Thunderbird maakt ongevraagde verbindingen

Als u de activiteit van uw internetverbinding in de gaten houdt, zult u wellicht merken dat Thunderbird soms automatisch verbinding met het internet maakt. Deze verbindingen zijn bedoeld voor routinematige onderhouds-, update- en beveiligingsdoeleinden, die op deze pagina worden beschreven.

Loopbackverbinding

Op niet-Unix-machines maakt Thunderbird een “loopbackverbinding” naar IP-adres 127.0.0.1. Dat IP-adres is het lokale adres van de machine waarop Thunderbird actief is. Deze verbinding is geen beveiligingsprobleem en mag niet worden uitgeschakeld. Zie bug 100154 van Firefox voor meer informatie.

Automatische controle op updates

Waarschuwing: als er updates voor Thunderbird beschikbaar zijn, dient u deze te installeren om uw systeem tegen kwestbaarheden te beschermen. Het wordt daarom niet aanbevolen controles op updates uit te schakelen.

Thunderbird controleert af en toe of er updates voor zichzelf of voor geïnstalleerde add-ons (extensies, thema’s etc.) beschikbaar zijn. Om deze controleacties uit te schakelen:

1. Klik boven in het Thunderbird-venster op het menu Extra (ALT-x) en selecteer Opties…Klik in de menubalk op het menu Thunderbird en selecteer Voorkeuren…Klik boven in het Thunderbird-venster op het menu Bewerken en selecteer Voorkeuren of klik op de menuknop New Fx Menu en kies OptiesVoorkeuren .
  2. Selecteer het paneel Geavanceerd.
  3. Selecteer het tabblad Update.
  4. Haal de vinkjes weg bij Thunderbird en Geïnstalleerde add-ons.

Laden van de startpagina

Standaard laadt Thunderbird automatisch een pagina met de nieuwste informatie over Thunderbird zodra de toepassing wordt gestart. Deze pagina wordt vanaf het internet gedownload. Om tegen te gaan dat deze pagina door Thunderbird wordt geladen:

1. Klik boven in het Thunderbird-venster op het menu Extra (ALT-x) en selecteer Opties…Klik in de menubalk op het menu Thunderbird en selecteer Voorkeuren…Klik boven in het Thunderbird-venster op het menu Bewerken en selecteer Voorkeuren of klik op de menuknop New Fx Menu en kies OptiesVoorkeuren .
  2. Selecteer het paneel Algemeen.
  3. Haal het vinkje weg bij Wanneer Thunderbird start, de startpagina in het berichtgedeelte tonen.

Vooraf ophalen van de add-onlijst

Elke keer dat het venster Add-ons wordt geopend, haalt Thunderbird een lijst met add-ons op om de aanspreekbaarheid van het paneel Add-ons verkrijgen te verbeteren. Deze verbinding wordt alleen gemaakt als de add-onbeheerder is geopend.

Bijwerken van de blokkeerlijst voor extensies

Waarschuwing: het uitschakelen van het bijwerken van de blokkeerlijst wordt niet aanbevolen en kan resulteren in het gebruik van extensies die bekend staan als onbetrouwbaar.

Mozilla houdt een lijst bij van extensies die niet zijn goedgekeurd voor het gebruik met Thunderbird. Thunderbird downloadt deze lijst vanaf het internet. Om dit uit te schakelen:

1. Klik boven in het Thunderbird-venster op het menu Extra (ALT-x) en selecteer Opties…Klik in de menubalk op het menu Thunderbird en selecteer Voorkeuren…Klik boven in het Thunderbird-venster op het menu Bewerken en selecteer Voorkeuren of klik op de menuknop New Fx Menu en kies OptiesVoorkeuren .
  2. Selecteer het paneel Geavanceerd.
  3. Selecteer het tabblad Algemeen.
  4. Klik op Configuratie-editor.
  5. Voer in het veld Filter de voorkeursinstelling extensions.blocklist.enabled in.
  6. Observeer de kolom Waarde van de rij extensions.blocklist.enabled.
    • Als deze is ingesteld op false, doe dan niets.
    • Als deze is ingesteld op true, dubbelklik er dan op om de waarde in te stellen op false.

Extensies

Geïnstalleerde en geactiveerde extensies kunnen verbinding maken met het internet. Een extensie voor vertaling bijvoorbeeld kan verbinding met het internet maken om woorden in een woordenboek op te zoeken. Zie de FAQ over add-ons en extensies voor informatie over het uitschakelen van add-ons.

Deel dit artikel: http://mzl.la/1ApHliz