Websites blokkeren en deblokkeren met Ouderlijk toezicht

Dit artikel legt uit hoe u kunt voorkomen dat kinderen Firefox gebruiken, hoe u websites kunt blokkeren of webinhoud in Firefox kunt filteren die beledigend of ongeschikt voor kinderen kan zijn.

Dit artikel legt uit hoe u in Firefox websites kunt blokkeren of inhoud van websites kunt filteren die beledigend of ongeschikt voor kinderen kan zijn.

Ouderlijk toezicht en software voor webfilters

Firefox controleert de instellingen voor ouderlijk toezicht op uw computer en stelt zichzelf in op Prefer:Safe-modus. Hierdoor wordt automatisch de veiligheidsfunctie ingeschakeld op elke website die uw kind bezoekt, zolang als u ouderlijk toezicht op uw computer hebt geactiveerd.

Deze functie kan alleen worden uitgeschakeld via uw door een wachtwoord beschermde instellingen voor ouderlijk toezicht op uw besturingssysteem, dus uw kind kan deze functie niet uitschakelen via de browser.

Raadpleeg voor het instellen van ouderlijk toezicht op uw computer het ondersteuningsartikel voor uw besturingssysteem, of bekijk de volgende instructies.

Via ingebouwd Ouderlijk toezicht kunt u websites blokkeren of webinhoud in Firefox of een willekeurige andere browser filteren.

Windows XP bevat geen ingebouwde hulpmiddelen voor ouderlijk toezicht. Voor een dergelijke functie kunt u Windows Live Essentials voor Windows XP downloaden bij microsoft.com dat Windows Live Family Safety (software voor webfilters) bevat.

Voor een lijst van software voor webfilters, zie List of content-control software bij wikipedia.org.

Webfilter-extensies voor Firefox

Deze zoekopdracht naar parental control bij addons.mozilla.org toont verschillende extensies die voor het blokkeren van inhoud kunnen zorgen.

Noot: extensies kunnen eenvoudig door een kundige gebruiker worden uitgeschakeld en werken niet in andere browsers.

Gebaseerd op informatie van Parental controls (mozillaZine KB)