Veelgestelde vragen over Firefox Suggesties

Werk uw versie van Firefox bij voor de nieuwste functies en beveiligingsupdates.

Wat is Firefox Suggesties?

Firefox Suggesties is een nieuwe functie die in Firefox versie 92 is geïntroduceerd en die websitesuggesties doet terwijl u in de adresbalk typt. Het dient als betrouwbare gids naar het betere internet, met relevante suggesties om u te helpen uw doelstellingen te bereiken.

Noot: Firefox Suggesties is momenteel alleen in de Verenigde Staten beschikbaar. Voor gebruikers buiten de V.S. worden alleen lokale resultaten (navigatiegeschiedenis, bladwijzers en open tabbladsuggesties) geboden.

Wat staat standaard aan?

Firefox biedt al suggesties van uw standaardzoekmachine terwijl u in de adresbalk typt. Firefox toont u ook automatisch aangevulde suggesties in uw adresbalk op basis van lokale gegevens die op uw computer zijn opgeslagen, zoals websites uit uw navigatiegeschiedenis, bladwijzers en open tabbladen. Gebruikers in de V.S. zien deze lokale gegevens onder een label ‘Firefox Suggesties’ in de vervolgkeuzelijst van de adresbalk.

Fx94FirefoxSuggestResults

In aanvulling op traditionele suggesties uit lokale gegevens kunnen resultaten van Firefox Suggesties ook nieuwe contextuele suggesties van het internet en gesponsorde suggesties van Mozilla’s partners bevatten, die ook standaard aan staan. Dit zijn handige suggesties van Firefox in relatie tot uw zoekopdracht en vereisen geen nieuwe gegevenssoorten. Deze suggesties brengen u in verbinding met inhoud uit diverse bronnen, waaronder Wikipedia, Pocket-artikelen en productbeoordelingen. U kunt ook duidelijk gelabelde gesponsorde suggesties zien van de vertrouwde partners van Mozilla. Lees deze Mozilla-blogpost voor meer info over Firefox Suggesties en hoe dit werkt.

Wat zijn slimmere suggesties?

Mozilla rolt een nieuw aanbod voor de Firefox Suggesties-ervaring uit – “Firefox Suggesties met slimmere contextuele suggesties.” Om een gepersonaliseerde internetervaring te leveren met slimmere resultaten die minder inspanning van u vergt, haalt Firefox in realtime extra suggesties op van een Mozilla-service, op de manier zoals suggesties worden opgehaald van uw standaardzoekmachine. Om relevante suggesties aan te kunnen maken, stuurt Firefox zoekopdrachten (wat u in de adresbalk typt) en de locatie op stadsniveau (wat dichtbij en relevant is, bepaald door uw IP-adres) naar Mozilla. Firefox informeert de service ook als u op een aangeboden suggestie klikt. Deze functie vereist toegang tot nieuwe gegevens, dus u dient toegang ertoe te bevestigen voordat deze wordt ingeschakeld. De functie wordt in eerste instantie aangeboden aan een kleine groep gebruikers in de V.S..

Modal with Not Now

Klik om deze verbeterde suggesties in te schakelen eenvoudigweg op Suggesties toestaan als u onze notificatieprompt ontvangt, of op Aanpassen in instellingen om de gewenste ervaring en de soorten suggesties die in de adresbalk worden getoond te kiezen.

Welke gegevens deelt Mozilla met haar partners als u slimmere suggesties toestaat?

Slimmere suggesties kunnen inhoud van onze partners bevatten, waaronder gesponsorde suggesties. Voordat Mozilla gegevens deelt met haar partners over welke suggesties zijn getoond of aangeklikt, worden alle persoonlijk herleidbare gegevens verwijderd en de gegevens worden verzonden via een proxyservice van Mozilla in plaats van rechtstreeks vanaf uw computer. Lees voor meer info over hoe Mozilla omgaat met gegevens deze blogpost.

Waarom zou u de verbeterde Firefox Suggesties-ervaring inschakelen?

