Websites blokkeren en deblokkeren met Ouderlijk toezicht

Dit artikel legt uit hoe u kunt voorkomen dat kinderen Firefox gebruiken, hoe u websites kunt blokkeren of webinhoud in Firefox kunt filteren die beledigend of ongeschikt voor kinderen kan zijn.

Dit artikel legt uit hoe u in Firefox websites kunt blokkeren of inhoud van websites kunt filteren die beledigend of ongeschikt voor kinderen kan zijn.

Ouderlijk toezicht en software voor webfilters

Via ingebouwde Ouderlijk toezicht kunt u tegengaan dat kinderen programma’s zoals browsers gebruiken. Daarnaast kunt u met software voor webfilters websites blokkeren of webinhoud in Firefox of een willekeurige andere browser filteren.

Windows XP bevat geen ingebouwd hulpmiddelen voor Ouderlijk toezicht. Voor een dergelijk functie kunt u Windows Live Essentials voor Windows XP downloaden op microsoft.com, dat Windows Live Family Safety (software voor webfilters) bevat.

Via ingebouwd Ouderlijk toezicht kunt u websites blokkeren of webinhoud in Firefox of een willekeurige andere browser filteren.

Voor een lijst van software voor webfilters, zie List of content-control software (en) bij wikipedia.org.

Webfilter-extensies voor Firefox

Deze zoekopdracht naar parental control bij addons.mozilla.org toont verschillende extensies die voor het blokkeren van inhoud kunnen zorgen.

Noot: extensies kunnen eenvoudig door een kundige gebruiker worden uitgeschakeld en werken niet in andere browsers.

Gebaseerd op informatie van Parental controls (mozillaZine KB)

Deel dit artikel: http://mzl.la/LHrCCa