Vorige sessie herstellen - Configureren wanneer Firefox uw meest recente tabbladen en vensters toont

(Doorgestuurd vanaf Sessie herstellen)

Firefox kan alle vensters en tabbladen herstellen die waren geopend toen de toepassing werd afgesloten of onverwacht werd beëindigd. Dit artikel beschrijft de omstandigheden waaronder Firefox uw sessie zal herstellen en hoe u dit kunt configureren.

Noot: sessieherstel kan u aangemeld houden bij websites waarbij u eerder was aangemeld voordat u Firefox afsloot. Voor meer informatie, zie Privacykwesties.

Wanneer sessieherstel optreedt

Als u Vorige sessie herstellen selecteert vanaf de standaard startpagina

Als u tabbladen en vensters had geopend toen u Firefox voor het laatst afsloot, bevat de standaard startpagina van Firefox een knop met de tekst Vorige sessie herstellen. Klik hier eenvoudig op om uw tabbladen en vensters terug te krijgen.

Restore1 29 - Win Restore1 29 - Mac Restore1 29 - Lin
Noot: als u uw startpagina hebt ingesteld op iets anders dan de standaard startpagina van Firefox, kunt u de standaard startpagina herstellen.

Als u Vorige sessie herstellen selecteert in het menu Geschiedenis

U kunt als volgt uw tabbladen en vensters van een vorige sessie terugkrijgen via het menu Geschiedenis van Firefox:

1. Klik op de menuknop new fx menu aan de rechterkant van uw werkbalk.
  2. Klik op Geschiedenis.
  3. Selecteer Vorige sessie herstellen.
    Restore2 29 - Win Restore2 29 - Mac Restore2 29 - Lin

Als u Vorige sessie herstellen selecteert in het menu van Firefox

U kunt als volgt uw tabbladen en vensters van een vorige sessie terugkrijgen via het menu van Firefox:

1. Klik op de menuknop Fx57menu aan de rechterkant van uw werkbalk.
  2. Selecteer Vorige sessie herstellen.
    Fx57RestorePreviousSession

Na het installeren van een add-on

Wanneer een nieuwe extensie of nieuw thema wordt geïnstalleerd, dient u Firefox mogelijk opnieuw te starten om de add-on in te schakelen. Klik hiervoor op Nu herstarten. Als Firefox daarna start en de nieuwe add-on installeert, worden alle vensters en tabbladen opnieuw geopend.

Session1 29 - Win Session1 29 - Mac Session1 29 - Lin

Na een software-update

Om gedownloade updates voor de Firefox-toepassing toe te passen, moet u Firefox herstarten. Klik hiervoor op Herstart Firefox om bij te werkenHerstart om Firefox bij te werken.

Update Win2 Fx34 Fx55AboutFirefox-restartWin

Na herstarten met uitgeschakelde add-ons

Wanneer u Firefox herstart met uitgeschakelde add-ons om problemen te onderzoeken, zullen uw tabbladen en vensters opnieuw worden geopend.

Na een crash

Door onverwachte omstandigheden, zoals problemen met een website, softwarefouten of onvoorziene stroomuitval, kan Firefox onverwacht worden gesloten. In deze situaties kunnen de pagina’s die u bezocht worden hersteld als u Firefox weer start. De eerste keer dat u Firefox start na een crash, zal uw vorige sessie automatisch worden hersteld.

Als Firefox nogmaals crasht, zal de pagina Sessie herstellen verschijnen zodra u Firefox daarna weer start.

RestoreSession-fx45 session restore 57
  • Selecteer de vensters en tabbladen die u wilt herstellen en klik op HerstellenSessie herstellen om uw vorige sessie te herstellen.
  • Als Firefox doorlopend fouten ondervindt wanneer vensters en tabbladen opnieuw worden geopend, kunt u Firefox starten zonder deze items te herstellen. Klik op Sluiten om een nieuwe sessie te starten.

Als u Firefox zo hebt ingesteld dat uw vensters en tabbladen van de vorige keer worden getoond

U kunt Firefox zo instellen dat bij het starten ervan altijd uw vensters en tabbladen van uw vorige sessie worden getoond. Als u de instellingen voor het opstarten van Firefox wilt wijzigen, zie dan Sessieherstel configureren hieronder.

