Thunderbird-gegevens naar een nieuwe computer verplaatsen

Thunderbird bewaart uw gegevens op een aparte locatie, gescheiden van de programmabestandentoepassing, die uw profielmap wordt genoemd. Om uw gegevens te verplaatsen, kunt u uw profielmap naar de gelijkwaardige locatie op uw nieuwe computer kopiëren.

Noot: als u de profielbeheerder op uw broncomputer hebt gebruikt om uw Thunderbird-profielmap op een aangepaste locatie op een externe opslagschijf op te slaan, maak dan een nieuw profiel aan op uw doelcomputer en stel dat profiel in om dezelfde locatie te gebruiken. De nieuwe installatie van Thunderbird zal dan de al bestaande gegevens gebruiken.
  • Op uw broncomputer
    1. Verbind een apparaat voor gegevensoverdracht, zijnde een lokaal apparaat zoals een USB-drive of een externe opslagschijf.
    2. Klik op de menuknop Fx57Menu, klik daarna op Help en selecteer Probleemoplossingsinformatie.Open het menu Help en selecteer Probleemoplossingsinformatie.
    3. Zoek het onderdeel ‘Profielmap’ en klik op Map openenMap openenTonen in Finder.
      Uw Thunderbird-profielmap wordt in Windows VerkennerBestandsverkennerFinder geopend.
    4. SluitSluit Thunderbird af.
    5. GaOpen vanuit uw profielmap van Thunderbird in Windows VerkennerBestandsverkennerFinder drie niveaus omhoogtwee niveaus omhooghet menu Ga en selecteer tweemaal Bovenliggende map.
    6. Klik met de rechtermuisknopKlik terwijl u de Control-toets ingedrukt houdt op de map Thunderbird.thunderbird en selecteer Kopiëren‘Thunderbird’ kopiëren.
      (.thunderbird is een verborgen map. Zorg ervoor dat u in Bestandsverkenner verborgen bestanden kunt zien.)
    7. Klik met de rechtermuisknopKlik terwijl u de Control-toets ingedrukt houdt het apparaat dat u gebruikt om uw gegevens over te zetten en selecteer PlakkenItem plakken.
    8. Als u een lokaal apparaat voor overzetten gebruikt, verwijder dit dan veilig uit de broncomputer.
Noot: deze stappen kunnen ook worden gebruikt om een reservekopie van uw Thunderbird-profielmap te maken.
  • Op uw doelcomputer
    1. Gebruik hetzelfde apparaat dat u eerder gebruikte om uw Thunderbird-profielmap van de broncomputer te kopiëren.
    2. Klik met de rechtermuisknopKlik terwijl u de Control-toets ingedrukt houdt op de kopie van de Thunderbird-profielmap die u op het overzetapparaat hebt gemaakt en selecteer Kopiëren‘Thunderbird’ kopiëren.
    3. Open Thunderbird (sluit het accountset-upvenster als dit verschijnt).
    4. Klik op de menuknop Fx57Menu, klik op Help en selecteer Probleemoplossingsinformatie.Open het menu Help en selecteer Probleemoplossingsinformatie.
    5. Zoek het onderdeel ‘Profielmap’ en klik op Map openenMap openenTonen in Finder.
      Uw Thunderbird-profielmap wordt in Windows VerkennerBestandsverkennerFinder geopend.
    6. SluitSluit Thunderbird af.
    7. GaOpen vanuit uw profielmap van Thunderbird in Windows VerkennerBestandsverkennerFinder drie niveaus omhoogtwee niveaus omhooghet menu Ga en selecteer tweemaal Bovenliggende map.
    8. Klik met de rechtermuisknopKlik terwijl u de Control-toets ingedrukt houdt binnen de map en selecteer vervolgens PlakkenItem plakken.
    9. Kies voor het vervangen van uw huidige gegevens als hierom wordt gevraagd.
  • Een alternatieve methode:
    1. Houd de Option-toets ingedrukt terwijl u ‘Ga’ in het hoofdmenu van de Mac naar beneden trekt. Selecteer en open de Bibliotheek.
    2. In de Bibliotheek bevindt zich een map Thunderbird, die kan worden gekopieerd/geplakt of gedeeld (via de rechtermuisknop, Deel, AirDrop als de doelcomputer in de nabijheid is).
    3. Zorg ervoor dat u op de doelcomputer Thunderbird al hebt geïnstalleerd, maar open dit nog niet om op nieuwe berichten te controleren. Ga door hetzelfde proces (Option-toets, Ga, Bibliotheek) en vervang de lege (of oude) Thunderbird-map op de doelcomputer door de bestaande Thunderbird-map die al uw huidige gegevens bevat.
    4. Test Thunderbird op de doelcomputer – het zou er hetzelfde uit moeten zien als uw origineel op de broncomputer en dezelfde berichten moeten bevatten. VOORZICHTIG: open Thunderbird niet opnieuw op de broncomputer – tenzij u het proces in omgekeerde volgorde herhaalt om de mapinhoud terug te verplaatsen naar de broncomputer voordat u de app opent. (Als u dit vergeet, kunt u handmatig de ene versie met de andere vergelijken, om ervoor te zorgen dat belangrijke berichten behouden blijven, maar dit is omslachtig en tijdrovend.)