Een zoekmachine toevoegen aan Open Search

Via Open Search kunnen Thunderbird-gebruikers diverse websites doorzoeken vanuit Thunderbird en de resultaten in een tabblad van Thunderbird weergeven. Dit artikel beschrijft hoe u extra websites aan de Open Search-interface kunt toevoegen.

Het onderstaande voorbeeld toont hoe u Google aan de lijst met websites kunt toevoegen. (In plaats van de hieronder beschreven stappen te volgen kunt u ook de Google Search for Thunderbird-add-on installeren. Deze stappen zijn echter mogelijk toch relevant voor het installeren van andere zoekmachines.)

1. Sluit Thunderbird.
  2. Bepaal de locatie van uw Thunderbird-profiel.
  3. Maak een map aan met de naam searchplugins als deze nog niet bestaat.
  4. Klik op http://bwinton.latte.ca/Work/google.xml. Sla de inhoud van het bestand op naar een bestand met de naam google.xml in de map searchplugins. (Klik in Firefox met de rechtermuisknop op de pagina en selecteer Pagina opslaan als… om de pagina-inhoud op te slaan naar een bestand.)
  5. Open Thunderbird. Het Google-pictogram zou nu in de lijst met websites op de Open Search-pagina moeten worden weergegeven.

Deel dit artikel: http://mzl.la/1BsODUr