Firefox og andre nettlesere kan ikke laste fra nettsteder

Om du har de samme problemene med å laste fra nettsteder med alle nettleserne du har installert, er følgende sannsynlige årsaker og måter å bli kvitt problemet.

Merk: Før du fortsetter, sjekk om problemet også oppstår med andre nettlesere, som Internet ExplorerSafariEpiphany. Om det ikke gjør det, les Firefox klarer ikke å laste nettsteder som andre nettlesere kan.

Sikkerhetsprogramvare blokkerer forbindelsen

Sjekk om Internett sikkerhetsprogramvaren du har installert (brannmurer, antivirusprogrammer, anti-spionprogrammer og lignende) blokkerer forbindelsen til Internett. For instruksjoner om hvordan man setter opp noen programmer, les Sett opp brannmurer så Firefox gis tilgang til Internett.

Datamaskinens klokke er feil

Sørg for at innstillingen av datamaskinens dato, tid og tidssone er riktige. Firefox kan få problemer med å validere sikkerhetssertifikatet til et nettsted om dato/tid er feil.

DNS hurtiglager

Hver nettstedtjener koblet opp mot Internett er tildelt en IP-adresse. Domenenavn knyttes til IP-adresse gjennom en Domain Name System (DNS) tjener. Datamaskinen din lagrer nylig brukte IP-adressetilknytninger så den raskere kan koble opp mot nettsteder. Om det er et avvik mellom DNS-tjeneren og IP-adressetilknytningene lagret i din datamaskin, vil det forårsake at alle nettlesere installert på din datamaskin får problemer med å finne nettstedene der det er avvik. For å fjerne nylig lagrede IP-adressetilknytninger, rens DNS hurtiglageret .

1. Trykk kombinasjonen Windows Key + R.
  2. Skriv inn cmd og trykk Enter.
  3. I kommando-vinduet skriver du ipconfig /flushdns før du trykker Enter.

Restart MacOS for å rense DNS hurtiglageret.

1. Åpne command terminal.
  2. Kjør kommandoen /etc/init.d/nscd restart

Trådløst nett

Om du bruker et trådløst nett, sørg for at du bruker riktig tilknytningspunkt (Access point).

Problem hos internettilbyder

Selv om hverken modemet og/eller ruteren hjemme hos deg viser feilstatus, kan det være et problem hos internettilbyderen din (ISP). Kontakt denne for mer informasjon.

Problem med DNS-tjeneren

Domain Name System (DNS) tjener din oversetter nettsteds-adresser (URL'er) til IP-adresser. Denne tjenesten kommer vanligvis fra ISP'en din. Om DNS-tjeneren er overbelastet, kan du få problemer med noen eller alle nettsteder. For eksempel, om https://52.142.124.215 fungerer, men https://duckduckgo.com/ ikke fungerer, kan det være at ISP'ens DNS-tjener har et problem. Du kan bruke en alternativ DNS-tjeneste som OpenDNS or Google Public DNS.

Andre kilder til hjelp

Om hverken Firefox eller andre nettlesere kan koble opp mot noen nettsteder, ligger problemet utenfor Firefox og du må finne hjelp andre steder.