Thunderbird-gegevens naar een nieuwe computer verplaatsen

Dit artikel kan verouderd zijn.

Er is een belangrijke wijziging aangebracht in het Engelse artikel waarop dit is gebaseerd. Totdat deze pagina is bijgewerkt, vindt u dit misschien handig: Moving Thunderbird Data to a New Computer

Thunderbird bewaart uw gegevens op een aparte locatie, gescheiden van de programmabestandentoepassing, die uw profielmap wordt genoemd. Om uw gegevens te verplaatsen, kopieert u uw profielmap naar de gelijkwaardige locatie op uw nieuwe computer.

1. Klik op uw broncomputer op de menuknop Fx57Menu, ga naar Help en selecteer Probleemoplossingsinformatie.Ga op uw broncomputer naar het menu Help en selecteer Probleemoplossingsinformatie.
  2. Zoek het onderdeel ‘Profielmap’. Klik op Map openenMap openenTonen in Finder. Uw Thunderbird-profielmap wordt in Windows VerkennerBestandsverkennerFinder geopend.
  3. SluitSluit Thunderbird af.
  4. GaOpen vanuit uw profielmap van Thunderbird drie niveaus omhoogtwee niveaus omhooghet menu Ga en selecteer tweemaal Bovenliggende map.
  5. Klik met de rechtermuisknopKlik terwijl u de Control-toets ingedrukt houdt op de map Thunderbird.thunderbird en selecteer Kopiëren‘Thunderbird’ kopiëren.
    NOOT: .thunderbird is een verborgen map. Zorg ervoor dat u in Linux verborgen bestanden kunt zien.
  6. Ga naar de schijf die u gebruikt om uw gegevens over te zetten, klik met de rechtermuisknophoud de Ctrl-toets ingedrukt terwijl u binnen de schijf klikt, en selecteer PlakkenItem plakken.
  7. KlikHoud op uw bestemmingscomputer met de rechtermuisknopde Ctrl-toets ingedrukt terwijl u op de kopie van de Thunderbird-map die u in de vorige stap hebt aangemaakt klikt, en selecteer Kopiëren‘Thunderbird’ kopiëren.
  8. Open Thunderbird en sluit het accountset-upvenster als dit verschijnt.
  9. Klik op de menuknop Fx57Menu, ga naar Help en selecteer Probleemoplossingsinformatie.Ga naar het menu Help en selecteer Probleemoplossingsinformatie.
  10. Zoek het onderdeel ‘Profielmap’. Klik op Map openenMap openenTonen in Finder. Uw Thunderbird-profielmap wordt in Windows VerkennerBestandsverkennerFinder geopend.
  11. SluitSluit Thunderbird af.
  12. GaOpen vanuit uw profielmap van Thunderbird drie niveaus omhoogtwee niveaus omhooghet menu Ga en selecteer tweemaal Bovenliggende map.
  13. Klik met de rechtermuisknopKlik terwijl u de Control-toets ingedrukt houdt binnen de map en selecteer PlakkenItem plakken.
  14. Kies voor het vervangen van uw huidige gegevens als hierom wordt gevraagd.
Als u de profielbeheerder hebt gebruikt om uw gegevens op een aangepaste locatie te bewaren, maak dan een nieuw profiel aan op dezelfde locatie als die van uw bestand prefs.js. Thunderbird gebruikt dan de al bestaande gegevens.