Wachtwoordenbeheerder - Wachtwoorden onthouden, verwijderen en wijzigen in Thunderbird

Thunderbird onthoudt uw gebruikersnaam en wachtwoord voor elke account en uitgaande server en bewaart deze in de wachtwoordenbeheerder. Als u een server probeert te benaderen waarvoor u geen gebruikersnaam of wachtwoord hebt opgeslagen, zal Thunderbird u vragen deze in te voeren en aanbieden te onthouden wat u hebt ingevoerd.

Opgeslagen wachtwoorden bekijken

1. Klik boven in het Thunderbird-venster op het menu Extra en selecteer OptiesKlik in de menubalk op het menu Thunderbird en selecteer VoorkeurenKlik boven in het Thunderbird-venster op het menu Bewerken en selecteer Voorkeuren, of klik op de menuknop New Fx Menu fx57menu en kies OptiesVoorkeuren.

tb52-options-win10
  2. Ga naar het paneel Beveiliging, selecteer het tabblad Wachtwoorden en klik op Opgeslagen wachtwoorden….

tb52-savedpasswords-win10

tb52-savedpasswords-mac
  • Om de wachtwoorden te zien die u hebt opgeslagen, klikt u op Wachtwoorden tonen. Zodra u het venster sluit, worden uw wachtwoorden automatisch verborgen.
  • Gebruik het zoekveld om een bepaalde account of gebruikersnaam te vinden. Klik op de X in de zoekbalk om uw zoekopdracht te wissen en weer de volledige lijst te zien.

Wachtwoorden verwijderen of bewerken

Open de wachtwoordenbeheerder (zie hierboven).

• Om de gebruikersnaam en het wachtwoorden voor een server te bewerken, klikt u met de rechtermuisknophoudt u de Ctrl-toets ingedrukt terwijl u op de vermelding van de server in de lijst klikt, en klikt u op Gebruikersnaam bewerken of Wachtwoord bewerken.

tb52-editpassword-win10

tb52-editpassword-mac
  • Om de gebruikersnaam en het wachtwoord voor een server te verwijderen, selecteert u de vermelding van de server in de lijst en klikt u op Verwijderen.
  • 'Om alle opgeslagen gebruikersnamen en wachtwoorden te verwijderen, klikt u op Alle verwijderen. Na bevestigen van deze keuze zullen al uw opgeslagen gebruikersnamen en wachtwoorden worden verwijderd.