Sessieherstel configureren

Standaard wordt, wanneer Firefox start, een enkel venster geopend dat uw opgegeven startpagina weergeeft. Indien gewenst kunt u Firefox zo instellen dat alle vensters en tabbladen van uw voorgaande sessie worden geopend:

General - Show my windows and tabs from last time - 38 Fx56General-WhenFirefoxStarts-Show-windows-and-tabs
  1. Klik op de menuknop New Fx Menu Fx57Menu en kies Opties.Voorkeuren.
  2. Selecteer het paneel Algemeen.
  3. Selecteer Mijn vensters en tabbladen van de vorige keer tonenUw vensters en tabbladen van de vorige keer tonen in het vervolgkeuzemenu Als Firefox start.
  4. Sluit de pagina about:preferences. Wijzigingen die u hebt aangebracht, worden automatisch opgeslagen.

Privacykwesties

Sessieherstel kan u aangemeld houden bij websites waarbij u was aangemeld voordat u Firefox afsloot. Als iemand anders uw computer na u gebruikt, kan hij of zij uw account op deze websites benaderen. Als dit voor u van belang is, kunt u Firefox beter niet zo instellen dat alle vensters en tabbladen van uw voorgaande sessie worden geopend.

Mogelijk wilt u ook de crashherstelfunctie van sessieherstel uitschakelen, die standaard is ingeschakeld. Dit voorkomt het herstellen van een eerdere sessie wanneer Firefox na onverwacht afsluiten of een softwarecrash wordt geopend:

1. Typ about:config in de adresbalk en druk op EnterReturn.

• De about:config-waarschuwingspagina ‘Dit kan in overtreding zijn met uw garantievoorwaarden!’ kan verschijnen. Klik op Ik zal voorzichtig zijn, dat beloof ik!Ik aanvaard het risico! om door te gaan naar de pagina about:config.
  2. Typ browser.sessionstore.resume_from_crash boven in het veld Zoeken.
  3. Dubbelklik in het resulterende raster op browser.sessionstore.resume_from_crash om de waarde ervan in te stellen op false.

Probleemoplossing

Vorige sessie is niet juist gesloten

Om uw tabbladen en vensters van een vorige sessie te herstellen, dient u Firefox te sluiten via het menu:

Klik op de menuknop New Fx Menu en klik daarna op AfsluitenAfsluiten Close 29 .

Klik op het Firefox-menu Fx57Menu en klik daarna op Afsluiten. Klik op het Firefox-menu boven in het scherm, en klik daarna op Firefox afsluiten.Klik op het Firefox-menu Fx57Menu en klik daarna op Afsluiten.

Als u elk venster of tabblad sluit, zijn alleen de tabbladen in het laatste venster dat u sloot beschikbaar nadat u Firefox weer start.

Instellingen kunnen onjuist zijn

Voor overige problemen bij het herstellen van sessies dient u wellicht correcties in uw Firefox-instellingen aan te brengen:

1. Klik op de menuknop New Fx Menu Fx57Menu en kies Opties.Voorkeuren.
  2. Selecteer het paneel PrivacyPrivacy & Beveiliging.
  3. Zorg ervoor dat in de sectie Geschiedenis het vervolgkeuzemenu Firefox zal is ingesteld op Geschiedenis onthouden of Aangepaste instellingen gebruiken voor geschiedenis.
    • Als Firefox zal is ingesteld op Aangepaste instellingen gebruiken voor geschiedenis, zorg er dan voor dat Altijd de privénavigatiemodus gebruiken niet is geselecteerd.
    • Als Firefox zal is ingesteld op Aangepaste instellingen gebruiken voor geschiedenis en Geschiedenis wissen zodra Firefox sluit is geselecteerd, klik dan op de knop Instellingen… en zorg ervoor dat Navigatie- & downloadgeschiedenis niet is geselecteerd.
  4. Sluit de pagina about:preferences. Wijzigingen die u hebt aangebracht, worden automatisch opgeslagen.

Gebaseerd op informatie van Session Restore (mozillaZine KB)