å identifisere og blokkere sporere. Du kan lese mer om sporing og standardene Disconnect bruker for å lage listen her.

Ytelse

Firefox Focus fungerer ved å blokkere enkelte deler av nettsider fra å bli lastet inn. Når det er mindre ting å laste inn, lastes nettsider ofte raskere med Firefox Focus. Mobildatabruken din kan også bli lavere.

• Webfonter - fonter som lastes ned fra serveren (kan bremse hastigheten av nettsider). Webfonter er skrifttyper som brukes til å endre teksten på noen websider. Blokkering av webfonter vil endre utseendet på tekst på alle sider der nettfonter brukes, men all tekst vil fremdeles være leselig.

Krav

Firefox Focus er tilgjengelig i App Store for støttede enheter. Innholdsblokkering er bare tilgjengelig på 64-bit enheter med iOS 9 og høyere, og inkluderer:

• iPhone 5s og nyere
  • iPad Air og nyere
  • iPad mini 2 og nyere
  • iPod touch 6. generasjon

Hvorfor er ikke eldre Apple-enheter støttet?

Safari innholdsblokkering (som inkluderer Firefox Focus) er bare tilgjengelig på enheter med en A7 prossesor (64-bit) og nyere. Bare 64-bit prosessorer kan håndtere den ekstra belastningen innholdsblokkering trenger, noe som sikrer optimal ytelse. For eksempel, siden iPad 3 har en A5 prosessor, fungerer Firefox Focus ikke på den.