Uw wachtwoord herinitialiseren zonder accountherstelsleutels en opnieuw toegang tot uw gegevens verkrijgen

Dit artikel is voor gebruikers van Firefox versie 114 en hoger.

Herstelsleutels zijn, als ze zijn ingeschakeld, unieke codes die zijn aangemaakt door Firefox, die u helpen opnieuw toegang te krijgen tot uw account en versleutelde gegevens, als u uw wachtwoord vergeet of de toegang tot uw apparaat verliest. Firefox slaat een lokaal profiel met uw gegevens op op uw computer, waardoor het beschermd is bij een wachtwoordherinitialisatie. Met de lokale kopie van uw gegevens kunt u eenvoudig uw wachtwoord herinitaliseren en uw gegevens herstellen, zelfs zonder herstelsleutels. Dit artikel legt de te volgen stappen uit.

Wat is het verschil tussen lokaal opgeslagen gegevens en gesynchroniseerde gegevens?

Lokaal opgeslagen gegevens

Een lokaal profiel is als een persoonlijke opslagruimte op uw computer, waar Firefox uw gegevens bewaart. Deze omvatten navigatiegeschiedenis, cookies, wachtwoorden, creditcardgegevens, instellingen, bladwijzers, add-ons en open tabbladen. Ongeacht of u een Mozilla-account hebt of Synchronisatie hebt ingeschakeld, zo lang u dezelfde computer/hetzelfde apparaat gebruikt en deze niet gewist of geformatteerd hebt, zijn deze gegevens voor u beschikbaar.

Gesynchroniseerde gegevens

Als u uw gegevens synchroniseert met uw Mozilla-account, worden uw gegevens geüpload naar Synchronisatieservers, op basis van uw instellingen. Deze opgeslagen gegevens worden om beveligingsredenen versleuteld en kunnen worden gebruikt om andere verbonden apparaten te synchroniseren en te vullen, waardoor u dezelfde gegevens op zowel uw mobiele als desktopapparaten hebt.

Uw wachtwoord herinitialiseren zonder herstelsleutels

Waarschuwing: om dit wachtwoordherstel zonder herstelsleutels uit te voeren, is het belangrijk om de Mozilla-account te herinitialiseren vanaf hetzelfde apparaat waarop u voor het laatst bent aangemeld en een reservekopie van uw gegevens hebt gemaakt. Hierdoor kan Firefox uw gegevens ophalen vanuit het lokale profiel op dat apparaat, wat noodzakelijk is voor het herstelproces.

Als u de herinitialisatie uitvoert vanaf een nieuw apparaat, hebt u toegang nodig tot het apparaat waarop u voor het laatst bent aangemeld en uw gegevens hebt gesynchroniseerd.

Uw wachtwoord herinitialiseren

1. Klik op de menuknop PhotonMenuButtonen selecteer Aanmelden naast Synchroniseren en gegevens opslaan.
  2. Klik op de pagina Aanmelden op de koppeling Wachtwoord vergeten?. Firefox stuurt u een herinitialisatiebericht via e-mail.
  3. Volg de instructies in dit bericht om uw wachtwoord te wijzigen.
  4. Werk, na aanmelden met uw nieuwe wachtwoord, uw wachtwoord bij op elk van uw gesynchroniseerde apparaten.

U kunt ook op de koppeling Wachtwoord vergeten? klikken op elke aanmeldingspagina van Mozilla-accounts en de aanwijzingen volgen om uw wachtwoord te herinitialiseren. Hierdoor wordt uw Mozilla-account opnieuw ingesteld.

Gerelateerde inhoud

Nog steeds hulp nodig?

Als u de bovenstaande stappen hebt geprobeerd en nog steeds niet kunt aanmelden, stuur dan een bericht naar ons ondersteuningsteam.

Contact opnemen