Thunderbird-gegevens naar een nieuwe computer verplaatsen

Windows Easy Transfer-wizard

Recente versies van Windows worden geleverd met een wizard voor eenvoudige overdracht die uw gegevens, documenten, video’s en e-mail naar uw nieuwe computer kan overzetten. De standaardinstellingen voor deze wizard brengen geen gegevens van Thunderbird over naar uw nieuwe computer. Het is echter eenvoudig om de nodige wijzigingen aan te brengen en de software uw Thunderbird-gegevens te laten overzetten.

Zodra de wizard de routine voor het “Controleren wat er kan worden overgezet” heeft voltooid, zal onder de accountnaam een optie voor het maken van aanpassingen verschijnen. Klik op deze knop om een dialoogvenster te openen dat toegang tot uitgebreide opties biedt.

ETOptionsDialog

Klik onder in de lijst op Geavanceerd, zodat een dialoogvenster voor bestandsselectie wordt geopend. Vouw de map met de naam Application data uit en plaats een vinkje naast de mapnaam Thunderbird, zoals hieronder weergegeven.

ETFilePicker

Klik op Opslaan en vervolg de stappen in de wizard. Uw Thunderbird-gegevens zijn nu opgenomen in de gegevens die van uw oude naar uw nieuwe computer zullen worden overgezet.

Bestanden handmatig verplaatsen

Als u gegevens van het ene naar het andere besturingssysteem wilt verplaatsen (zoals bij het overstappen van Windows naar Mac), moet u handmatig uw profiel van de ene naar de andere computer verplaatsen. U dient eerst een reservekopie van uw profiel te maken volgens de instructies op de pagina Profielen. Volg daarna de aanwijzingen voor “Terugzetten naar een andere locatie” op dezelfde pagina.

Gmail gebruiken voor het verplaatsen van berichten

Via de onderstaande methode zet u berichten over naar een Gmail-account en synchroniseert u deze vervolgens naar uw nieuwe Thunderbird-installatie.

1. Maak een Gmail-account aan als u deze nog niet hebt.
  2. Maak een Thunderbird-account aan op de oorspronkelijke computer voor uw Gmail-account.
  3. Zorg ervoor dat de eigenschappen van uw Gmail-account zijn geconfigureerd voor het gebruik van IMAP in plaats van POP3.
  4. Maak in Thunderbird onder uw Gmail-account overeenkomende submappen aan voor elke berichtenmap die u wilt verplaatsen. Thunderbird zal automatisch een overeenkomende map in uw Gmail-account aanmaken. Als u wilt, kunt u geneste submappen aanmaken. Bijvoorbeeld…
  5. Thunderbird folders

6. Ga voor elke map die u wilt overzetten naar de oorspronkelijke map in Thunderbird, selecteer alle berichten, klik met rechts op de berichten, selecteer Kopiëren naar en selecteer vervolgens de overeenkomende map in de Gmail-account. Tijdens het kopiëren van de berichten naar de nieuwe map worden deze ook naar uw online opslagruimte van Gmail gekopieerd.
  7. Installeer Thunderbird op uw nieuwe computer en maak uw Gmail-account aan.
  8. Uw onlinemappen en -berichten zouden nu in Thunderbird op de nieuwe computer beschikbaar moeten zijn. Telkens wanneer u op een map klikt, zal deze met uw Gmail-account worden gesynchroniseerd.

Zie ook

Deel dit artikel: http://mzl.la/1ApHiU3