Firefox maakt een betrouwbare gids naar het betere internet, waarbij relevante informatie aan gebruikers wordt gepresenteerd terwijl ze op het internet navigeren. Dat doen we door alleen die gegevens te verzamelen die we nodig hebben om de functionaliteit van Firefox Suggesties uit te voeren en bij te werken op basis van ons Lean Data-beleid en onze Principes over gegevensprivacy.

Als u de verbeterde Firefox Suggesties-ervaring inschakelt, helpt dit Firefox de algemene zoekervaring te verbeteren en relevante informatie voor gebruikers te suggereren. Klik om deze suggesties in te schakelen op Suggesties toestaan als u onze notificatieprompt ontvangt, of ga naar de sectie Adresbalk – Firefox Suggesties in uw Firefox-instellingen om de soorten suggesties te kiezen die in adresbalkresultaten zullen worden getoond.

Welke gegevens deelt Mozilla met haar partners als u “De Firefox Suggesties-ervaring verbeteren” toestaat of inschakelt?

Voordat Mozilla gegevens deelt met haar partners over welke suggesties zijn getoond of aangeklikt, worden alle persoonlijk herleidbare gegevens verwijderd en de gegevens worden verzonden via een proxyservice van Mozilla in plaats van rechtstreeks vanaf uw computer. Lees hier meer over hoe Mozilla met gegevens omgaat.

Wie zijn de partners van Mozilla?

Privacy is fundamenteel voor de missie van Mozilla en we werken alleen met partners die voldoen aan onze privacynormen voor Firefox. Voor gesponsorde resultaten is onze voorkeurspartner adMarketplace. We bieden ook resultaten van Wikipedia. Resultaten van Wikipedia zijn niet gesponsord.

Hoe beheer ik mijn instellingen van Firefox Suggesties?

U kunt de typen suggesties die worden getoond op elk gewenst moment wijzigen. Volg hiervoor deze stappen:

1. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op Firefox en selecteer Voorkeuren. Klik op de menuknop Fx57Menu en selecteer OptiesVoorkeuren.Klik op de menuknop Fx89menuButton en selecteer Instellingen.

2. Selecteer links Privacy & Beveiliging en ga naar de sectie Adresbalk — Firefox Suggesties.
    Fx9201settingsAddressBar-FirefoxSuggest
    Noot: Als u de tekst ‘Firefox heeft toegang tot uw locatie, zoekopdrachten en bezochte websites’ ziet onder Contextuele suggesties, dan is Firefox Suggesties met slimmere suggesties nu voor u beschikbaar. Deze optie is alleen maar ingeschakeld voor gbruikers die zich hiervoor hebben aangemeld. Als u deze tekst niet ziet, dan zijn ‘slimmere contextuele suggesties’ niet aangeboden of ingeschakeld.
    • Om contextuele suggesties in of uit te schakelen, plaatst u een vinkje naast Contextuele suggesties of haalt u het weg.
    • Om traditionele adresbalksuggesties, zoals Firefox Suggesties-resultaten uit uw navigatiegeschiedenis en bladwijzers, in of uit te schakelen, plaatst u een vinkje in het desbetreffende bakje of haalt u het weg.
  1. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op Firefox en selecteer Voorkeuren. Klik op de menuknop Fx57Menu en selecteer OptiesVoorkeuren.Klik op de menuknop Fx89menuButton en selecteer Instellingen.

2. Selecteer links Privacy & Beveiliging en ga naar de sectie Adresbalk — Firefox Suggesties.
  3. Om een instelling in of uit te schakelen, klikt u op het aanvinkveld of de schakelaar.

Fx94settings-FirefoxSuggest

• De aanvinkvelden zijn voor traditionele adresbalksuggesties op basis van lokale gegevens, zoals resultaten uit uw navigatiegeschiedenis of bladwijzers.
  • De schakelaars schakelen Firefox Suggesties-functies in of uit. Voor meer duidelijkheid vat het grijze informatieveld uw keuzes voor Firefox Suggesties samen.

Lees voor meer informatie over de instellingen van Firefox Suggesties het artikel Sneller op het internet navigeren met Firefox Suggesties.