Wat is Persona en hoe werkt het?

Revisie-informatie
  • Revisie-id: 29606
  • Gemaakt:
  • Auteur: Tonnes
  • Commentaar: update
  • Beoordeeld: Ja
  • Beoordeeld:
  • Beoordeeld door: Tonnes
  • Is goedgekeurd? Ja
  • Is actuele revisie? Nee
  • Gereed voor vertaling: Nee
Inhoud van revisie

BrowserID is een eenvoudige manier om u bij websites aan te melden. In plaats van het aanmaken van een moeilijk te onthouden gebruikersnaam en wachtwoord voor elke website, kunt u zich met BrowserID via uw e-mailadres en een enkel wachtwoord bij elke website die dit ondersteunt aanmelden. Dit artikel toont hoe BrowserID werkt en hoe u het kunt gaan gebruiken.

Noot: zie Hoe beheer ik mijn Persona-account? voor instructies voor het herinitialiseren van uw wachtwoord en het toevoegen en verwijderen van e-mailadressen.

Hoe werkt het?

Wanneer u een BrowserID-account aanmaakt, ontvangt u een e-mailbericht ter bevestiging dat BrowserID laat weten dat u de echte eigenaar van dat e-mailadres bent. Als u zich daarna bij een website aanmeldt via BrowserID, wordt uw e-mailadres aan de website doorgegeven en deze verteld dat u het adres echt bezit, maar uw BrowserID-wachtwoord wordt nooit doorgegeven. In principe staat BrowserID voor u garant. Zie dit blogbericht (en) voor alle nerderige details.

Wat zijn de voordelen van BrowserID?

• U kunt één makkelijk te onthouden aanmeldadres gebruiken voor alle websites die BrowserID ondersteunen.
  • U hoeft uw wachtwoord nooit aan een website toe te vertrouwen, omdat ze het nooit kennen. Ook kan uw wachtwoord niet worden gestolen als een van deze websites wordt gehackt.
  • BrowserID volgt uw activiteiten op de websites die u bezoekt niet (privacybeleid (en)).

Hoe maak ik een account aan?

1. Ga naar browserid.org en klik op de knop sign up.
  2. Typ het e-mailadres dat u wilt gebruiken om u bij uw favoriete websites aan te melden en klik op de knop Verify Email.

CreateAccount
  3. Zoek in uw e-mail naar het bevestigingsbericht en klik op de koppeling die naar u is verzonden. U wordt naar een andere BrowserID-pagina geleid om het registreren te voltooien.
  4. Typ daarna eenvoudig een wachtwoord in de invoervelden en klik op Finish.

Finish

Hoe meld ik me aan bij websites?

Aanmelden is eenvoudig:

1. Klik op de BrowserID-knop Sign in op de website waarbij u toegang wilt krijgen. Er wordt een BrowserID-pop-upvenster geopend.
    Browser ID button
  2. Voer uw e-mailadres in en druk op volgende.
  3. Er verschijnt een nieuw venster; voer uw BrowserID-wachtwoord in en klik op aanmelden.

BrowserID - login - password
Noot: als u u reeds bij BrowserID bent aangemeld, zal worden gevraagd het e-mailadres dat u wilt gebruiken te kiezen (u wordt automatisch aangemeld als u er maar een hebt). Druk daarna op de knop sign in in het pop-upvenster.

Help, het BrowserID-pop-upvenster is leeg!

Als u op Sign in op een webpagina klikt en het pop-upvenster van BrowserID wel wordt geopend maar leeg is, sluit dan eenvoudig het venster en klik nogmaals op de knop Sign in. Als dat niet werkt: